Deserturi dietetice

Dacă toată săptămâna ai fost cuminte și ai mers la sală și te-ai ținut de dietă, în weekend meriți și tu un premiu dulce! Iată câteva rețete de deserturi dietetice. Atenție, a nu se

Dacă toată săptămâna ai fost cuminte și ai mers la sală și te-ai ținut de dietă, în weekend meriți și tu un premiu dulce! Iată câteva rețete de deserturi dietetice. Atenție, a nu se abuza și a se consuma în prima parte a zilei, nu la cină!
Enjoy!

Cremă de vanilie

Ingrediente: pentru 1/2 litru de smântână dulce se iau 5 gălbenușuri, 1 pahar îndulcitor,  1/2 baton vanilie.

Mod De Preparare: Ouăle  se freacă cu îndulcitor,  se amestecă, se subțiază cu lapte rece, apoi se pune la foc, amestecând mereu cu țelul sau cu o lingură de lemn; când a dat în clocot se ia de pe foc, se adaugă vanilie și se mai bate câtva timp.

Când s-a răcit până la 60 de grade se adaugă gelatină ca să se întărească

Fursecuri cu nucă și susan

Timp de preparare: 1 h (complexitate medie)
Ingrediente: 500 g unt , 150 gr. îndulcitor, 650 gr. Făină de susan, 5 ouă, coaja de lămâie, sare, vanilie, miezul de la 10 nuci tocate

Mod de preparare:  Intr-un vas emailat, se pun untul  si  indulcitorul,  amestecindu-le pe foc mic. Cind combinatia s-a inmuiat, se pune un virf de cutit de sare si se freaca energic pentru ca omogenizarea sa se faca rapid.

Se adauga pe rind ouale, apoi se pune faina de susan in ploaie. Se ia din amestec cu o lingurita si se pun fursecurile pe o tava neunsa. Pe fiecare fursec se pune cite o bucatica din miez de nuca si se da tava la cuptorul cu foc potrivit pentru 10 minute.

Șarlotă de ciocolată

Ingrediente:  2 ouă, 100 gr. îndulcitor,  1 foaie gelatină, cca 15 gr.), 2 linguri cacao, 3 linguri proteine de cacao, 1 lingură rom, 1 pachețel zahăr vanilat, 450 gr frișcă

Mod de preparare:  Se freacă bine ouăle cu zahărul, se amestecă cu 100 g smântână dulce, se pune la fiert la foc foarte mic, amestecând în tot timpul fierberii.

Se adaugă gelatina, care în prealabil a fost înmuiată în puțină apă rece, și se amestecă continuu. Se dă jos vasul de pe foc și se amestecă crema cu toată cantitatea de cacao și proteine. Când s-a răcit complet, se amestecă cu zahărul vanilat, romul și 450 gr. frișcă.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod