Cum te menții după ce termini o dietă?

Ok, ziua “Z” a venit. Ai reușit să scapi de kilogramele în plus care îți dădeau atâta bătaie de cap. Ai ținut dietă, ai mers la sport cu conștiinciozitate, te-au încăput blugii pe

Ok, ziua “Z” a venit. Ai reușit să scapi de kilogramele în plus care îți dădeau atâta bătaie de cap. Ai ținut dietă, ai mers la sport cu conștiinciozitate, te-au încăput blugii pe care îi purtai în liceu, toate bune și frumoase. Dar ce trebuie să faci ca să te menții? Cele care avem experiența dietelor știm că dacă revenim la obiceiurile greșite de altădată, riscăm să ne întâlnim cu Domnul Yo-Yo. Efectul Yo-Yo. Și cum nu putem să fim super corecte o viață întreagă, îți ofer o alternativă: mici trucuri care să te ajute să te menții, fără să te frustrezi și fără să treci “on the dark side”.

Aproape ca la mama acasă

Învață să adaptezi rețetele clasice, să le faci dietetice, dar gustoase.

Este foarte important să îți placă ceea ce mănânci, ca să nu sari peste mese, riscând o foame cruntă în următoarele ore sau zile. Înlocuiește uleiul de Floarea-Soarelui cu cel de măsline, cartofii cu păstârnac sau cu boabe de năut. Poți să îți faci piure din rădăcinoase (morcov, păstârnac, țelină) sau din năut, ca garnitură la grătar sau friptură din carne slabă la cuptor sau fiartă. Elimină condimentele de tip “vegeta”, mergi pe natural; pisează legume uscate pentru a înlocui condimentul-minune. Chiar și mult-iubita ciorbă poate fi dietetică, dacă ții cont de anumite sfaturi. Uite o idee de rețetă pe care eu o consum cu mare plăcere: ciorbă de cocoș.
Se ia un cocoș crescut la țară și se fierbe în apă cu sare până se înmoaie carnea. Spumează până fierbe carnea, iar apoi adaugi morcov, țelină, păstârnac și ceapă – tocate în robotul de bucătărie. Adaugi bulion de roșii, pastă de gogoșar și piper, iar la sfărșit veredeață tocată. Este o rețetă foarte gustoasă, sățioasă și ușor de făcut.

Fă-ți o plăcere o dată pe săptămână

Cele mai multe dintre noi avem o slăbiciune pentru dulciuri. Consumă fructe zilnic, ca să îți menții glicemia la un nivel decent. Totusi, o dată pe săptămână ai voie să te răsfeți cu un desert favorit. Secretul este să nu exagerezi cantitativ și să nu îl consumi seara.

Nu uita să faci sport în ziua respectivă!

Rărește antrenamentele, dar nu le elimina complet!

Dacă în perioada dietei mergeai la antrenamente zilnic, acum poți merge de 2-3 ori pe săptămână, alternând clasele cardio cu cele de tonifiere. Dacă ai posibilitatea să mergi și la masaj și împachetări de două ori pe săptămână, este ideal! Nu numai că reușești să ții celulita sub control, dar elimini și lichidele și toxinele reținute în organism. Ca să nu mai vorbim de senzația plăcută pe care ți-o conferă aceste ritualuri spa.

Moderația este cheia succesului

Dacă ai greșit o dată și ai mâncat ceva care nu e pe lista alimentelor premise (un hamburger, o shaorma sau orice-ți mai face ție cu ochiul), nu te lăsa dusă de val și revino la o alimentație corectă chiar de la următoarea masă! Nu te condamnă nimeni și nu o să te îngrași 10 kg de la o greșeală, dar este bine să ții situația sub control, ca să nu revii la vechile obiceiuri care te-au adus în momentul începerii dietei.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod