10 exercitii de un minut pentru un corp mai ferm

In viata de zi cu zi poti sa faci exercitii scurte care sa-ti mentina o musculatura tonifiata, chiar daca nu ai timp pentru un antrenament regulat. Afla cum poti combina activitatile cotidiene cu un pic de miscare fizica, pentru un corp mai ferm.

1 Incetineste-ti miscarile
S-a constatat ca daca ne miscam relativ... cu incetinitorul, ne solicitam mai mult rezistenta muschilor. Asa ca poti sa te misti "in reluare" si sa obtii in timp o musculatura mai tonifiata.

2 Tonifica-ti fundul cand astepti
Cand astepti autobuzul sau randul la un cabinet, obisnuieste-te sa faci exercitii pentru fesieri.
Incordeaza-ti fundul, apoi relaxeaza-l si repeta acest exercitiu pe toata durata asteptarii.

3 Foloseste minutele de publicitate
Nimic nu poate fi mai enervant decat intreruperea filmului tau preferat de pauzele de publicitate. Foloseste acest timp pentru a face exercitii de brate si trunchi si... asteapta cu nerabdare si urmatoarea pauza.

4 Exerseaza-ti echilibrul
Oricand iti gasesti cateva minute libere, stai fie pe un picior, fie pe altul cu ochii inchisi. Astfel iti vei solicita musculatura fesierilor, a gambelor si iti vei imbunatati echilibrul.


5 Strange o minge medicinala
Sunt multe clipe stresante in viata noastra... iar atunci apelam la diferite ticuri. Lasa-ti nervozitatea in seama unei mingiute medicinale, pe care s-o strangi de cate ori ai chef si te vei trezi cu niste brate foarte tonifiate.

6 Ia zilnic vitamina E
Un studiu al Universitatii Tufts din Boston confirma ca persoanele care au luat zilnic vitamina E pe parcursul a trei luni au obtinut o musculatura mult mai rezistenta. Tu ce mai astepti?

7 Fa miscare atunci cand conversezi
Pe parcursul convorbirilor interminabile la telefon, ridica-te de pe scaun si fa douazeci de genuflexiuni.
Controleaza-ti respiratia astfel incat sa nu dai nimic de banuit.

8 Intareste-ti gatul
Dupa ore bune de stat la birou, migrenele si durerile de gat se simt "la ele acasa". Pentru a preveni acest lucru, pune-ti palma pe frunte si impinge capul cu toata puterea in palma, apoi repeta acelasi exercitiu cu barbia si tamplele.

9 Cat stai la chiuveta...
Utilizeaza si timpul in care te speli pe maini sau pe dinti. In fata chiuvetei, incepe sa-ti misti soldurile de la stanga la dreapta si invers. Un mod excelent de a-ti tonifia trunchiul.


10 Urca scarile in beneficiul tau
Ai auzit cu siguranta ca urcatul scarilor iti ajuta forma fizica, dar pentru a nu obosi, incepe intr-un ritm lent, apoi mareste-ti atat viteza cat si ritmul respiratiei. Rezultatele nu se vor lasa mult asteptate.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bruneta pe 10 Ian 2011, 19:10
    sb

    mijto sfaturile:d:p

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod