Femeie care face exercitii

Ai dureri de genunchi? 6 exerciţii pe care le poţi face în siguranţă

Când ai dureri de genunchi este foarte greu să faci mişcare aşa cum ţi-ai dori. Descoperă câteva exerciţii care ameliorează aceste dureri şi nu-ţi pun în pericol genunchii!

Majoritatea exerciţiilor pun o presiune mult prea mare pe genunchi, lucru care nu este deloc de dorit atunci când ai dureri de genunchi. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi de tot la mişcare, ci doar să găseşti exerciţiile potrivite care te ajută în această situaţie şi nu îţi înrăutăţesc cu nimic problema, deoarece nu pun presiune pe genunchi.

Exerciţiile de mai jos pe care le poţi face în siguranţă au un impact foarte mic asupra genunchilor, dar în acelaşi timp vor lucra musculatura din jurul genunchilor, ameliorând durerile.

Iată cele mai bune exerciţii dacă ai dureri de genunchi pe care le poţi face în seturi de câte 15 mişcări:

 

Exerciţiul nr. 1


Din poziţia drepţi, cu mâinile pe şolduri, trunchiul drept, privirea înainte se păşeşte cu piciorul drept în spate şi se efectuează o fandare. Trebuie să fii foarte atentă ca genunchiul stâng de la piciorul care rămîne pe loc să nu depăşească linia vârfului de la picior în timp ce execuţi fandarea, iar cel din spate să nu lovească suprafaţa.

Se repetă această mişcare alternativ pentru fiecare picior, lent, în seturi de câte 15 repetări. Dacă simţi o presiune mai mare pe genunchi atunci limitează-te la un singur set de exerciţii.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod