Pregateste-ti corpul pentru primavara

Timpul trece atat de repede incat, uneori, urmatorul sezon ne ia prin surprindere. Primele raze de soare ne duc imediat cu gandul la hainutele preferate pentru zilele insorite si la cat timp a trecut de cand nu le-am mai probat. Dar in acelasi timp ne amintim de sarbatorile din timpul iernii, lipsa sportului si efectul lor asupra corpului nostru.
Inainte de a reincepe obositoarele exercitii pentru care corpul nostru poate ca nici nu este pregatit, organizeaza-ti un plan pentru a-ti reintra in forma mai usor si a fi pregatit/a pentru primavara care a venit.

Iata aici cativa pasi care te vor ajuta.


1. Pregateste-te mental

Una dintre cele mai importante reguli care trebuie respectate pentru a putea reveni la vechile obiceiuri, este aceea de a te asigura ca mintea ta este pregatita pentru efortul care va urma. Daca faci prea mult in prea putin timp, te poate afecta atat mental cat si fizic.
Este normal sa-ti doresti sa faci totul deodata, sa scapi cat mai repede de kilogramele in plus, dar acorda timp corpului si mintii pentru a se acomoda programului.
Aceste intrebari te vor ajuta sa-ti dai seama daca esti pregatit/a pentru antrenament.

1.
Este mintea ta pregatita pentru exercitii?

2. Care este nivelul tau de pregatire?
3. Esti pregatit pentru schimbari in viata ta?


2. Ia-ti echipamentul necesar

Daca ai aparatele de gimnastica acasa, sau esti deja membru al unui club de fitness, atunci esti pregatit/a. Dar schimbarea anotimpurilor inseamna, de multe ori, schimbarea modului in care ne antrenam, a ceea ce purtam in timpul exercitiilor si a tipurilor de exercitii.


3. Fa putina curatenie de primavara

Indiferent daca iti cumperi sau nu lucruri noi, trebuie sa-ti verifici echipamentul de gimnastica de acasa si sa te asiguri ca e sigur si curat. Primavara este cel mai potrivit timp pentru a face aceasta verificare, mai ales ca nu ti-ai folosit echipamentul de ceva timp.  
         
     Verifica-ti greutatile.
     Verifica benzile.
     Verifica mingiile pentru antrenament.
     Verifica aparatele de gimnastica electrice.
     Fa ordine in spatiul de lucru.


4. Stabileste-ti exercitiile pentru forta

Stii deja ca exercitiile pentru forta sunt importante in modelarea muschilor si in a pierde din greutate, asa ca urmatorul pas este sa incepi "sa ridici".
Daca deja ai un program care iti place, esti pregatit, daca nu, cere sfaturile unu antrenor.


5. Stabileste-ti exercitiile pentru inima

Acestea sunt esentiale pentru a pierde din greutate si pentru a obtine o inima pregatita pentru activitatile de primavara. Daca a trecut ceva timp de cand ai facut aceste exercitii, asigura-te ca:
    - Nu faci excese. Incepe cu doar cateva cateva zile pe saptamana si nu depasi timpul alocat.
    - Mareste gradat timpul. Este de preferat sa adaugi timp putin cate putin in fiecare saptamana, pentru o mai usoara acomodare a corpului.
    - Concentreza-te asupra timpului si nu a intensitatii. La terminarea antrenamentului incearca sa acumulezi mai mult timp, diversificand exercitiile.
    - Alege ce-ti place.
Gandeste-te la o activitate pe care ai face-o din placere si care nu te va solicita prea mult fizic.
Secretul unor bune exercitii pentru inima il constituie motivatia. Tot ce trebuie sa faci este sa te motivezi.


6. Mareste flexibilitatea si puterea mijlocului

Dupa o iarna in care ai lenevit, in afara de luarea in greutate, ai pierdut si din flexibilitate. Este usor pentru muschi sa devina rigizi daca nu facem miscare, asa ca nu-ti neglija exercitiile pentru flexibilitatea muschilor si fii pregatita pentru vremea frumoasa.
Deasemenea trebuie sa te asiguri ca ai un mijloc puternic. Asa ca activitatile in aer liber (cat si cele facute in sala) care solicita puterea abdomenului si a spatelui nu trebuie sa lipseasca.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod