Fii activa!

Sedentarismul este una din cauzele principale ale depunerii grasimilor,dar si o posibila explicatie a aparitiei starilor de proastadispozitie. Pentru a avea o silueta frumoasa si pentru a te simti tottimpul in forma, e bine sa eviti sedentarismul si sa faci miscare catmai des cu putinta.

Miscarea va reduce categoria de hormoni care favorizeaza depunereagrasimilor si va ajuta la echilibrarea metabolismului tau in favoareaarderilor calorice. Dimineata este momentul cel mai favorabil pentrumiscare, iar o astfel de activitate la prima ora a zilei iti marestetonusul si te face sa te simti extrem de bine.
Trebuie sa recunosti ca muschii fermi arata minunat in comparatie cucei lipsiti de vigoare, care par imbatraniti.
De aceea, este binesa-ti tonifici muschii, ridicand ganterele de trei ori pe saptamana,pentru 5-10 minute, dupa sedinta de aerobic, cand corpul tau este dejapregatit si incalzit pentru acest tip de solicitare.
Incearca intotdeauna sa alegi activitati care-ti plac; daca pentru tineplimbarea in aer liber sau jogging-ul inseamna foarte mult, nu le neglijain favoarea alergarilor pe pista salii de fitness.
Fii activa! La metrou nu folosi scarile rulante, prefa-te ca nu existaliftul, parcheaza-ti masina cat mai departe de supermarket sau debirou.
Chiar daca esti la dieta, nu rata niciodata micul dejun, pentruca masa de dimineata este cea mai importanta, iar infometarea nu duce lanimic bun; metabolismul tau va reactiona in consecinta, incetinindu-sifunctiile.
Incorporeaza intervale de forta in sedintele aerobice. Adica, timp deun minut, incearca sa maresti intensitatea cu care faci exercitiile. Nulasa sa treaca nici o seara fara cateva minute de exercitii simple. Deasemenea, este foarte important sa nu lasi sa treaca intervale preamari de timp intre sedintele de miscare.
Pentru a evita plictiseala sia alterna tipurile de activitati, incearca sa faci aerobic dimineata siplimbari sau jogging seara.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod