Femeie cu o greutate in mana

Cum să arzi mai multe calorii când faci sport

Vrei să slăbești mai repede şi să obţii rezultate de lungă durată? Află ce trebuie să faci dacă vrei să arzi mai multe calorii când faci sport.
Sportul este cea mai bună metodă de a te menține tânără și în formă. Corpul tău are nevoie de mișcare și dacă faci sport regulat nu vei avea decât de câștigat. Mișcarea aduce foarte multe beneficii pentru sistemul circulator, pentru sistemul osos, relaxează sistemul nervos și tonifică sistemul muscular. În plus, vei avea un corp foarte frumos dezvoltat și un tonus foarte bun pe perioada întregii zile. Iar împreună cu o dietă variată și echilibrată, sportul înseamnă cheia pentru o viață frumoasă și sănătoasă.

Ca în orice alt domeniu și în sport există mici trucuri pe care le poți aplica pentru a slăbi mai repede și mai ușor.
Este foarte important să nu exagerezi și să-i dai posibilitatea corpului tău să se adapteze la efort fără dificultăți.

Atunci când intri în sala de sport cu gândul de a arde mai multe calorii poți face următoarele lucruri:

 

Începutul antrenamentului trebuie să fie lent

Acordă-i corpului timpul necesar pentru a se încălzi. Repetă mișcările de încălzire din ce în ce mai repede, pe măsură ce fiecare grupă de mușchi se încălzește. Încălzirea trebuie să dureze cel puțin 10 minute. În acest interval poți varia intensitatea mișcărilor de încălzire pe care le efectuezi.

Alege o gamă de exerciții cât mai diversă

Lucrează pe rând cu fiecare grupă de mușchi și alternează exercițiile pentru brațe cu cele pentru corp și pentru picioare. Pe măsură ce avansezi în antrenament poți executa exerciții complexe care presupun folosirea simultană a mai multor grupe de mușchi.

Exercițiile de tipul brațe – abdomen sau picioare-abdomen sunt mari consumatoare de calorii și te pot ajuta să slăbești mai repede. Este important să nu forțezi peste limite și să apelezi la sfaturile unui profesionist (antrenor sau sportiv mai experimentat) care te poate ghida pentru obținerea fără niciun pericol a rezultatelor dorite.

Când alergi folosește alternanța repede – încet

Programele benzii de alergare îţi permit să îți setezi parametrii antrenamentului: viteza de alergare, gradul de inclinare al benzii, durata antrenamentului. Dacă vrei să arzi mai multe calorii, alternează perioadele de alergare, cu sprinturi scurte (aproximativ 1 minut), după care poți să revii la ritmul obișnuit de alergare.

Apoi redu viteza și mergi câteva minute pe bandă, după aceea reia alergarea și apoi sprintul. Fă acest ciclu de 3-4, timp de 30 de minute și vei constata un consum mai mare de calorii. La fel ca o mașină care consumă mai mult combustibil atunci când pleacă de pe loc și accelerează, tot aşa şi corpul tău va consuma mai multe calorii atunci când va trece de la mers la alergare și de la alergare la sprint. Atenție la încălțămintea pe care o folosești! Ea trebuie să fie adecvată pentru alergare, cu o talpă care să absoarbă șocurile, altfel articulații genunchilor și gleznelor vor avea de suferit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod