Castiga kilograme in plus cu ajutorul exercitiilor fizice

Exercitiile fizice sunt foarte bune pentru sanatate in general. Acestea sunt benefice atat la cura de slabire, cat si la o dieta de ingrasare.
In primul rand, trebuie sa tinem cont si de ceea ce mancam si cand macam. De multe ori adolescentii confunda luarea in greutate cu dezvoltarea si cresterea normala a corpului.  La o cura de ingrasare sunt recomandate in primul rand 3 mese pe zi. Este bine sa eviti gustarile dintre mese.


Dezvolta si formeaza un corp sanatos

In perioada de crestere este foarte important sa mananci sanatos pentru fuziunea corpului tau cu hrana de care are nevoie. Aceste sfaturi te ajuta sa mananci sanatos si ajuta procesul normal de crestere:

1.
Daca vrei un corp ferm ai nevoie de muschi. Pentru a dezvolta muschii ai nevoie de o dieta bogata in proteine fara grasimi cum ar fi pestele, ouale, carnea fara grasimi si fara pielita.

2. Reducerea carbohidratilor simpli si alimentelor fara zahar te vor ajuta sa-ti controlezi caloriile acumulate. Corpul are nevoie si de carbohidrati sanatosi cum este painea integrala si toate tipurile de vegetale si fructe.  

3. Este important sa bem apa in timpul zilei sau sucuri naturale de fructe.
Este bine sa luam multivitamine si daca este posibil suplimente din ulei de peste si seminte de in.

4. Evita excesul de zahar chiar si la desert, painea dulce, painea alba si dulciurile. Zaharul se depune sub forma de grasimi in corp.


Exercitii fizice utile

Pe langa dieta, sunt necesare si exercitii fizice pentru a te ingrasa. Acestea se fac in functie de varsta pe care o ai, precum si de forma ta fizica. Sunt recomandate exercitii pentru musculatura cu greutati sau la aparate pentru a dezvolta muschii si in special picioarele, fundul si abdomenul.


Acestea cresc muschii, ii fac fermi si bine definiti. Nu te speria ca nu vei deveni culturista. Alta optinune este sa practici dansuri sau artele martiale. Programul tau de exercitii preferat trebuie sa fie scurt si intens. Ai nevoie doar de un instructor de fitness care sa-ti structureze un program special pentru tine.

Exercitiile nu iti dezvolta doar musculatura, trebuie sa cresti consumul de proteine si alimentatia in general. Daca nu iti palce sa mananci mult, bea ceaiuri cu proteine sau mananca paine cu proteine si bea lapte.
De preferat este sa consumi proteinele si alimentele nutritive din mancare.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Flori pe 23 Feb 2020, 18:17
    Niste exerciti ar fi cred eu,cel mai bun medicament.

    Imi doresc sa ma ingras,dar nu prea reusesc,mananc de 3 ori,chiar 4 pe zi ,si niciun rezultat,am 22 ani ,45kg, 1,54.Orice miar fi recomamdat asi aplica cu placere.Multumesc

    0
    0

  • altonia pe 1 Apr 2011, 15:32
    is slaba:|

    la inceput eram foarte bucuroasa ca sunt slaba nu aveam nimic dar am observat ca merg pe strada si se uita lumea la mine uite la anorexica aia :O ui la aia ce slaba ii domne , ui la aia i numa piele si os, dumnezeule ce mananci :((( mam saturat deja is obsedata ... am nevoie de ajutor si urgent!

    3
    0

  • tot_yoo pe 2 Aug 2009, 00:50
    dezvoltare mai rapida

    o sa incerc sa respect intocmai aceste sfaturi pt ca imi doresc ff mult sa ma mai ingras si eu ...sper sa si reusesc

    0
    0

  • alabalaportocala pe 10 Dec 2008, 12:13
    Exercitii fizice

    As vrea si eu sa iau legatura cu un instructor de fitness si sa-mi faca un program special... ma poate contacta pe id meu de mess.... dar mai intai vreau id lui...:D:) si o sa incerc sa tin cont de sfaturi. Sper ca intr-o zi o sa ajung si eu la o greutate mai pe placul meu..;))

    0
    0

  • gantone gabriel pe 12 Mar 2008, 22:50
    Muschii

    Pai pentru a avea un corp bine definit eu sunt de parere ca trebuie sa mergi la sala sau daca nu sa faci cat mai multe exercitii fizice.

    1
    0

  • Virgil Rus pe 13 Nov 2007, 20:45
    neconcordanta

    titlul spune ceva si mesajul textului e putin pe langa rrvirg@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod