Dieta de... primavara

Primavara este anotimpul in care ne punem in miscare - ne apucam de curatat si renovat. Nu uita ca si organismul tau are nevoie de o curatenie de primavara. Ca sa poti scapa de kilogramele in plus, scapa intai de toxine!
Primavara este anotimpul in care ne punem in miscare - ne apucam de curatat si renovat. Nu uita ca si organismul tau are nevoie de o curatenie de primavara. Ca sa poti scapa de kilogramele in plus, scapa intai de toxine!

Exista nenumarate diete pentru detoxifierea organismului, dar cele mai multe se bazeaza pe cateva principii esentiale. Iata cateva dintre acestea:

Bea cel putin doi litri de apa pe zi

Te va ajuta sa slabesti si sa pastrezi echilibrul organismului. In dieta de detoxifiere alege apa plata, sucurile naturale de fructe facute de tine si ceaiurile neindulcite. In niciun caz nu apela la sucurile carbogazoase din comert!

Consuma alimente neprocesate

Alimentele procesate sunt acele alimente produse cu ajutorul aditivilor.
De exemplu, mezelurile, cu toate ca sunt mult mai aromate si mai gustoase decat o portie de carne la gratar sau carne fiarta, sunt mult mai daunatoare organismului din cauza aditivilor adaugati in momentul procesarii: arome, coloranti si conservanti.

Alimente de baza - fructele si legumele

Alimentele care ar trebui sa stea la baza unei diete de detoxifiere sunt fructele si legumele. Asa cum sigur stii, este recomandat sa consumi fructele si legumele proaspete, dar poti alege sa le consumi sub diverse forme: gatite, compoturi, sucuri, piureuri, deshidratate si multe altele. Este recomandat sa eviti dulceturile si gemurile care sunt adevarate "depozite" de zahar.

Carnea slaba

Include in dieta ta si carnea, mai ales daca doresti sa tii o cura mai lunga de detoxifiere.
Alege carnea usoara, de pui, curcan si peste, pe care sa o pregatesti cat mai natural, fara prea multe condimente "la plic". Amestecurile de condimente concepute sa dea aroma carnii fierte in apa sau la aburi sunt adesea nocive, pe langa ierburile aromate benefice continand si diferite substante precum colorantii si potentiatorii de aroma.

Ceaiurile

Sub indrumarea unui specialist, gaseste un ceai medicinal benefic in eliminarea toxinelor din organism. Diverse plante medicinale contin substante care stimuleaza eliminarea toxinelor. Desi multe persoane folosesc plantele medicinale "dupa ureche", fiind convinse ca daca este natural, un ceai poate fi consumat in cantitati nelimitate.
Este pe cat se poate de gresit! Efectele secundare exista si in cazul produselor naturale, cum sunt infuziile de plante. De aceea, este esential sa ceri sfatul unui medic.

Mai putina sare

Cu toate ca ne este indispensabila, sarea este daunatoare organismului, in special in cantitati mari. Sodiul are proprietatea de a retine apa in tesuturi, ceea ce are ca rezultat blocarea toxinelor in organism.

Fara vicii

Cu siguranta iti imaginezi ca fumatul, cofeina si alcoolul sunt total incompatibile cu o cura de detoxifiere. Asa si este. Spre deosebire de tutun, care este in totalitate nociv, cofeina si alcoolul pot fi consumate in cantitati foarte mici.
De exemplu, nu este nici o tragedie daca bei un pahar de vin rosu sau o cafea slaba o data la cateva zile. Important este sa nu le consumi in exces.
 

Comentariile 51-53 din 53

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iudit pe 14 Mar 2008, 16:09
    Nu conteaza greutatea, conteaza cum arati

    Nu conteaza greutatea, eu am 1,69 si 56 de kg, si sincer ar mai trebui sa dau jos de pe abdomen si solduri. In plus, mananc numai slate, fara paine, dulciuri, etc. si tot nu reusesc sa scad sub 56 (desi vreo 8-9 ani am avut 53 de kg si mancam cand aveam chef....chiar si pizza la 2 noaptea, si tot nu ma ingrasam). Acum la prima bucatica de prajitura, nu ma mai cuprind pantalonii. Timp de sport nu prea am (lucrez 12 ore pe zi la birou, apoi acasa), deci ce altceva as putea face sa scap de dizgratioasa burta si 'sunci'?

    0
    0

  • anca pe 14 Mar 2008, 08:12
    nu faceti obsesie din slabit

    andreea, oare ai de unde slabi? din cate stiu eu, la inaltimea ta ar trebui sa ai 63 kg, cu 10 kg mai putin decat nr de cm 73. iar daca ai 57...cred ca esti mai mult decat ok. eu am cu doar 5 kg mai putin pt inaltimea mea si nu pot sa spun nici macar ca sunt plinuta..

    0
    0

  • andreea pe 13 Mar 2008, 23:40
    vreau sa slabesc!

    am 57 de kg si 1,73 .vreau sa slabesc,dar dupa c slabit vreau sa-mi pastrez si greutatea pe care o voi avea.ce regim imi dati?ce trebuie sa fac?

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod