Intră în armonie cu corpul tău!

Totul ar merge mult mai ușor dacă ne-am cunoaște mai bine corpurile. Ne tasăm vertebrele stând pe scaun la birou, apoi vrem să ajungem cât mai repede acasă, să ne odihnim pe canapea sau în

Totul ar merge mult mai ușor dacă ne-am cunoaște mai bine corpurile. Ne tasăm vertebrele stând pe scaun la birou, apoi vrem să ajungem cât mai repede acasă, să ne odihnim pe canapea sau în pat, fără să ne dăm seama că ne îndreptăm, cu pași repezi, către sedentarism.

Este oarecum inevitabil să te simți sfârșită și lipsită de vlagă la sfârșitul unei zile de lucru. Cui îi vine să facă două ture de parc după 8 ore de stat la birou? Așadar, avem o soluție pentru voi. Luați-o ca pe o provocare și ca pe un prim pas în re-echilibrarea musculară a corpului vostru.

Aceste exerciții de UltimatePilates, din categoria Balance (echilibru), vă vor ajuta să vă tonifiați musculatura și să vă relaxați întregul corp. Este foarte important să respirați corect, să aveți o muzică pe fundal și să vă setați mental pentru o oră de relaxare.

Single Leg Stretch (poza 1)

Stai întinsă pe spate, cu brațele pe lângă corp, genunchii și tălpile lipite și genunchii flexați. Coloana este în aliniament neutru. Bazinul este ridicat de pe sol. Inspiră și ridică un picior cu coapsa la verticală și genunchiul flexat la 90 de grade, apoi expiră și schimbă piciorul, fără să modifici aliniamentul bazinului.

Execută 4 seturi a câte 8 repetări, cu fiecare picior.

Single Knee Balance (poza 2, 3)

Bazinul este ridicat de pe sol, cu un picior ridicat, cu coapsa la verticală și genunchiul întins. Inspiră și balansează lent piciorul de lucru către față, fără să modifici aliniamentul bazinului și al coloanei vertebrale, până când piciorul este complet întins la nivelul genunchiului de sprijin. Expiră și revino lent cu piciorul la verticală.

Full Bend and Hold (poza 4, 5)

Întinde-te pe laterală, cu capul sprijinit pe brațul întins pe sol cu palma în jos. Picioarele sunt întinse, în linie cu coloana vertebrală.

Expiră și ridică umerii și picioarele de pe sol, menținând coloana neutră într-o flexie laterală uniformă. Bazinul rămâne în plan vertical, dar se balansează către coaste prin contracția  ipsilaterala a oblicilor. Inspiră și coboară lent picioarele și umerii spre sol, fără să relaxezi trunchiul. Execută 2 seturi a câte 8 ridicări, iar apoi menține poziția 10 secunde.

Plank (poza 6, 7 și 8)

Așează-te pe antebrațe și vârfurile picioarelor, cu tălpile depărtate la nivelul umerilor. Coatele sunt poziționate sub umeri și picioarele întinse și încordate. Folosește-te de abdomen pentru a împinge bazinul de pe sol și menține poziția.

Coloana este rotunjită spre tavan și fesele încordate. Expiră și încordează și mai profund abdomenul pentru a ridica și mai mult coloana verticală spre tavan, apoi inspiră și revino în poziția intermediară. Repetă mișcarea de 16 ori. La final, menține trunchiul ridicat până în punctul cel mai de sus și expiră la fiecare secundă, 8 timpi. Inspiră și revino în poziția inițială.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod