Fitness cu Luiza - sanatate prin miscare (III)

Saptamana aceasta, vom trece la o serie de exercitii cu un grad tot mai crescut de dificultate, care vizeaza tonifierea unei game variate de grupe musculare. Exercitiile nu sunt complicate in sine, dar solicita musculatura din plin, ceea ce nu poate sa fie decat benefic.

Astfel, in vederea tonifierii umerilor, stai departat, bratele lateral, antebratele indoite la 90 de grade, du bratele sus si revino in pozitia initiala. Ai grija sa mentii in permanenta spatele si bazinul fixate.

Coapsele si muschii fesieri pot fi tonifiati cu ajutorul urmatorului exercitiu. Stand in pozitie verticala, ridica genunchiul la piept si fandeaza inainte. Revino in pozitia initiala si schimba ulterior piciorul.

Una dintre cele mai importante zone ale corpului o constituie abdomenul. Iata un exercitiu care te va ajuta sa-ti tonifici musculatura abdomenului inferior. Stai in pozitia culcat dorsal, cu mainile situate in subregiunea lombara si picioarele sus. Coboara alternativ cate un picior si revino lent in pozitia initiala.

Muschii lombari pot fi tonifiati cu ajutorul urmatorului exercitiu. Culcat pe abdomen, cu bratele si picioarele intise, ridica alternativ bratul si piciorul opus. De asemenea, acest exercitiu are efect si asupra muschilor fesieri.

Pentru fiecare dintre exercitiile mentionate, se recomanda sa efectuezi 3-4 serii, a cate 20-30 repetari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod