Antrenamente la tine acasă, de sărbători!

Ți-ai creat în casă un colț de căldură și confort , exact așa cum îți dorești. Și poate că de câteva ori te-ai gândit să faci și câteva exerciții fizice , poate că ți-ai cumpărat

Ți-ai creat în casă un colț de căldură și confort , exact așa cum îți dorești. Și poate că de câteva ori te-ai gândit să faci și câteva exerciții fizice , poate că ți-ai cumpărat și câteva DVDuri de antrenament, dar când a venit vorba să începi să muți măsuța de cafea și fotoliile parcă ți-a scăzut cheful de sport. Dar iată câteva idei  de exerciții fizice în care te vei folosi exact de piesele de moblier pe care le ai în casă, exerciții care  formează un antrenament complet pentru tot corpul și care te poate salva exact în zilele în care nu prea ai timp sau chef de mers la sală.

Crunches -  reprezintă exercițiul esențial pentru  modelarea abdomenului. Întinde-te pe spate și sprijină-ți picioarele pe un fotoliu jos. Du mâinile la ceafă și expiră forțat când ridici umerii de pe sol , apoi inspiră și coboară-I lent, fără să mai așezi capul pe sol.  Pentru a obține un antrenament intens pentru abdomen trebuie să execuți 4 -5 seturi a câte 20 de repetări, variind la fiecare set viteza de execuție.

Declined Push-Ups -  reprezintă un exercițiu foarte bun pentru tot spatele, dar și brațele și pieptul tău. Este foarte important să le execuți corect, așa că trebuie să acorzi o atenție deosebită posturii în timpul antrenamentului.  Sprijină picioarele pe șezutul fotoliului și sprijină trunchiul pe brațe.

Bazinul trebuie să fie menținut  în linie cu spatele și genunchii, prin contracția puternică a feselor și a abdomenului. Palmele sunt sprijinite sub umăr și flexează ușor coatele ca să cobori trunchiul uniform spre sol.  Lucrează 2-3 seturi a câte 10 repetări și dacă ești abia la început le poți executa pe sol, cu sprijin pe genunchi.

Dips - sunt un exercițiu excelent pentru remodelarea brațelor. Întinde picioarele și sprijină palmele pe marginea canapelei.  Menține abdomenul foarte bine încordat și picioarele întinse și flexează lent brațele către spate.

Apoi, fără să modifici poziția trunchiului, întinde lent brațele. Pentru un antrenament eficient al brațelor trebuie să execuți 3 seturi a câte 10 repetări.

Ballerina squats -  reprezintă un exercițiu excelent pentru remodelarea musculaturii picioarelor.  Folosește-te de blatul de la bucătărie ca să îți sprijini brațele. Departează picioarele la nivelul umerilor și, menținând spatele drept, flexează lent genunchii și coboară bazinul spre sol. Execută câte 30-40 de repetări și vei vedea rezultatele în doar câteva săptămâni. Aceste exercitii te ajută să îți antrenezi tot corpul în mod eficient, la tine acasă.

Ține minte că pentru a avea o stare bună de sănătate  trebuie să faci zilnic cel puțin 30 de minute de exerciții fizice, așa că dacă nu ai timp să mergi la sală le poți efectua cu încredere.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod