4 scuze pentru a nu face miscare, eliminate

Panica... ambitie... vise... cate sentimente ne "invadeaza" in momentul in care constatam cateva kilograme in plus, celulita sau vergeturi. Desigur, urmeaza obiectivul "silueta de sirena", la care renuntam eventual, din cauza programului incarcat sau din comoditate. Elimina din viata ta principalele patru scuze ce te impiedica sa ai forma fizica pe care o vrei.

Scuza: "Nu imi ramane timp liber pentru miscare fizica din cauza unei agende supra-incarcate."
Solutie: Incearca sa faci mai mult efort in tipul zilei. De exemplu, fa o plimbare in pauza de masa, urca scarile cu sau fara un scop precis sau exerseaza cu greutati in timp ce privesti la televizor sau asculti muzica. Priveste fiecare efort fizic precum o binecuvantare, iar rasplata va fi arderea caloriilor nedorite.

Scuza: "Atat echipamentul de sport, cat si abonamentul la o sala de fitness sunt costisitoare".
Solutie: Singurul lucru care iti este absolut necesar pentru a face miscare este o pereche de pantofi sport cu talpa flexibila. In rest... depinde numai de tine ce porti, numitorul comun al hainelor trebuie sa fie comoditatea. Nu uita, joggingul in parc nu costa, iar o investitie intr-o bicicleta medicinala sau o banda rulanta se va dovedi foarte rentabila.

Scuza: "Ma apuc mereu de sala fara absolut nici o problema, insa din momentul in care se instaleaza plictiseala, imi neglijez din ce in ce mai mult antrenamentul".
Solutie: Plictiseala este iminenta oricarei rutine de frumusete. Oare te plictisesti si cand te dai cu crema sau la coafor? Oricum, pentru a evita starea de plictiseala, alterneaza mai multe tipuri de exercitii, sau practica sporturi diferite. De exemplu, astazi inoti, maine joci tenis iar poimane alergi... Insa, nu este prea solicitant?

Scuza: "Sunt cea mai comoda persoana pe care o cunosc, iar efortul fizic este prea mult pentru mine...".
Aceasta este scuza cea mai frecvent auzita, comoditatea fiind la urma urmei, o stare de spirit. Dar, motivul pentru care esti atat de "comoda" este acela ca ai ales sa fii asa. Imagineaza-ti ca ai 150 de kilograme si esti "inceata" din nevoie si ca nu poti sa te misti mai deloc... Intr-adevar, e o perspectiva dura, dar orice truc merita folosit pentru a te motiva!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod