Ce gătim la dietă?

Cred că primul pas într-o dietă este să ai în casă alimente sănătoase. Dacă în cămară ai o tabletă de ciocolată și în congelator o înghețată din comerț, ele te vor tenta. La

Cred că primul pas într-o dietă este să ai în casă alimente sănătoase. Dacă în cămară ai o tabletă de ciocolată și în congelator o înghețată din comerț, ele te vor tenta. La momentul la care am început să învăț cum să mănânc sănătos, am cerut ajutorul unui consilier în nutriție și sport. Nu întotdeauna este nevoie , însă , de măsuri atât de serioase. Poți să îți organizezi singură bucătăria astfel încât să te bucuri de rețete savuroase și foarte sănătoase. E o chestiune de alegeri inteligente. Ți-e poftă de ceva dulce? Poți să prepari un desert sănătos. Vrei o gustare pentru un film? O cină delicioasă, care totuși nu îți distruge silueta? Acum poți învăța cum să alegi să mănânci bine, dar sănătos.

Dieta e în primul rând o problemă de organizare.

Dacă îți prepari 3 mese sănătoase și sățioase pentru toată ziua, reduci substanțial șansele să ți se facă foarte foame și să alegi să mănânci ceva nesănătos . E mult mai simplu să te gândești ce ai vrea să mănânci în următoarele două zile și să cumperi atât cât ai nevoie. Bineînțeles că acest sistem se poate extinde pentru întreaga familie. În felul acesta, te bucuri de suportul familiei și îi ajuți și pe ei să mănânce mai sănătos. Iată câteva rețete de dietă, pentru toate momentele zilei.

Pentru micul dejun - Omletă

Omleta este o alegere excelentă pentru persoanele care vor să aibă un stil de viață sănătos! Asigură toți nutrienții pentru a începe ziua plină de energie, este gustoasă și sățioasă.

Alege, însă , varianta “light”!

Iată cum:  Taie cubulețe o roșie de grădină și 3 fire de ceapă verde . La foc mic, pune o lingură de ulei de floarea soarelui la încălzit, apoi adaugă legumele. Nu le prăji prea tare, trebuie doar să lase puțin sos. Apoi adaugă 2 ouă mari peste legume și amestecă-le. Cât timp se fac ouăle, toacă niște mărar și pătrunjel verde, cam un sfert de legătură. Adaugă-le peste ouă și legume, amestecă și închide focul. Adaugă peste omletă puțină telemea de capră rasă pe răzătoarea mare. Se servește caldă, acompaniată fie de o limonadă proaspătă , fie de un pahar de kefir.

Salată de ton pentru prânz

Se taie o jumătate de salată verde, un ardei gras , un castravete și câteva fire de ceapă.

Se adaugă zeamă de la o lămâie, puțină sare și se amestecă bine. Se pune deasupra o cutie de ton și se adaugă ulei de măsline și ulei de porumb.

Friptură de curcan picantă cu salată verde la cină

Se taie o jumătate de piept de curcan în felii subțiri. Se pregătește un sos dintr-o linguriță de miere, una de pastă picantă de ardei, zeamă de la o lămâie, un pahar de vin alb sec și 2 linguri de ulei de sâmburi de struguri. Se lasă bucățile de carne la macerat câteva ore, la rece. Se încinge cuptorul la 170 de grade și se pune carnea împreună cu sosul într-o tavă neacoperită, astfel încât bucățile de carne să nu se suprapună.

Se lasă la făcut timp de 25-30 de minute, în funcție de cantitatea de carne. Se servește cu salată verde.

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod