Pastilele de slăbit. Minune, dar nu prea!

De câte ori nu ai primit emailuri care aveau ca subiect ceva de genul “Incredibil! Mănânci ce vrei și slăbești un kilogram pe zi! Numai cu pastila X! 100% naturală!” De unde mai pui că

De câte ori nu ai primit emailuri care aveau ca subiect ceva de genul “Incredibil! Mănânci ce vrei și slăbești un kilogram pe zi! Numai cu pastila X! 100% naturală!” De unde mai pui că “îți primești toți banii înapoi dacă nu ești mulțumit de rezultate”. Ei bine, cine a încercat știe că nu e chiar așa.

De ce nu sunt recomandate capsulele de slăbit?

Dacă ar fi așa simplu, nu ar mai exista persoane cu probleme de greutate. Ne-am “pastila” cu toții și am fi foarte fericiți, slabi și sănătoși.

Capsulele de slăbit inhibă senzația de foame, accelerează metabolismul, blochează absorbția de grăsimi în organism și au proprietăți diuretice. Printre efectele secundare ale pastilelor de slăbit se numără balonarea, creșterea tensiunii arteriale, accelerarea ritmului cardiac (palpitații), insomniile, dezvoltarea glaucomului, starea de nervozitate și depresiile.

Deci luăm sau nu?

Până la urmă e alegerea ta. De cele mai multe ori, dau rezultate. De la 3 la 7 zile. Până se obișnuiește organismul cu “tratamentul”.

Apoi devii imună și ți se face foame, mănânci chiar peste măsură, pentru a compensa foametea din zilele anterioare. Efect Yoyo: garantat! Soluția nu este să te înfometezi, ci să creezi un echilibru între alimentație și sport. Să mănânci cât mai natural, să te hidratezi corespunzător și să eviți dulciurile și grăsimile.  Sportul? Câte o oră de 2 sau 3 ori pe săptămână.

Informează-te: nu de la prietene, nu de pe forumuri! Vorbește cu medicul nutriționist sau, dacă nu ai unul, de la cel de familie.

Primul impuls va fi să îți spună că nu sunt sănătoase, însă măcar vei auzi de la un specialist ce înseamnă un astfel de tratament, la ce te expui și la ce trebuie să fii atentă.

Cori Grămescu
Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod