Opt sfaturi eficiente pentru a-ti modela silueta

In luna ianuarie, concediul parea numai un vis frumos: "Mai este atat de mult pana la vara...". Dar, timpul a trecut si iata ca-ti faci din nou planuri: unde vei merge, pentru cat timp si... da, ce garderoba vei lua cu tine! Toate femeile sunt foarte preocupate de acest aspect. Insa ai acumulat cateva kilograme in plus, asa cum se intampla, de obicei, in anotimpul rece... Nu intra in panica. Daca vei urma o dieta nu stricta - ci echilibrata, alocand timp si exercitiilor fizice, poti avea silueta fina pe care ti-o doresti si, totodata, te vei simti plina de energie.

Exerseaza cu ganterele

Exercitiile cu gantere reprezinta cel mai bun procedeu pentru tonifierea musculaturii, consolidarea tesuturilor slabite din componenta muschilor si, in general, pentru controlul greutatii.

Antrenamentul de rezistenta contribuie la imbunatatirea si accelerarea metabolismului - cu alte cuvinte, chiar daca intr-o zi nu-ti efectuezi programul de exercitii, organismul tau va continua sa arda calorii! Aceasta ca sa nu mai spunem ca, pentru acest tip de exercitii, nu trebuie sa mergi la sala, daca timpul nu iti permite. Le poti efectua foarte bine si acasa!

Masoara-ti circumferinta cu regularitate

Pierderea centimetrilor acumulati te va ajuta sa te simti mult mai motivata si te va incuraja, in acelasi timp, sa nu abandonezi regimul alimentar destul de strict pe care il urmezi si nici programul de fitness.

Stabileste-ti obiectivele

Inainte de a incepe dieta si programul de exercitii, gandeste-te bine: de ce vrei sa pierzi kilogramele in plus? Cateodata, simplul raspuns "Pentru mine insami, pentru a ma simti bine in corpul meu" nu este suficient. Avem nevoie uneori de un plus de motivatie... care, in acest caz, ar putea fi reprezentat de perspectiva unui concediu pe litoral - pentru care ti-ai cumparat deja un costum de baie, sau, de pilda, casatoria unor prieteni, cand vrei sa imbraci o rochie de seara mulata pe corp... Exemplele sunt multiple si se constituie in tot atatea motivatii suplimentare.

Planifica-ti cu rigurozitate antrenamentul

Timpul a devenit presant, asa incat se impune sa actionezi repede si, in acelasi timp, trebuie sa lucrezi in ritm sustinut. Prin urmare, aloca minimum 20 de minute zilnic exercitiilor fizice, incercand sa variezi, pentru a nu intra in rutina: astazi - jogging, maine - inot, poimaine - lucru la sala, in ziua urmatoare - bicicleta, si asa mai departe.

Regula planificarii este valabila si in ceea ce priveste alimentatia

Cred ca nu mai este nevoie sa iti spun ca infometarea nu te va duce la nici un rezultat - dimpotriva. Este esential sa mananci trei mese principale in fiecare si, precum si doua gustari - acestea din urma constau de obicei in fructe sau o salata de legume de sezon. Nu-ti face cumparaturile fara a fi mancat in prealabil; tentatia se poate dovedi prea mare si poti cumpara mai multe alimente decat intentionezi de fapt.

Importanta stretching-ului

In fiecare dimineata, ridica-te din pat cu cinci minute mai devreme si efectueaza cateva miscari de stretching. Este un mod excelent de a-ti incepe ziua - te vei putea concentra mult mai bine asupra a ceea ce ai de facut si vei avea multa energie. De asemenea, in felul acesta vei stimula metabolismul, ceea ce va duce la o ardere mai rapida a grasimilor.

Mananca legume si zarzavat

Pentru a te asigura ca organismul tau are toate elementele nutritive si caloriile necesare, include cat mai multe zarzavaturi si legume in alimentatia zilnica. In felul acesta, beneficiezi de mai multe fibre si de mai putin zahar, ceea ce este optim pentru silueta si sanatatea ta.

Un obiectiv ai - dar tinta?

Identifica acea parte a corpului al carei aspect doresti sa-l imbunatatesti in mod deosebit si dedica-i cinci minute de exercitii zilnice. Ti se pare putin? Poti fi sigura ca aceste cinci minute zilnice vor face diferenta, daca nu vei neglija acest aspect in saptamanile urmatoare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod