Gustările și rolul lor

Dieta cu “nu mai mănânc după ora 18” este, probabil, cea mai răspândită. Toată lumea a încercat-o sau măcar are o prietenă care face asta spunând că “așa se menține ea”. Dar,

Dieta cu “nu mai mănânc după ora 18” este, probabil, cea mai răspândită. Toată lumea a încercat-o sau măcar are o prietenă care face asta spunând că “așa se menține ea”. Dar, totuși, este asta o soluție?

Mese echilibrate

Încearcă să te ții de un program. Să iei mesele fixe aproximativ la aceeași oră în fiecare zi. După micul dejun, la 2-3 ore, poți mânca liniștită 300 g de fructe de sezon. Acum te poți bucura de căpșune și cireșe pentru că e vremea lor! În general, evită strugurii, bananele și perele, pentru că au un conținut ridicat de fructoză și sunt recomandate doar în zilele în care depui un efort mai mare sau mergi la antrenamente cardio, precum TaeBO, Capoeira, Step Aerobic sau Tribal Energy.

Ia cina cu 3 ore înainte să te culci

Nu, nu este o soluție să mănânci ultima masă la ora 18 dacă tu stai trează până la 12 noaptea.

Imaginează-ți doar ce sunete va scoate stomacul tău, torturat de foamea declanșată după 3-4 ore de la cină. În plus de asta, majoritatea dintre voi lucrează până târziu. S-a cam dus vremea când la ora 16 toată lumea ieșea pe ușă. Programul prelungit ne solicită atât fizic cât și psihic. Iar pentru asta, avem nevoie de resurse.

De aceea, recomand cu toată căldura să luați ultima masă cu minimum 2-3 ore înainte de ora de somn, oricare ar fi aceasta. Da, pe la 17 poți să iei o gustare, compusă dintr-un pahar de iaurt natural sau o mână de nuci crude (alune, migdale, caju).

Poți să bei și un ceai sau o cafea fără cofeină, cu un strop de lapte. Aceste gustări au rolul de a-ți menține stomacul “ocupat” cu digestia și te ajută să nu te pierzi prin figider seara, când ajungi acasă. Pauzele lungi între mese pot să creeze frustrări, astfel că vei mânca mai mult decât ai nevoie la următoarea masă.

Cu drag!
Cori Grămescu

Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod