Rețetele săptămânii

Pentru săptămâna aceasta v-am pregătit patru rețete: două feluri principale și două deserturi. Se prepară ușor, sunt dietetice și delicioase. Poftă bună! Rulouri reci de curcan Este

Pentru săptămâna aceasta v-am pregătit patru rețete: două feluri principale și două deserturi. Se prepară ușor, sunt dietetice și delicioase. Poftă bună!

Rulouri reci de curcan

Este ideală ca o masă după un antrenament de TaeBo sau fitness. Dacă aveți resturi de la o friptură de curcan, dar v-ați plictisit de acest fel de mâncare, este modul ideal de a crea ceva nou și gustos. Aveți nevoie de o lipie mare arăbească, pe care o tăiați pe jumătate. Despărțiți fiecare jumătate în două părti. Pentru umplutură se taie mărunt bucăițle de friptură picantă și se încălzesc într-o tigaie mică, cu puțină apă. Se taie salată verde, ceapă verde și ardei gras roșu în felii subțiri, care se condimentează cu piper, oregano, zeamă de lămâie.

Se amestecă legumele cu o legatură de pătrunjel proaspăt tocat și câteva roșii cherry tăiate sferturi.  Fiecare bucată de lipie se presară cu friptură de curcan, peste care se adaugă legumele. Se rulează lipia, se prinde în scobitori și se așează pe un platou. Se servește cu un sos făcut din 2 linguri de iaurt, o linguriță de muștar Dijon și una de ulei de măsline.

Șalău cu capere și sos alb

Se pune file-ul de șalău la cuptor, cu sare, piper și ulei de măsline. Cuptorul este preîncălzit la 170 de grade. Se verifică periodic să nu se ardă și când este puțin rumenit, se scoate din cuptor. Se servește cu un sos de capere și iaurt, care se prepară în felul următor:  Se încălzește puțin ulei de măsline pe foc foarte mic.

Se ia de pe foc, se adaugă zeamă de la o lămâie, 2-3 linguri de iaurt, o lingură de capere murate și o legătura de mărar proaspăt tocat. Poate avea ca garnitură broccoli și conopidă fierte sau salată verde.

Bezele

Rezultă 12 bezele mici sau o foaie rotundă, cu diametrul de aprox. 20 cm:  4 albușuri, la temperatura camerei,
225 g îndulcitor, un praf de sare, un praf de vanilie.

Puneți albușurile într-un bol mare și începeți să le bateți, din ce în ce mai repede, cu telul. Continuați să bateți până când spuma se întărește.  Adăugați un praf de sare, un praf de vanilie și câte 2 linguri de zahăr, "în ploaie", continuând să bateți și să amestecați complet, înainte de a adăuga următoarea cantitate de zahăr.

La sfârșit, spuma este tare și lucioasă.  Tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament. Dacă doriți să faceți bezele mici, desenați cu creionul cercuri de mărimea dorită și întoarceți hârtia pe dos. Turnați spuma într-un cornet și formați cerculețe.

Înghețată de vanilie

Ingrediente pentru  1 l de inghețată: 8 gălbenușuri, 150 g zahăr tos, 1 batoane de vanilie, crestate pe lungime,
900  ml frișcă lichidă.

Mod de preparare:    Într-un vas larg și rezistent la căldură, frecați gălbenușurile cu zahărul până când amestecul se deschide la culoare și apoi dați deoparte. Puneți  frișca și batoanele de vanilie într-un vas cu fundul dublu și încălziți treptat până aproape de fierbere.  Luați vasul de pe foc, acoperiți cu un capac și lăsați să infuzeze timp de 15 minute.

Scoateți apoi batoanele de vanilie și turnați amestecul peste gălbenușuri, amestecând bine. Puneți vasul la bain-marie și amestecați încontinuu circa 15 minute, până ce compoziția se îngroașă și rămâne pe lingură. Lăsați să se răcească, amestecând din când în când.   Turnați compoziția într-o formă rezistentă și dați la congelator. După 2 ore, scoateți din congelator și bateți înghețata, pentru a distruge cristalele de gheață formate pe marginea vasului. Dați din nou la congelator.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod