Grasimile care te ajuta sa slabesti


In timpul unei cure de slabire, evitam cu orice pret grasimile din alimentatie pentru ca suntem sigure ca ne pot pune bete in roate. Adevarul este ca in categoria "grasimi" intra o gama larga de substante grase, unele de-a dreptul nocive pentru sanatate, iar altele absolut indispensabile bunei functionari a organismului. De aceea, evitarea oricarui tip de grasime nu este solutia pentru o dieta sanatoasa.
In timpul unei cure de slabire, evitam cu orice pret grasimile din alimentatie pentru ca suntem sigure ca ne pot pune bete in roate. Adevarul este ca in categoria "grasimi" intra o gama larga de substante grase, unele de-a dreptul nocive pentru sanatate, iar altele absolut indispensabile bunei functionari a  organismului. De aceea, evitarea oricarui tip de grasime nu este solutia pentru o dieta sanatoasa.

"Grasimile te ajuta sa asimilezi vitaminele A, D si E si sunt vitale pentru sistemul nervos", declara medicul Barbara Roberts, autoarea cartii "How to Keep from Breaking Your Heart".

Grasimi nesaturate - grasimile "bune"


Grasimile mononesaturate


Aceste grasimi cresc nivelul colesterolului benefic din sange (HDL) si il reduc pe cel negativ (LDL), protejand asfel impotriva depunerilor pe interiorul vaselor de sange. De asemenea, previn depunerea grasimii in zona abdominala.
Le gasesti in uleiul de masline, migdale, arahide, seminte de susan, ulei de susan si avocado. Majoritatea grasimilor pe care le consumi ar trebui sa fie nesaturate. Doua, trei linguri de ulei de masline pe zi contribuie la cresterea coslesterolului pozitiv HDL si te protejeaza de aparitia bolilor cardiovasculare.
Potrivit yourtotalhealth.ivillage.com, grasimile mononesaturate raman in stare lichida la temperatura camerei, dar se pot solidifica daca sunt puse in frigider.

Grasimile polinesaturate


Pe langa faptul ca iti scad nivelul colesterolului negativ, aceste grasimi contin acizi grasi omega.
Potrivit thedietchannel.com, acizii grasi omega 3 stimuleaza buna functionare a creierului si intaresc sistemul imunitar, iar acizii omega 6 pastreaza sanatatea pielii si a ochilor.
Le gasesti in peste precum somon, macrou, hering, dar si in nuci, ulei de in si tofu. Majoritatea grasimilor polinesaturate pe care le consumi trebuie sa fie omega 3. "Este necesar sa mancam peste gras - ton, somon sau macrou - de trei ori pe saptamana", ne sfatuieste medicul nutritionist Mihaela Bilic.
Acizii grasi omega 6 se gasesc in porumb, ulei si seminte de floarea soarelui.

Grasimile polinesaturate raman in stare lichida la temperatura camerei, dar si cand sunt puse la frigider, potrivit yourtotalhealth.ivillage.com.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Pop Adela pe 17 Sep 2011, 19:40
    n-as

    manca margarina indiferent cum e preparata ,nici daca ma plateste cineva. Asa un produs scarbos nici ca mai exista

    0
    0

  • baby pe 16 Oct 2009, 16:15
    hei

    da foarte bun articolul insa as dori informatii despre cum sa combini aceste grasimi.

    0
    0

  • licutza_licutza pe 15 Sep 2009, 12:04
    adevarat

    .......intr-adevar grasimile polinesaturate omega 3 sunt foarte bune pentru mentinerea siluetei,daca nu v-a place pestele ceea ce contine omega 3,e bine de folosit capsule de omega 3 ulei de peste,e foarte bun pentru sanatate si pentru siluieta.Si e foarte bine de tinut un regim alimentar pe baza grupei de sange.

    0
    0

  • Cornelia pe 15 Aug 2009, 15:24
    Multumesc!

    Am luat multa informatie din articolul dumneavoastra.In general cam tot materialul este bun la Eva.ro in special: Sanatate,Retete si Casa si Familia...continuati,Va rog!

    0
    0

  • Mari pe 19 Iun 2009, 22:39
    Mica inexactitate

    Buna! Foarte utile informatiile, multumim mult! E insa o informatie care cred eu ca este inexacta: margarina nu contine grasimi hidrogenate pentru ca nu mai este produsa prin hidrogenare de mult timp. Acum este produsa printr-un proces care se numeste interesterificare si care aduce beneficiul eliminarii grasimilor trans din margarina si a scaderii foarte mari a procentajului de grasimi saturate. E doar o mica informatie "chimica" :-P, dar mi s-a parut utila, mai ales ca e scrisa chiar pe cutia DE MARGARINA :-)

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;