Joggingul- nu doar usor, ci si eficient

Joggingul este unul dintre sporturile care ne ajuta sa ne mentinem in forma fara prea multe efort. Aceasta alergare vioaie ne ajuta sa ardem calorii si sa avem o inima sanatoasa. Si pentru ca este primavara nu cred ca exista mod mai placut de a te mentine in forma.
Ce este joggingul? Ne ajuta el sa ne pastram in forma?

Alergare este o forma de exercitiu care ajuta la crestere, la arderea caloriilor si pastrarea unei inimi sanatoase. Consiliul american in exercitii, ACE, a estimat ca o persoana cu o greutate de 72 kg poate arde 12-13 calorii daca alearga cu o viteza de 9 km pe ora. Rata de ardere a caloriilor variaza in functie de greutatea fiecaruia.


Echipamentul este important

Alegerea pantofilor pentru alergat este foarte importanta. Pantofii trebuie sa aiba o talpa moale, usoara cu protectie in special pentru glezne.
Trebuie evitata purtarea de pantofi si sosete subtiri pentru a evita zgarieturile si basicutele de ardere. Initial, daca esti la inceput, nu ai nevoie de pantaloni speciali pentru jogging, dar in cateva saptamani de antrenament ar trebui sa te gandesti la achizitionarea unora. Cand iti cumperi echipament pentru jogging trebuie sa ai in vedere marcile consacrate de echipament sportiv, care desi mai scumpe, sunt mult mai bune ca rezistenta si protejare.


Beneficiile joggingului

Joggingul ajuta la arderea caloriilor mai bine decat mersul si mareste consumul de oxigen.
Circulatia sangelui creste in acelasi timp cu bataile inimii. Dupa cateva antrenamente vei incepe sa vezi schimbarile. Nu te vor mai uimi bataile puternice ale inimii care cresc ca intensitate. Deasemenea joggingul tonifica muschii. Este unul dintre cele mai bune exercitii pentru cei cu probleme de greutate. Din cauza impactului se topesc, in special, grasimile din zona coapselor, soldurilor si a abdomenului. Rotirile din sold in timpul alergarii ajuta la tonifierea muschilor taliei.

 
Cateva sfaturi pentru o alergare mai buna:

 Asculta sfaturile prietenilor si ale antrenorului inainte de a incepe.
Iata cateva sfaturi simple de urmat:

  •  Consultarea doctorului inainte de a incepe este importanta, daca esti o persoana supraponderala.
  •  Renunta la fumat, daca este cazul. Fumatorii se extenueaza repede si pot avea palpitatii.
  •  Achizitioneaza-ti o buna pereche de pantofi pentru alergat.
  •  Evita alergarea pe teren deluros pentru a preveni accidentele.
  •  Foloseste pasi mari si fermi.
  •  Evita balansul in alergare.
  •  Alege un loc potrivit pentru alergat.
  •  Incepe usor, urmand sa maresti intensitatea vitezei.
  •  Poarta un walkman cu tine.
    Muzica te ajuta sa te relaxezi.


 

Comentarii (23)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vali pe 2 Sep 2013, 10:33
    Lumea va comenta intotdeauna

    Nu trebuie sa ne intereseze lumea, pentru ca nu rezolvam absolut nimic.Trebuie sa ne intereseze doar ce facem noi si atat, sa ne gandim ca alergand rezolvam foarte multe probleme de sanatate ale corpului nostru si asta conteaza cel mai mult.Gura lumii nu o astupa decat pamantul si orice am face lumea tot va discuta pe seama noastra ...ba ca alergam in dorul leli, ba ca avem adidasi albi si nu negri, ba ca alergam sa ne dam mari si tot asa comenturi de tot felul care mai de care mai idioate,asta-i lumea, ce sa-i facem! Ne soptim si noi in barba precum marela nostru actor Amza in filmul Oglinda :"Grijania mamii ei de lume" !

    1
    0

  • vlad pe 25 Sep 2011, 23:06
    jogging

    deci pt inceput puteti sa va bagati p*** in el jogging daca nu aveti o alimentatie corespunzatoare,timpul acordat alergarii trebuie sa fie in jur de minim 30 de min .Pt a avea rezultate mai bune invelitiva cu o folie alimentara.Aveti mare grije cum slabiti pt a evita efectul coji de portocala a pielii va dau un sfat nu slabiti brusc slabiti maxim 1 kg jumate pe saptmana nu mai mult, alergati maxim de 4 ori pe saptamana si folositi o crema cu vitmina E seara .Va urez succes luatimi in considerare sfatul ca stiu ce vb;)

    0
    1

  • elena pe 6 Aug 2009, 10:51
    joghing

    AM SLABIT IN 16 ZILE APROAPE 2 KG ALERGIND 6 ZILE DIN 7.INCEP CU ALERGARE USOARA TIMP DE 40 DE MINUTE.DE ACASA PINA LA BISERICA DIN SATUL VECIN.PE ASFALT.URCUSURI SI COBORISURI.INAPOI ACASA NU MAI ALERG.DAR NICI NU DORM PE DRUM.ASA,LA PAS ALERT.

    0
    0

  • anca pe 3 Aug 2009, 17:25

    sfaturile sunt bune, teoria..ca la romani sa scriem sa nu zicem ca nu am scris, subiectul chiar merita dezbatut in detaliu

    0
    0

  • brodarelu pe 29 Iun 2009, 17:50
    intr-adevar

    fac jogging de 1 luna, 4 zile/saptamana. rezultatul este acceptabil. Transpir mult si chiar ma simt bine. e obositor dar merita, in plus, muschii de la picioare se dezvolta.

    0
    0

  • Ionyb pe 19 Mai 2009, 19:53
    Jogging

    Alerg de aproape trei luni, de 5 ori pe saptamana fac exercitii tae-bo, mi-am schimbat total alimetatia(NU cura de slabiRe) si m-am lasat de fumat .Rezultatul: ma simt de o suta de ori mai bine ca inainte. Am energie, vitalitate, ma simt mai sanatoasa iar corpul mi s-a modelat in mod surprinzator. Am slabi 12 kg practic fara efort. cat despre "desteptii" care rad de tine si comenteaza in timp ce alergi, nu merita bagati in seama, sanatatea noastra este mult mai importanta asa ca dupa mine pot sa spuna oricate rautati si sa se uite la mine urat.

    0
    0

  • avis pe 11 Mai 2009, 17:22
    nu prea cred

    alerg de 3 luni de zile cate 3-4 km pe teren in deal si nu am slabit mai deloc....oare de ce?

    1
    0

  • cosmina pe 30 Oct 2008, 22:27
    E bine

    Am facut joggig in vacanta de vara toata vacanta ... am avut 65 de kilograme si cand am inceput scoala am avut 60 de kilograme... nu am tinut nici un regim, nu mancam dupa ora 6 seara si in timpul zilei nu mancam in exces. Am 15 ani si in 3 luni de zile joggingul ma schimbat... m-am lasat o perioada acum... dar voi incepe cat mai curand pt ca mi-am dat seama ca este foarte bun pentru sanatatea mea. Daca nu ai incercat merita sa incerci... si gura lumii nu conteaza ei nu simt ce simti tu dupa alergat... liber!! Spor la treaba... ma voi apuca si eu sa practic din nou acest sport!

    0
    1

  • Liviu pe 2 Iun 2008, 19:48
    jogging

    Nu baga in seama comentariile. Oamenii sunt inapoiati. Si eu tot pe faleza alerg cam de 2 luni. Daca dadeam importanta tuturor comentariilor ma lasam de mult. Faci jogging pentru sanatatea ta.:)

    1
    0

  • camy pe 16 Mai 2008, 19:50
    soper

    place ceea ce ati scris:X:X...

    0
    0

  • CAMAROTO pe 8 Feb 2008, 20:19
    IERTEY

    CE NASOL IE ASTA E PRAF NU STIE NIMICA:)) RADE LUMEA DE IEI CU POZELE ALEA

    0
    0

  • Nico pe 1 Oct 2007, 22:03
    hmmm

    as avea o intrebare...cum fac sa-mi maresc viteza de alergare? eu aleg 50 de metri in 8 secunde, si as vrea sa ii fac in 7 sec..

    1
    0

  • deea pe 16 Aug 2007, 20:50

    cea mai ieftina metoda de a te mentine-n forma.alerg de aproximativ o luna in fiecare seara timp de o ora si ma simt exceptional.unde mai pui ca transpiri mai ceva ca la sauna, iar jogging-ul in aer liber este o binecuvantare.DECI ALERGATi,ALERGATI SI IAR ALERGATI!

    0
    0

  • aseli pe 12 Aug 2007, 05:27
    parerea mea

    daca prin operatie se reduce dimensiuniile stomacului ideea e sa nu mai mancam asa mult.....deci mancati mai putin si veti reusi.

    0
    0

  • gabriel pe 16 Iun 2007, 21:36
    joggigul --tinerete fara batranete .

    imi place mult sa fac miscare ,,, mai ales jogging dar cred ca si partenerul conteaza foarte mult in acest sport ....

    0
    0

  • donna donna pe 19 Mai 2007, 23:07
    lumea la noi?

    e o prostie sa te lasi afectat de "cum se uita lumea" daka alergi.eu alerg de 11 ani, de cand aveam 19, si multi ar vrea sa tina pasul cu mine.prieteni de toate varstele vin cu mine pe tern cand pot, cum pot si cat ii tine...ambitia.multe se schimba in viata ta cand te tonifici astfel.

    2
    0

  • Raluca pe 17 Mai 2007, 14:25

    Dar alergarea pe loc? Are aceleasi beneficii?

    0
    0

  • Raluca pe 17 Mai 2007, 14:25

    Dar alergarea pe loc? Are aceleasi beneficii?

    0
    0

  • emilo_emis pe 12 Mai 2007, 10:28
    joggingul

    vroiam sa va intreb daca joggingul este bun pe o banda elctrica sa-l faci? multumesc

    0
    0

  • Mihai pe 11 Mai 2007, 11:19
    alergare dimineata sau seara?

    Cand este mai bine sa aleram dimineata (6~8) sau seara (10~11)? ..De ce? ..multumesc anticipat

    0
    0

  • kitty pe 9 Apr 2007, 09:22
    jogging

    e kam greu k nu pot sa alerg d nebuna,k nu am spatiu.....dar stiu k e f bn ptr sanatate.....

    0
    0

  • mihaela pe 30 Mar 2007, 08:32

    e super am incercat si e bestial m-am lasat si de fumat numai ca nu prea am unde sa alerg numai pe faleza si e cam greu ca lumea nu e obisnuita las noi cu asa ceva si se uita stramb.

    1
    0

  • doris pe 28 Mar 2007, 01:21
    hipotiroidie

    este ok joggingul pentru o persoana care e diagnosticata cu hipotiroidie? daca vreau sa slabesc vreo 2,3 Kg cam de cate ori pe saptamana ar trebui sa alerg si cat timp? bineinteles insotit de o alimentatie sanatoasa si saraca in calorii. mi-ar fi de mare folos sfatul vostru. multumesc

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod