Patru exercitii pentru un bust frumos si ferm

Te uiti in oglinda si, cu toate ca in ansamblu esti multumita de aspectul tau, ti-ai dori sa ai un bust mai generos si mai ferm, pentru ca vara si-a intrat pe deplin in drepturi, iar in costum de baie vei fi in centrul atentiei tuturor. Cum ti-ai putea realiza obiectivul? Ei bine, nu-ti voi propune nici chirurgia plastica, nici diverse creme pentru masaj... ci, pur si simplu, patru exercitii cu ajutorul carora, in cateva saptamani, iti vei putea atinge scopul.

Inainte de a trece efectiv la lucru, cred ca ar fi interesant sa-ti spun cate ceva despre structura anatomica a sanului. Astfel, vei putea intelege mai bine de ce iti recomand exercitiile urmatoare si cum vor actiona ele asupra bustului.

Structura sanilor consta intr-un tesut adipos, asa incat dimensiunea lor depinde de tipul organismului tau (cat de mult se depune in aceasta zona, atunci cand acumulezi in greutate). Factorii care contribuie in acest sens sunt: greutatea ta, mostenirea genetica, starea generala de sanatate si, nu in ultimul rand, varsta. Muschii care sunt situati sub sani se numesc pectorali si ei sunt "responsabili" de fermitatea bustului tau.

Prin urmare, nu poti interveni efectiv asupra dimensiunii bustului, decat daca acumulezi kilograme sau recurgi la chirurgia plastica. In schimb, poti face in asa fel incat acesta sa para mai amplu, mai ferm si sa aiba o forma mai atractiva, cu ajutorul unui program de fitness prin care iti vei tonifia muschii pectorali. Exercitiile pe care ti le propun sunt simple, le poti face acasa, iar in interval de 6-8 saptamani vei observa efectele benefice.

Seamana cu binecunoscutele flotari...

Aseaza-te cu fata in jos, sprijinindu-te in palme si genunchi (pozitia este asemanatoare celei specifice unei flotari clasice) si incruciseaza gleznele. Incordeaza bratele, muschii abdominali, impinge barbia in piept si ridica incet corpul. Ramai in aceasta pozitie 4-5 secunde si apoi revino incet la pozitia initiala. Iti sugerez sa efectuezi cate 8-15 ridicari, de 2-3 ori pe saptamana, in functie de antrenamentul pe care il ai si de cat esti de motivata.

Nu e obligatoriu ca, atunci cand revii la prima pozitie, pieptul tau sa atinga podeaua. Ar fi extrem de solicitant si, daca nu ai antrenament, te-ai simti complet epuizata dupa numai 2-3 ridicari complete. Nu forta inutil, cel putin pentru inceput si lasa-te in jos atat cat simti ca esti capabila. Dupa o perioada, cand te vei fi obisnuit cu acest exercitiu, poti intensifica ritmul, realizand aceste flotari pe cate un brat, alternativ. Dar toate la timpul lor...

Din nou, ganterele...

Culca-te pe spate, cu picioarele intinse si tinand doua gantere, a caror greutate ramane la latitudinea ta - ai grija doar sa fie identice. Incordeaza muschii trenului inferior si ridica incet bratele, pana cand cele doua gantere "se intalnesc" deasupra, paralel cu pieptul. Coboara bratele usor, pana la podea (nu le lasa sa "cada" pur si simplu, ci controleaza miscarea, care trebuie sa fie lenta).

Chiar daca, nerabdatoare sa obtii rezultate, esti tentata sa alegi de la inceput gantere mai grele, nu face aceasta greseala. Nu vei "reusi" decat sa te alegi cu febra musculara la nivelul musculaturii bratelor si bustului, sau chiar sa-ti fie afectate articulatiile umerilor. Gantere de 1 - 1,5 kilograme sunt suficiente pentru inceput. Orienteaza-te spre unele mai mari numai atunci cand simti ca acestea au devenit prea usoare pentru tine. Sunt indicate 2-3 seturi a cate 8-15 ridicari.

O varianta mai eficienta a exercitiului cu gantere

Intinde-te pe jos, sprijinind capul, gatul si partea superioara a trunchiului pe cateva perne mari. Ia din nou ganterele si, practic, executa aceeasi miscare precum in exercitiul prezentat anterior. Impinge barbia in piept si mentine spatele drept. Acest exercitiu actioneaza si mai intens asupra muschilor pectorali, care au fost "pregatiti" in prealabil, prin miscarile prezentate anterior.

Ai un prosop mai rezistent la indemana?...

Te-ai putea intreba: ce legatura este intre un prosop si tonifierea muschilor pectorali? Ei bine, exista una. Ia prosopul, ruleaza-l si prinde-l bine cu ambele maini, tinand coatele indoite. Apoi, trage pur si simplu de el, ca si cum ai incerca sa-l rupi (ceea ce, oricum, nu se va intampla, doar de aceea te-am intrebat daca e rezistent!). Ai grija numai sa tragi la fel de puternic cu ambele brate, fortand. Executa, pentru inceput, cate 10 astfel de extensii in cadrul fiecarui program de antrenament.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 13 Sep 2013, 21:43
    sini mari

    eu am 14 ani si la fel vreau sa beneficiez de un bust ferm.abia am citit acest articol si voi face in tocmai si sper ca va functiona

    0
    0

  • Rosie pe 10 Ian 2011, 19:20
    Sfaturi pentru un corp frumos

    Buna! Sunt Rosie, Rosie Sorinne. Va pot ajuta cu cateva sfaturi care, la randul lor, va vor ajuta si ele: 1) Mancati fructe si legume (nu in exces)! 2)Savurati calm, usor si intotdeauna micul dejun! 3)Nu renuntati definitiv la ciocolata si alte dulceturi! 4)Faceti sport pe serii: picioare, brate, abdomen etc. sau toate! 5)Pentru o energie totala, dormiti la pranz! Sper ca aceste sfaturi sa va fie de folos. SUCCES!!! Semnat: Rosie Sorinne din Timisoara

    2
    0

  • rina pe 7 Iun 2010, 08:55
    sani

    incerc sa am un bust frumos de cateva luni si se vad rezultatele

    2
    0

  • rossi pe 23 Mai 2010, 11:48
    cum sati faci un corp frumos

    sa ma prezint am 14 ani un 1.67m 55kg si fac cu gantere de 6kg de 6 luni 3 seri pe zi dimineata la pranz si seara si se vede .

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod