Rețete dietetice cu legume… și nu numai!

A venit mult-așteptata primăvară, cu legume cu tot. Acum nu mai ai scuze să nu mănânci porția recomandată de minimum 600g de legume pe zi (200g per masă). Ai de unde alege: mazăre, linte,

A venit mult-așteptata primăvară, cu legume cu tot. Acum nu mai ai scuze să nu mănânci porția recomandată de minimum 600g de legume pe zi (200g per masă). Ai de unde alege: mazăre, linte, ștevie, spanac, lobodă, urzici și lista poate continua.

Astăzi vă prezentăm două rețete delicioase pentru prânz; rețetă preluată de la prietena noastră http://www.retete-divine.blogspot.ro/.

BROCCOLI CU CAȘCAVAL

INGREDIENTE: o pungă de broccoli congelat de 450 g, 2 ouă, 150 g de cașcaval ras, o linguriță de legume deshidratate (plafar, NU vegeta!), 30 g unt, sare, piper.

PREPARARE: se fierb buchețelele de broccoli în apă cu o linguriță de legume deshidratate, cam 7-8 minute (după ce dă în clocot).

Se strecoară. Se unge cu unt un vas de ceramică și se pun buchețelele de broccoli după ce s-au mai răcit un pic. Separat, se bat ouăle într-un castronel și se pun peste broccoli. La sfârșit se adaugă cașcavalul ras. Se mai dă 10-15 minute la cuptor să se rumenească un pic. E divin!

SALATĂ DE FASOLE ROȘIE

INGREDIENTE: 2 cutii de fasole roșie, mare, o cutie de ciuperci feliate, 1 ardei capia,  o ceapă roșie mare, 2 linguri ulei de măsline, 3 linguri oțet balsamic, o legatură de pătrunjel, oregano, sare marină și piper măcinat - după gust.

PREPARARE: se scot fasolea și ciupercile din cutii într-o strecurătoare și se spală bine cu jet de apă.

Într-un castron se pune ceapă tăiată julienne și peste ea se adaugă sarea și oțetul, ca să îi mai ia din iuțeală. Se taie și ardeiul capia julienne. Apoi se pun fasolea și ciupercile peste ceapă, ardeiul, uleiul, verdeață, sarea, piperul și se amestecă. Este divină!

Cu drag,
Cori Grămescu

Lady Fit: Str. Bărătiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (lânga magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod