Cum slabesti dupa 40 de ani


Consuma grasimi vegetale (ulei de masline, ulei de porumb), in fiecare zi.

Nu abuza de carnea rosie! Nutritionistii spun ca este indicat sa consumi carne de vaca de maxim patru ori pe luna.

Consuma si proteine animale, si vegetale: pui, oua, ciuperci, fasole, mazare si, nu in ultimul rand, soia.

Fa abuz de fructe si legume!

Respecta regula celor trei mese pe zi! Micul dejun este calea ce mai sigura pentru a-ti mentine silueta. Mananca incet, niciodata pe fuga.

Stil de viata sanatos


„Stilul de viata sanatos poate parea o corvoada dificil de respectat, in conditiile in care in jur sunt zeci de tentatii. Solutia este sa inveti sa le ignori sau sa le inlocuiesti cu solutii neagresive”, spune Jacques Fricker.

In locul cipsurilor, incearca seminte (neprajite si putin sarate), in locul unui hamburger si al cartofilor prajiti, un gratar cu legume.
Prajitura cu multa crema si mot de frisca, inlocuieste-o cu un iaurt cu fructe in care adaugi cateva bucatele de ciocolata ori cu o prajitura facuta in casa, unde ingredientul principal este branza de vaci.

Smantana se poate inlocui cu iaurt, painea alba cu paine integrala, prajelile cu gratar, prajiturile din comert cu cele facute in casa.
Uneori, diferenta o face si calitatea alimentelor pe care le consumi, dar si cantitatea acestora.
 

Particularitatile dietei de slabit dupa 40 de ani

 
Fiecare decada are cateva particularitati atunci cand este vorba despre regimul de slabit. Este normal ca intre 40 si 50 de ani sa acumulezi doua - patru kilograme.
Cele mai mari probleme sunt coapseler, fundul si abdomenul.

Pentru a slabi, cea mai buna dieta este cea bazata pe indicele glicemic. Alimentele cu indice glicemic ridicat (fainoase rafinate, dulciurile concentrate, mancarurile grase, prajelile), determina descarcarea unor cantitati ridicate de insulina care, la sfarsitul digestiei, au ca efect secundar stimularea senzatiei de foame. Alimentele cu indice glicemic redus, satisfac centrul foamei, fara a determina descarcari importante de insulina.


  • Alimentele cu indice glicemic ridicat sunt: dulciurile si zaharul, mierea, ciocolata, inghetata, cerealele (altele decat cele integrale), orezul decorticat, faina alba si produsele de patiserie, aluaturile, cartofii.
  •  Alimentele cu indice glicemic moderat si scazut sunt: fructoza, cerealele integrale, legumele uscate (fasole, mazare, linte), fructele si legumele proaspete.
  •  Proteinele au un indice glicemic egal cu zero.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • just me pe 20 Nov 2010, 10:08
    Easy

    It's easy! Is the best!Try this: http://www.getfreebs.com/celtrixa-stretch-mark-cream-free-trial tag: Celtrixa Free Trial

    0
    0

  • Lili pe 12 Mai 2010, 22:16
    OFFFFFFFFFF............

    Cea mai logica explicatia a ingrasarii este:mostenirea genetica,pericolul de a ne ingrasa la un moment dat,mai ales atunci cand suntem nefericiti(suntem frustrati-mancam pentru a compensa cu ceva fericirea pe care nu o avem). Chimicalele din majoritataea alimentelor(chiar si cele de pe taraba,din piata),sunt o alta cauza. Si nu in ultimul rand:dezvoltatrea unui comportament alimentar in familie. Desigur poti slabi(daca ai tendinta la ingrasare),dar sa mananci "din an in Pasti!"Sa ciugulesti ca o vrabie si sigur vei slabi,dar te vei trezi cu probleme dentare,carente de tot felul si o "frumusete de depresie".......... Asa vad eu problema ingrasarii. D-voastra puteti sa nu-mi dati dreptate,dar:"prietenii stiu de ce!"

    0
    0

  • edit pe 26 Apr 2010, 08:28
    indulcitor

    Buna!As dori sa stiu daca indulcitoarele ,cyclamat sau saccharin sunt sanatoase pentru consum?O prietena mi-a spus ca a citit undeva ca face pofta de mancare...:((...am incercat sa imi beau cafeaua fara indulcitor,dar nu imi place.In rest nu consum zahar.Poate imi da cineva o explicatie,un raspuns.Va multumesc!

    0
    0

  • kadiha pe 23 Oct 2009, 14:18
    Concursurile de pe site au regulament

    Toate concursurile au un regulament (la "termeni si conditii") in care sunt trecute informatiile necesare revendicarii unui premiu castigat pe site-ul eva.ro! <4.Numele castigatoarelor vor fi afisate pe site. Daca te afli printre ele, te rugam sa trimiti un mail la concurs@eva.ro care sa contina date tale personale, o copie dupa cartea de identitate si un nr. de telefon>. .

    0
    0

  • scturbo_motorsrl pe 23 Oct 2009, 12:47
    concurs parfum

    puteti sa-mi spuneti si mie cum pot intra in posesia premiului de concursul cu parfumul Love Etc..de la The Body Shop din data de 23.10.2009 . Va multumesc.Va rog trimiteti raspuns la adresa : nelazanfir@yahoo.com sau scturbo_motorsrl@yahoo.com.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod