Noi retete gustoase și dietetice

Ușor ușor, sezonul fructelor și al legumelor proaspete se apropie. Eu recomand 200g de legume la fiecare masă, deci aproximativ 600g de legume pe zi. Astăzi vă prezentăm 3 rețete sănătoase,

Ușor ușor, sezonul fructelor și al legumelor proaspete se apropie. Eu recomand 200g de legume la fiecare masă, deci aproximativ 600g de legume pe zi. Astăzi vă prezentăm 3 rețete sănătoase, gustoase și care nu îți afectează dieta dacă ești în proces de slăbire!

Supă cremă de linte

Ingrediente: 300 g de linte roșie, 2- 3 cartofi, 3 morcovi, 1 ceapă mare, 1 țelină medie, 1 ardei capia, 3 linguri pastă de tomate, 3 linguri ulei, 4-5 căței de usturoi, pătrunjel verde.

Preparare: Cu 3-4 ore înainte se spală lintea și se pune la înmuiat, apoi se scurge.

Se spală și se curăță toate legumele și se taie cubulețe. Se pune uleiul în oala și se călește ceapa, apoi se adaugă morcovul, țelina, ardeiul, cartoful și se călesc și ele puțin. Se pune lintea, apa, cât să acopere toate legumele și se lasă la fiert. Când s-au înmuiat se adaugă pasta de tomate și se mai dă în 2-3 clocote. Se adaugă usturoiul tăiat feliuțe, se strecoară (păstreaza zeama!) și se pasează cu blenderul vertical. Apoi se unesc zeama cu piureul, se amestecă bine, se pune pătrunjel proaspăt tocat deasupra și e gata. Se poate servi cu pâine integrală prăjită.
Este divină!

Vinete la cuptor

Ingrediente: 3 vinete medii, 6 roșii din conservă, fără pieliță, 5-6 căței de usturoi, 1 legătură de busuioc proaspăt, 200 g cașcaval, sare, piper, 2 linguri ulei de măsline.

Preparare: se spală vinetele și se taie rondele nu prea groase. Pe fiecare felie se pune usturoi pisat, busuioc, sare și piper. Se lasă deoparte. În acest timp se taie roșiile cubulețe. Se pune uleiul pe fundul unei tăvi de ceramică și se așează vinetele ca solzii de pește. Peste ele se pun roșiile tăiate cubulețe. Se acoperă cu hârtie de copt sau folie de aluminiu și se dă la cuptor pt 30 de minute.

Se scoate folia, se presară cașcavalul ras și se mai dă la cuptor cam 10 minute până se topește cașcavalul. Se servesc calde.

Orez brun cu legume

Ingrediente: 200 g orez integral, 1 ardei gras roșu, o ceapă, 2 morcovi, 2-3 linguri ulei de măsline, o ceșcuță suc de roșii, 1 ardei iute, o linguriță de sare, piper.

Mod de preparare: Se spală orezul şi se pune 1-2 ore la înmuiat, după care se pune la fiert într-o oală cu apă (de 3 ori mai multă apă decât volumul orezului). Când apa a început să fiarbă, se adăugă sarea. Între timp, se toacă mărunt ceapa, ardeiul gras şi cel iute, iar morcovii se dau pe răzătoare.

Într-o tigaie, se pune la încins uleiul de măsline în care se rumenesc legumele la foc mediu, pentru două minute, amestecând continuu. Se adăugă sucul de roșii și piperul şi se mai lasă încă două minute. Apoi se amestecă orezul fiert cu legumele.

Cu drag,
Cori Grămescu

Lady Fit: Str. Bărăției nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (lânga magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod