Fara scuze!

Obosita? Stresata? Fara chef? Citeste randurile de mai jos, motiveaza-tesi depaseste orice scuze tentante care te distrag de la exercitiilefizice!

"Am probleme cu spatele!"
Cheia pentru un spate sanatos il reprezinta conditia in care se aflasetul de muschi numiti abdominali transversali. Daca incorzi muschiifesieri sau daca razi, vei simti exact care este aceasta zona. Stareamuschilor abdominali transversali este foarte importanta pentru un spateputernic si fara dureri. Daca deja ai probleme cu zona pomenita, chiareste indicat sa lucrezi acesti muschi. Daca te doare spatele sau te-ailovit, nu renunta la exercitii dar gaseste-ti un alt tip de activitatesi, neaparat, discuta intai cu doctorul tau.
Inotul este foarte indicat pentru durerile de spate.
Miscarile vor intarimusculatura, iar greutatea corpului nu va fi un impediment.
Mersul pe jos iti va imbunatati tinuta si pozitia spatelui. Si, daca sepoate, fara poseta, in timpul acestor plimbari! Rucsacul nu are nici ocontraindicatie.

"Sunt prea obosita!"
Dormi doar cateva ore pe noapte dar faptul ca te simti franta de obosealanu este un motiv pentru a nu exersa! De altfel, putina miscare te vapune pe picioare. Doar 10 minute de activitate fizica si vei simticum te incarci cu energie. Daca e posibil, fa-ti timp pentru miscaredimineata. Daca se poate doar seara, bea o ceasca de cafea inainte deantrenament, deoarece cofeina iti va imbunatati performantele. Manancao banana si bea multe lichide pentru a evita deshidratarea.
O plimbare? aerul proaspat este exact tonicul de care ai nevoie.
Corpulva elibera endorfine, ceea ce te va face sa te simti mai bine si maiplina de energie. Mersul pe bicicleta te va relaxa, astfel incat lasfarsit vei uita ca abia iti miscai picioarele de oboseala. De fapt,vei ajunge acasa reenergizata.

"Nu prea am timp!"
De multe ori evitam sa exersam deoarece ne simtim doborate de muncasi responsabilitati. Dar dupa o ora de miscare, te vei simti mai putinstresata, vei gandi mai limpede si vei avea o mai buna perspectiva.Jogging: daca aerobicul sau fitness-ul nu prea se potrivesc in programultau, orienteaza-te catre un sport care presupune un orar mai putin fix. Cezici de 20 de minute de alergare inainte de cina?
Plimbare: Putin poate insemna foarte mult.
Coboara din autobuz mai repedecu cateva statii si parcurge restul drumului pe jos. Tocurile pot fiincomode dar merita. Sau, mai bine, de ce sa nu faci tot drumul pe jos,ascultand muzica la casti? Kilogramele in plus vor disparea in catevasaptamani.

"Nu doresc sa imi expun corpul!"
Sa te compari cu ceilalti, si mai ales cu celebritatile, este un obiceinesanatos si deseori duce la sentimente de frustrare. In loc sa faci asta,stabileste-ti niste scopuri realizabile si hotaraste in ce fel vei reusisa le atingi.
Incepe prin a face cateva exercitii acasa, poate chiar urmand modelul uneilectii de pe caseta video. Inregistreaza progresele pe care le faci. Candvezi ca ai mai slabit un kilogram, bucura-te si sarbatoreste...
si apoiimpune-ti alte scopuri.

"Nu imi place vremea rece!"
Foarte bine, nu trebuie sa alergi afara, poti sa iti faci abonament lao sala de fitness. Practica tenisul, badmintonul sau ping-pong-ul laun teren acoperit. Sau inotul intr-o piscina acoperita, unde poti nudoar sa inoti dar si sa practici fitness-ul acvatic ori karate, yogasau box. Exercitiile iti vor da multa putere, flexibilitate si vor ardemulte sute de calorii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod