Cinci scuze pentru a nu face jogging... si antidoturile lor

De ce sa n-o recunoastem: nu mai ai nici o scuza pentru a evita exercitiile fizice. Vremea s-a incalzit, primavara se simte la fiecare respiratie, iar pana la venirea verii a ramas ceva mai putin de o luna. Stii ce inseamna acest lucru, nu? Fustite scurte, pantaloni scurti, costum de baie... Imagini intr-adevar ispititoare, dar, pentru ca ele sa devina realitate, ar trebui sa dispara celulita... si cele doua-trei kilograme in plus acumulate in ultima vreme. Si, cum pentru mersul la sala nu ai timp, a mai ramas jogging-ul, de la care - asa cum spuneam - nu ai nici o scuza sa te sustragi!

Este stiut faptul ca alergarile (si, in general, exercitiile cardiovasculare) au multiple avantaje: imbunatatesc metabolismul (ceea ce inseamna accelerarea procesului de ardere a grasimilor), coapsele se modeleaza frumos, nesuferita celulita dispare treptat... aceasta ca sa nu mai spunem ca te vei simti excelent, ca urmare a stimularii secretiei de endorfina si serotonina (asa numitii "hormoni ai fericirii"). Si atunci, de ce gasesti mereu motive pentru a amana? Exista, intr-adevar, cateva motive pentru care eziti sa treci la fapte - dar, din fericire, exista remedii pentru fiecare.

Bustul meu este prea mare si ma incomodeaza cand alerg

Da, acest lucru este destul de enervant si poate deveni chiar dureros - cine ar mai avea chef de alergare intr-o astfel de situatie? Ai doua variante la dispozitie: fie optezi pentru o bustiera dintr-un material elastic, rezistent si tare, fie iti pui un sutien ale carui cupe sunt intarite cu sarma.

Nu rezist sa alerg decat cel mult cinci minute

Dar pentru inceput, de ce trebuie sa te extenuezi? Multi oameni fac aceasta greseala, considerand ca in felul acesta pot sa recupereze timpul pierdut pana atunci sau, pur si simplu... din exces de zel. Este normal ca, dupa cateva sute de metri, sa te opresti, gafaind epuizata. Faptul ca nu poti respira cum trebuie este nociv pentru organism - si nu te vei simti deloc bine. Prin urmare, este putin probabil ca iti vei urma programul stabilit. Cel mai bine este sa alternezi alergarea usoara cu plimbarea.

Dupa jogging, intotdeauna simt o durere intepatoare in piept

Ar putea fi doua posibile cauze pentru care ti se intampla acest lucru: fie din cauza unei alimentatii necorespunzatoare (ai mancat prea mult sau prea putin), fie nu respiri corect. Cu o jumatate de ora inainte de a iesi in parc, mananca o banana sau bea un pahar de suc natural de fructe. In timpul alergarii, respira adanc si controleaza fiecare inspiratie, respectiv respiratie.

Ma dor genunchii

Durerile in regiunea genunchilor sunt cauzate, de cele mai multe ori, de suprasolicitarea musculaturii - cu alte cuvinte, daca nu faci o minima incalzire in prealabil si alergi prea mult de la bun inceput, ai toate "sansele" sa nu te mai poti ridica a doua zi din pat decat cu dificultate, din cauza durerilor. Pentru a preveni acest lucru, nu incepe sa alergi inainte de a efectua cate zece fandari laterale pe fiecare picior. Si procura-ti incaltaminte comoda, in culori nostime.

Cum sa ma imbrac?

Ei bine, da - aceasta dilema: ce este in tendinte si ce nu? - isi face loc treptat si in ceea ce priveste piesele vestimentare pentru programul de fitness. Din fericire, ai de unde alege - opteaza pentru nuante vesele, pastelate, si ai grija ca si incaltamintea sa se asorteze. Nu trata acest lucru cu usurinta. Cu cat te vei simti mai bine in propria piele, cu atat vei fi mai motivata sa-ti continui programul de exercitii fizice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod