Pentru muschi tari ca otelul

Cand te gandesti la "construirea muschilor" iti vin in minte trupurile, parca sculptate, ale culturistilor. Anii si orele de antrenament pe care le investesc acesti oameni in dobandirea masei musculare probabil ca iti dau fiori. Chiar daca nu ai in plan sa fii "masiva", nu mai este la moda silueta filiforma a lui Kate Moss, ci coapsele tonifiate si musculoase ale unor dive precum Beyonce. Afla cum poti obtine niste muschi de otel!

Pentru tonifierea muschilor

Poti obtine cu usurinta muschi tonifiati folosind greutati mai usoare. Insa greutatile se folosesc in functie de partea corpului pe care o lucrezi. De exemplu, vei folosi greutati mai mari pentru coapse si posterior decat pentru brate. Trebuie sa fii constienta de faptul ca iti poti schimba constitutia prin antrenament si ca iti poti forma corpul "clepsidra" la care aspira femeile de secole.

10 sfaturi pentru "cladirea" mushilor

1. Nu ai nevoie de vreun echipament sportiv deosebit. O pereche de adidasi cu talpa flexibila si un training de bumbac iti vor fi suficienti.

2. Asigura-te ca urmezi un program de fitnes perfect adaptat corpului tau si stilului tau de viata. Pentru inceput vei avea nevoie ca antrenorul sa stea langa tine pentru a-ti supraveghea executia exercitiilor.

3. In timp ce faci exercitiile, tine-ti genunchii putin indoiti, spatele drept si abdomenul plat. Chiar daca faci miscare la sol, postura corecta te va ajuta sa faci progrese rapide.

4. In timp ce ridici greutati, nu iti indoi corpul. Daca realizezi ca nu reusesti sa ai o pozitie corecta in timp ce lucrezi, inseamna ca va trebui sa reduci numarul de greutati folosite.

5. Straduieste-te sa faci exercitiile in mod corect. Daca faci greseli numai de "dragul sportului" vei pierde mult timp pretios, iar in plus, te poti alege cu intinderi, febra musculara si alte neplaceri. Rezultatele reale nu le poti obtine decat prin efort sustinut.

6. Sa ai intotdeauna langa tine o sticla cu apa plata. Bea apa de fiecare data cand faci pauze intre serii, chiar daca nu simti neaparat nevoia. Trebuie sa previi deshidratarea.

7. Nu uita sa faci o mica incalzire inainte de fiecare sedinta de fitness. 10 minute de bicicleta sau stepper sunt ideale in combinatie cu intinderile.

8. Dormi! Ai nevoie de somn atunci cand depui efort fizic sustinut, pentru ca muschii tai sa aiba timp sa se refaca. Daca tu consideri ca nu ai dormit suficient intr-o noapte, este mai bine sa nu mergi la sala in ziua respectiva.

9. Organizeaza-ti un plan de alimentatie pe fiecare zi. Astfel vei preveni tentatia meselor la fast-fooduri. Incearca sa respecti orele mesei, pentru a usura "slujba" stomacului si pentru a pastra un metabolism favorabil.

10. Cand vrei sa-ti maresti masa musculara ai nevoie de foarte multe proteine. Consuma gratare de pui, vita sau peste insotite de legume (fibre), nu de cartofi, orez sau paste (carbohidrati). Iti poti "ajuta" dieta consumand cate un shake de proteine pe zi.
 

Comentariile 1-50 din 70

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioan pe 6 Ian 2014, 15:45
    Suplimente culturism

    Suplimentele astea sunt naturale si isi fac efectul destul de rapid! E un testosteron booster!

    0
    0

  • Sebastian pe 15 Nov 2013, 10:40
    Nu e steroid

    Probolan50 nu e steroid, e doar un supliment alimentar care ajuta la cresterea fortei si energiei. In felul asta se rezista mai mult la sala si asa se acumuleaza masa musculara! Are in componenta Tribulus,cafeina si alti cativa ingredienti. Ideea e ca e un produs natural!

    0
    0

  • Ioan2 pe 29 Oct 2013, 10:29
    Probolan50

    Stie careva daca produsul asta e steroid? M-ar interesa sa-l iau in timpul antrenamentelor dar mai inainte as vrea sa stiu ca e safe! Multumesc!

    0
    0

  • cazimir29 pe 26 Aug 2013, 15:02
    Suplimente culturism Probolan50

    Iau Probolan50 de 2 luni si deja se simt modificari insemnate in intensitatea fortei. Am mai multa forta si rezist mai mult in timpul exercitiilor fizice.

    0
    0

  • Florin pe 5 Aug 2013, 09:49
    Suplimente culturism

    Stie careva cum se iau suplimentele astea? Inainte sau dupa antrenamente. Am intrat pe sit-ul lor si am gasit grila de administrare, dar nu scrie nimic acolo despre cand se iau. Mersi fain!

    1
    0

  • Sebastian pe 25 Iul 2013, 14:08
    Suplimente culturism

    Si eu am folosit Probolan si nu am sesizat nici un efect secundar. Dar probabil ca depinde si de metabolismul fiecarui individ sau starea de sanatate din timpul tratamentului. Daca ai un organism bolnavicios posibl sa te trezesti si cu efecte secundare!

    0
    0

  • Andrei pe 16 Iul 2013, 11:04
    Probolan50

    Au efecte secundare suplimentele astea? Pot sa le iau in combinatie cu creatina? Mersi fain!

    0
    0

  • George12 pe 15 Iul 2013, 13:07
    Suplimente culturism

    Mie mi le-a dat instructorul de la sala. Le folosesc de 3 saptamani si vad ca intra destul de bine. Am castigat in forta si rezist mai mult in timpul sedintelor de antrenament. Daca o s=o tin asa cu siguranta o sa pun masa musculara faina! Daca aveti si alte secrete care va ajuta sa faceti muschi spuneti-mi va rog si mie! Multumesc mult!

    0
    0

  • costel pe 3 Iul 2013, 10:34
    Sunt ok suplimentele

    Suplimentele de care vorbiti voi ajuta la cresterea cantitatii de testosteron din organism. E un testosteron builder. Bine in caz ca mareste excesiv cantitatea e testosteron atunci pot aparea dereglari hormonale, dar in cazul lui nu se pune aceasta problema. La sala la care mergeam eu anul trecut se dadeau suplimentele astea pentru cresterea rezistentei in timpul antrenamentelor.

    0
    0

  • marius145 pe 25 Apr 2013, 10:43
    Suplimente culturism Probolan50

    La mine a functionat acest supliment alimentar pentru muschi. In prezent urmez o cura de 6 luni si chiar se observa modificari in structura muschilor mei. S-a acumulat mai multa masa musculara, iar eu sunt mai puternic si am o rezistenta mult mai mare. Initial eram sceptic ca acest produs poate mari de 4 ori testosteronul, dar acum incep sa cred.Sper sa ma tin in continuare de exercitiile fizice si sa acumulez si mai multa masa musculara!

    0
    0

  • ioni32 pe 24 Apr 2013, 11:04
    Suplimente culturism Probolan50

    Si in cazul meu au functionat aceste suplimente. le-am luat pe o perioada de 6 luni si am reusit sa acumulez masa musculara!

    0
    0

  • dumitru98 pe 23 Apr 2013, 15:47
    Probolan50

    Pentru a obtine o fortifiere a muschilor se poate folosi suplimentul alimentar Probolan50. Foarte multi culturisti il folosesc deoarece este compus doar din ingredienti naturali. Astfel se elimina riscul unei posibile descalificari. Eu am vazut la televizor ceva reportaj despre produs, dar si pe internet sunt o gramada de sit-uri care vorbesc despre el!

    0
    0

  • Dorin pe 6 Mai 2012, 10:42
    Vai Vai

    ...Ziceti ca 50 de abdomene sunt multe....am 13 ani....am musculatura foarte dezvoltata....eu fac cam asa 110 bicepsi pe zi,230 abdomene,30 flotari,300 genoflexiuni,cam acestea le fac...si se observa schimbarile...am cei mai mari muschi din scoala bine e 5-8...si sunt a7a......

    0
    0

  • Florin pe 12 Mar 2012, 10:11
    muschi

    Sall All Am 14 ani,1.56 si ma duc lasala de 1 luna dar nu este nici o schimbare va rog datimi mai multe sfaturi rapide pe id- meu florin_pustiu23 va rog nu uitati ;);)

    1
    0

  • cristian pe 29 Dec 2011, 22:47
    muschi

    ma numesc cristian si sunt din plopu si as vrea sa aflu cum se fac muschii oe brate mai repede ca as vrea sa fiu puternic ca toti baietii

    1
    0

  • viorel pe 29 Nov 2011, 00:40
    vreau sa stiu

    sall am 17 ani as vrea si eu sa stiu ce dieta trebuie sa tin ce trebuie sa consum si in ce cantitati, si ce exercitii trebuie sa execut ca sa imi dezvolt muschi pe tot corpul si cum trebuie procedat dar fara sala si tot felul de prafuri totul acasa, va rog ajutati-ma id meu este viorel_deaconu astept sfaturile voastre

    1
    4

  • Alex pe 7 Sep 2011, 18:42
    pot sa am mai mult de att

    Am 14 ni si sunt foarte dezvooltat si la masa musculara pot sa m fac mai mare de att ? Si e bn sa incep de la varsta asta ?

    3
    2

  • andrey pe 3 Sep 2011, 00:24
    cum imi pot dezvolta masa musculara

    SALUT !!!Am 15 ani am 1,70 si 67 kg cum sa fac sa mai dau putin din burta si sa pun ceva la masa musculara la piept si abdomen deasemenea si la biceps triceps ??? pls dati add la krazy_kyller care stiti

    4
    1

  • rocker.emo pe 30 Aug 2011, 17:34
    exercitii pentru un corp sanatos dar totusi cu o masa musculara mare!

    Pt. a fi forma incepeti prima data cu urmatoarele metode pe care eu le practic si sincer ,ma simt super: Daca esti student si dimineata nu ai timp pentru alergat,in fiecare weekend alergati 1-2 km. de 2 ori pe zi la stadion sau unde puteti.Si daca nu esti ocupat cu munca sau cu altceva alergati 1 km. in fiecare zi de 2 ori pe zi. Luati pe urma o masa sanatoasa cu proteine si ceva cu calciu pt oase. Dupa o ora incepeti cu incalzirea corpului metode invatate ca la scoala. Pe urma incepeti cu: 30-50 abdomene 20-25 flotari 20 bicepsi 20-30 genoflexiuni De cate 3 serii fiecare. Eu sincer asa fac si nu ma simt nasol,imi place corpul meu. Succes!!!

    4
    1

  • Laurentiu pe 20 Aug 2011, 22:17
    Muschi

    E ff bun tutorialul dar eu nu practic sporturi normale ci practic kung fu este un sport deosebit iar daca il practici 30 de min pe zi slabesti 5kg si iti va creste masa muscular cu 4kg

    3
    1

  • Alex pe 19 Aug 2011, 02:25
    Muschii

    @"faceti 50 abdomene,40 genoflexiuni,20 flotari si 20 biceps pe zi " E FOARTE FOARTE FOARTE PUTIN ! Nu te ajuta cu nimic , decat daca vrei sa iti creasca foarte putin masa musculara. Cel mai bine e sa te duci la sala de 5 ori pe saptamana ( si asa e putin) , sau daca nu ai posibilatate financiara potisa faci asa : 40 de abdomene , 25 de genoflexiuni , 10 flotari , 30 biceps , dar astea reptate in 5 serii . Adica dimineata o data , dupamiaza de doua ori si seara de trei ori chestiile astea . si cu cat mai avansezi cresti numaru de repetari si de serii

    1
    1

  • darius pe 24 Iul 2011, 12:52
    muschi

    faceti 50 abdomene,40 genoflexiuni,20 flotari si 20 biceps pe zi

    3
    3

  • ion pe 19 Iul 2011, 18:18
    Antrenamente

    http://exercitiifizice.gazduireromania.eu/ Te astept ! Site cu antrenamente fizice explicate video.

    1
    2

  • Cristi pe 10 Iul 2011, 23:44
    P90X

    M-am uitat in mare prin comenturile voastre.. Sa fiu sincer sala o faci degeaba daca nu stii sa te tii de ea.. P90X este un sistem de exercitii fizice pe care il poti lucra si acasa fara echipamente "performante". Practic in 3 saptamani daca te tii de el se cunosc schimbari substantiale in ceea ce priveste corpul tau. Mai mult de atat..vrei un corp bine lucrat? exercitii intense, mese bogate in proteine si somn !

    3
    1

  • Vlad pe 19 Iun 2011, 20:38
    Vreau sa Aflu mai mult

    Asa incepe: Am 14 Ani, 1,64 inaltime , 47 kg... Ma inebuneste faptul ca multe fete sunt superb de frumoase sunt cu baieti scarbos de urati... Si as vrea sa urmez o dieta sanatoasa si niste excerciti coorespunzatoare deci daca stiti va rog concactatima si ajutatima .Anticipat Adresa de YM Light_man93@yahoo.com

    1
    2

  • Tudor pe 17 Iun 2011, 17:03
    Icepaor

    Buna, am 16 ani undeva pe la 1,65 peste 50 de kg si m-am apucat de curand de sala.....vreau sa imi recomandati niste exercitii pt stimularea cresterii...va multumesc anticipat

    3
    2

  • Sergiu pe 4 Mai 2011, 12:07
    Vreau sa fac muschi!

    Yo am 10 ani si sunt foarte bun la sporturi si le practic mereu si nu ma simt ca si cum as avea cv schimbat la mn.Da... La fete...bah nu mai rezist cu ele la cate sar p mn.Deci cineva sfaturi pt muschi.Daca vreti sa imi dati un sfat spunetimi la adresa de mess:s3rg1u_2001

    2
    1

  • Alex pe 28 Apr 2011, 17:35
    Ajutati-ma baietzi...

    Deci:eu la 16 ani aveam 1,55m si 50 de kg anul trecut am facut sport acasa,alergari,am facut cu greutatile dar m luat proteine...totu bn la un momendat am avut probleme cu spatele si nu am mai facut...akuma la 17 ani am 1,68m si 64 dar am slabit kat nu am mai facut nimik...akuma in perioada asta mam apukat din nou dar numai alerg,miam construit forma muskiului destul de bn dar vreau sa o kresk..Ah si am pieptul foarte mare ptc fak multe flotari si as vrea sa am si spatele la fel.Cine se pricepe sa ma caute va rog id e vdm_alex

    2
    1

  • Bucluk pe 2 Feb 2011, 08:59
    Vreau mai mult !!!

    Deci ... am 15 ani si am un corp musculos fara sa merg la sala, fara sa fac nimik ... acum vreau sa incep un antrenament serios sa ma dezvolt mai mult ... ma puteti ajuta ... un id ceva ? :D ... stima.

    3
    2

  • alexandru pe 6 Ian 2011, 14:03
    arat destul de bine

    Ca sa te dezvolti iti trebuie niste ani de sal .Si o sa fi multumit de munca ta... bla bla bla am 21 ani 1,87 m si sunt multumit de ani pe care iam petrecut la sala.....alex_alex19u

    5
    1

  • soti pe 11 Dec 2010, 00:17
    niciunul

    auzi si la ala vrea sa faca impresie aici ca la 14 ani i se rupte tricoul... pai inseamna ca ai tricou si bluza din hartie... astilalti care vreti sa luati proteine in opinia mea si mini-experienta mea in domeniu va zice sa luati.. Whey Protein de la pro nutrition, extract de zer, proteina ultrafiltrata cu 80% concentratie proteica...

    2
    2

  • Andi pe 30 Nov 2010, 21:17
    Un sfat

    Fac sala de la varsta de 17 ani ....acuma am 18 deci un an de sala timp in care am invatat unele chestii importante.Pt un corp sanatos trebuie sa mananci cat mai sanatos (Legume fructe carne de peste ..pui ..Etc).....Chiar daca crezi ca esti slab nu baga toate prostiile de proteine si prafuri in tine...Fa acolo sala de 4 ori pe saptamana,trage cum trebuie la antrenamente si odihnestete mult..............Mult succes baietii...si faza cu fetele ca va plac pt muschi..este o prostie;))

    6
    1

  • Dani pe 10 Nov 2010, 21:32
    Fibra si masa musculara

    Fibra faci daca faci multe repetari la sala : 12-15 repetari/serie , si faci exercitiile combinate . Masa musculara faci putine repetari : 6-8 repetari/serie si cat mai incet posibil. Conteaza si alimentatia , pt fibra recomand peste , salata de fructe,leguma , paste fainoase , si supa de 2-3 ori pe saptamana.Iar pentru masa : orez , cartofi prajiti , piept de pui , budinca . Sper sa va foloseasca , eu sincer mananc cam orice.:p Am uitat sa mentionez , m-am apucat de sala la 13 ani , aveam 70 kg si 1,70 , 35 in biceps ( aveam doar masa ) , iar acum la 15 ani am 75 kg si 1,79 , 41 in biceps . :) dar am luat 1 luna de FosfoCreatin-R .

    2
    2

  • macrai emanuel pe 9 Oct 2010, 00:05
    sport

    ca sa ai un corp perfec trebuie sa ti o dieta.dimineata cand te scoli fa gimnastica si minim 3 litri de lichide pe zi mancati fructe si legume sanatoase

    2
    2

  • macrai emanuel pe 9 Oct 2010, 00:05
    spot

    ca sa ai un corp perfec trebuie sa ti o dieta.dimineata cand te scoli fa gimnastica si minim 3 litri de lichide pe zi mancati fructe si legume sanatoase

    1
    3

  • Mihai pe 28 Sep 2010, 20:11
    Reply franco

    frate,muschii nu se fac intr-o zi sau doua,iti trebe cativa ani:P adik fac de la 8 ani exercitii si fug vreo 2 km.si acm am patratele si is si de inalt la 11 ani 1.55,si faza cu fetele mai asteapta pana pe la vreo 14 ani...

    2
    2

  • NIKI pe 20 Sep 2010, 20:40
    vreau sa stiu ceva antrenamnet

    vreau sa va spun k stiu cate ceva despre astea:)treaba e urmatoarea ceva exercti pentru tricep biceps stiu cateva:) va las id meu si va rog care aveti buna dispozitie sa ma ajutati cu ceva:) va las id meu ym:baroasnu_nyky2000

    1
    3

  • dacian pe 5 Sep 2010, 22:35
    ajut lume

    ajut pe oricine, stifler_daci04 ... am experienta in domeniu

    1
    2

  • franco pe 4 Sep 2010, 16:25
    vreau sa am muschi de otel dar nu stiu cum sai fac mai repede adica intr-o zi doua ca impresionez te rog ajutama pentru ca am 10 ani si u am rabdare:d:-h

    as vrea sa vac muschi la minut dar nu stiu ce sa fac te rog ajutama ca sa ma placa fetele ca alfel sunt varza fara muschi decand mam nascut imi doresc muschisi nare cine sa ma ajute si vreau sa fiu ce mai sportiv din oras de la mine ma ajuti a te rog:d:d:d

    2
    2

  • Rares pe 19 Aug 2010, 11:25
    muschi

    am 10 si sunt slab ca gaina ce sa fac ca sa-mi intaresc muschi.

    2
    2

  • andrei pe 14 Iul 2010, 09:34
    muschi

    am 20 ani 1.76 m si 60 kg maninc mult dar de loc nu pun pe min,daca ma ocup cu sporttu mai tare slabesc.....imi dati un sfat

    2
    1

  • ala mic si rau pe 26 Mai 2010, 21:04
    muschi

    mai eu vreau o dieta buna dar bazata pe haltere doar pe muschi de la mana folositi pentru skandanberg am 11 zicetimi cum id: piratul16

    1
    2

  • maryan pe 15 Apr 2010, 17:25
    maryan

    buna baieti fak sala dar ce proteine sa iau sa se dizvolte muschii imi ziceti si mie va ast id meu maryan.gagyu

    2
    1

  • catalin pe 22 Mar 2010, 00:27
    daca stie careva!

    salut am 14 ani....sunt putin mai ingrosat sa spun asa si as vrea sa fac muschi la burta sa scap de ea rest nu am nepoie ca am haltere daca stie careva idiu meu de mess este good.father99 va astept cu propuneri THX:D

    1
    2

  • dacian pe 9 Mar 2010, 23:26
    pentru ajutor contactatima;)

    deci id meu este : stifler_daci04....... fac sala, nu sunt medic nutritionist, dar am multe cunostinte..... deci dati add pentru ajutor

    2
    0

  • ...... pe 8 Mar 2010, 04:11
    bravo

    nu va mai stresati dela varsta asta:))voi sunteti mici eu am 1,93 si am 16 ani...practicati sport si va formati;)numai nu 2-3 luni si dupaia va lasat mai bine nu faceti sport

    1
    1

  • costyn pe 5 Mar 2010, 19:30
    vreau sa am muschi mai mari

    am 14 ani si am 1.85 sunt destul d inalt dar putin slab practic handbalul imi puteti zice ce sa fac ca sami creasca muschi trag d efiare dar niciun rezultat

    3
    0

  • todireanu alexandru pe 20 Feb 2010, 22:28
    masa musculara

    vreau sa pun muschi mari pe mine

    1
    3

  • CchellOo pe 5 Ian 2010, 18:55
    Mai copilashi

    daca chiar vreti sa cresteti in inaltime,, mergeti la bunica la tara. Si spunetii la bunica voastra cand mulge vaca, sa va dea cate un pahar de lapte cald. Dimineata si Seara (Obligatoriu).

    2
    1

  • aileni cristian pe 3 Nov 2009, 15:54
    vreau sa ma ajutati

    sal am 14 ani si fac de jumatate de an acasa abdomene exerciti cu bicicleta alergari si cu gantere.dar vreau mai multi muschi mari si tari.contactatima pe idul cristi00300@yahoo.com plsss.nu ma uitati am nevoie de ajutor.

    2
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod