Patru exercitii simple pentru brate suple si gratioase

Pentru multe dintre femei, ideea de a efectua exercitii fizice pentru tonifierea bratelor ar putea parea ciudata... Unele se tem, gandindu-se ca musculatura se va dezvolta excesiv, "rapindu-le" astfel un atribut al feminitatii: delicatetea. Dar acestea sunt false mituri... In realitate, asa cum ne preocupam de tonifierea abdomenului, este recomandabil sa lucram si exercitii pentru brate. Musculatura va deveni mai elastica si mai densa, fara a se dezvolta exagerat.

Iti sugeram un set de exercitii simple, dar de efect, cu ajutorul carora bratele tale vor deveni mai bine definite, iar forma lor va fi, practic, "sculptata", asemeni bratelor unei frumoase statui de marmura.

Ti se pare incredibil? Urmand programul pe care ti-l propunem, vei reusi sa realizezi acest lucru si, mai mult decat atat... nu va trebui sa lucrezi cu ganterele! De fapt, nu ai nevoie decat de o bara speciala, mobila si de o coarda elastica. Este recomandabil sa urmezi acest program de 2-3 ori pe saptamana, iar efectele vor fi vizibile in interval de aproximativ o luna.

"Platforma inversata"

Acest exercitiu actioneaza asupra umerilor si a muschilor tricepsi.

Aseaza-te pe podea, cu genunchii indoiti si sprijinindu-te in maini, in timp ce talpile picioarelor sunt "infipte" in pamant. Incordeaza muschii abdomenului.
Avand ca puncte de sprijin palmele si talpile, ridica bazinul pana cand corpul este perfect paralel cu podeaua. Ramai in aceasta pozitie timp de 8 secunde, incordand muschii trenului superior si fesele, si revino incet la pozitia initiala. Efectueaza acest exercitiu de 4-6 ori.

"Platforma laterala"

Exercitiul acesta este deosebit de benefic pentru muschii tricepsi.

Aseaza-te pe partea stanga, indoaie piciorul stang, iar pe cel drept mentine-l perfect intins. Palma stanga ar trebui sa se afle pe podea, putin mai sus de linia umerilor. Tinand bazinul ridicat, ridica bratul drept.
Indoaie usor cotul stang (partea superioara a corpului ar trebui sa se sprijine in bratul stang) si revino usor la pozitia initiala - adica indreapta bratul stang. Efectueaza 5-10 astfel de miscari si apoi procedeaza in mod similar pentru bratul drept.

Ridicari usoare

Zonele care vor "beneficia" sunt umerii si bicepsii. Pentru acest exercitiu, ai nevoie de o bara speciala de exercitii, mobila.

Stand in picioare, cu talpile usor departate, tine bara in maini in pozitie orizontala, cu palmele orientate in sus si coatele usor indoite. Ridica bara pana la nivelul pieptului, intr-o miscare lenta (incepe sa numeri si, cand ajungi la 8, bara trebuie sa fie in dreptul pieptului).
In continuare, numara din nou pana la 8, interval in care ridica incet bara deasupra capului, tinand coatele usor indoite.
Analog, readu bara la nivelul pieptului, numarand din nou pana la 8 si permite-ti apoi un ragaz (ai ghicit, atat cat sa numeri pana la 8!). Efectueaza 2 serii a cate 8-12 ridicari complete.

Poate ca aspectul numaratorii ti se pare amuzant sau lipsit de importanta, insa iti recomandam sa tii cont de el. Un minim repaus al musculaturii este indicat, iar miscarile nu trebuie sa fie fortate sau prea rapide.

"Leaganul"

Acest exercitiu este unul complex, intrucat contribuie la tonifierea bicepsilor, umerilor si musculaturii abdominale. Ai nevoie de o coarda elastica, foarte rezistenta.

Aseaza-te pe podea, cu picioarele intinse si genunchii usor indoiti. Tine coarda elastica, pune-o in jurul talpilor si lasa-te incet pe spate, cat de mult poti, indoind coatele in acelasi timp.
Revino la pozitia initiala incet, slabind treptat tensiunea corzii si indreptand usor bratele. Ai grija sa-ti mentii spatele drept! Efectueaza o serie de 9 astfel de miscari.
O variatie a acestui exercitiu este ca, procedand similar, sa aduci bratele in lateral, revenind la pozitia initiala si reluand miscarea de 9 ori.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 31 Mai 2009, 01:30
    coarda electronica

    eu mi-am cumparat acum cateva saptamani o coarda electronica pentru fitness si e super faina. zic ca e super faina in sensul ca numara sariturile, ma scapa pe mine de numarat si ma pot concentra mai tare. deasemenea, mai calculeaza si numarul de calorii consumate. v-o recomand si voua. eu mi-am comandat-o online de la un magazin de tehnica medicala si mi-a fost livrata acasa prin curier rapid. http://www.tehnica-medicala.ro/products.php?product=Coarda-electronica-fitness aici se gaseste

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod