Dr. Oz: 5 alimente care-ţi încetinesc metabolismul şi nu te lasă să slăbeşti

Cerealele integrale pot să-ţi distrugă dieta, iar de vină sunt trei dintre componentele care se regăsesc în aceste produse.
Ai un program ordonat de exerciţii fizice şi mănânci sănătos, dar tot nu reuşeşti să dai jos cele câteva kilograme care-ţi dau bătăi de cap? Potrivit celebrului Dr. Oz este posibil să ai în dietă unele alimente care sunt etichetate ca fiind sănătoase, dar care îţi încetinesc metabolismul şi corpul nu mai arde atât de uşor grăsimile.

Descoperă alimentele care nu te lasă să slăbeşti şi elimină-le din dietă ca să ai metabolismul alert! Potrivit specialistului există cinci astfel de alimente care îţi pot da peste cap metabolismul, astfel încât sunt o piedică în lupta cu kilogramele.
Iată care sunt acestea:

1. Sucurile naturale de fructe


Contrar părerii că o dietă bogată în grăsimi te îngraşă, Dr. Oz susţine că mai periculoase sunt sucurile din fructe. Acestea conţin o cantitate exagerată de zahăr. În 250 mililitri de suc de fructe găsim 30 de grame de zahăr, în vreme ce aceeaşi cantitate cu o băutură carbogazoasă conţine 28 de grame de zahăr, avertizează Dr. Oz.

Dacă vrei să slăbeşti evită dulciurile rafinate din comerţ şi consumă 2-3 porţii de fructe pe zi ca desert. Atenţie şi la alte forme de zahăr care sunt ascunse în dulciuri, cum ar fi: maltodextrina, fructoza, siropul de porumb, dextroza, sucul concentrat, zahăr brut, zahăr brun.


Sfatul lui Dr. Oz: ca să înlocuieşti aceste sucuri de fructe este de preferat să faci acasă limonadă cu apă şi puţină miere de albine sau extract de stevia.


2.Cerealele integrale


Potrivit specialistului, chiar dacă alegi cerealele integrale acestea pot să-ţi distrugă cura de slăbire şi să încetinească metabolismul. Responsabile de acest efect dezastruos sunt trei componente din cerealele integrale: glutenul, amidonul şi acidul fitic.

Glutenul favorizează reacţii inflamatorii în corp, amidonul se transformă în zahăr odată ingerat, iar acidul fitic fură din mineralele şi vitaminele care ar trebui să fie absorbite de organism.


Sfatul lui Dr. Oz: cel mai bun substitut pentru porţia zilnică de cereale sunt fructele, legumele sau o felie de pâine din cereale germinate. Făina de cocos este cel mai bun substitut pentru făina de grâu. Ea conţine fibre care favorizează o ardere rapidă a caloriilor, precum şi grăsimi pe care corpul le foloseşte pentru a avea energie.


3. Uleiul de rapiţă


Anumite tipuri de ulei pot să te împiedice să slăbeşti. Potrivit specialistului, uleiul rafinat de rapiţă conţine grăsimi hidrogenate care generează reacţii inflamatorii în corp, interferând cu activitatea hormonală şi cu metabolismul.


Sfatul lui Dr. Oz: foloseşte cu măsură uleiul de cocos presat la rece şi untul pentru a stimula metabolismul, recomandă specialistul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod