Poftă bună la dietă!

Cuvântul “dietă” te poate duce cu gândul la porții mici și mâncare fără gust, fadă. Total neadevărat. Secretul este să îți placă ce mănânci și să ai un meniu foarte diversificat,

Cuvântul “dietă” te poate duce cu gândul la porții mici și mâncare fără gust, fadă. Total neadevărat. Secretul este să îți placă ce mănânci și să ai un meniu foarte diversificat, astfel încât să nu te plictisești și să nu ai ocazia să cazi “în păcat”.
Iată câteva idei de rețete pentru o dietă sănătoasă și gustoasă.

Pentru micul dejun: ouă românești

Se pune la fiert apă cu sare și o linguriță de oțet, într-un vas mediu. Când apa dă în clocot, se reduce flacăra și se sparge un ou în apă.

Se lasă să fiarbă 1-2 minute, apoi se scoate cu grijă și se pune pe farfurie. Se procedează la fel și cu al doilea. Se taie 2-3 felii de caș proaspăt de vacă și 1-2 ardei kapia în sferturi. Se adaugă puțin ulei de porumb peste ouă și caș . Se servește cald, acompaniat de un pahar de sana sau kefir.

La prânz: salată de crudități (pentru 2 persoane)

Se dă pe răzătoare un morcov, un castravete curățat de coajă  și câteva felii de țelină, se adaugă o andivă și un ardei gras tăiate julien.

Se săreaza după gust, se adaugă zeama de la o lămâie și ulei de sâmburi de struguri. Este o masă ideală pentru zilele în care ții post sau vrei să faci o cură de detoxifiere, binevenită – de altfel - înainte de sărbători.

Cină: Somon cu legume

Se pun la înăbușit 1-2 morcovi și se lasă la foc mic până se pătrund puțin. Se adaugă broccoli, conopidă și dovlecel tăiate felii, se adaugă sare și piper și se lasă la foc mic, amestecând din când în când să nu se prindă.

Între timp, somonul se porționează în felii egale, se sărează și se adaugă piper, ulei și zeamă de lămâie și se pregătește la cuptor, la 200 de grade. Se servește cu garnitura de legume, peste care se adaugă zeama de la o lămâie, puțin oțet balsamic și pătrunjel verde proaspăt tocat.

Între mese poți mânca un fruct, un iaurt sau o mână de nuci/alune de pădure/migdale/caju, cu condiția să fie crude.

Poftă bună!

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod