Bauturi recomandate si interzise in dieta

Cand vine vorba de dieta, multi se gandesc la alimentele pe care trebuie sa le consumam si uitam de bauturi. Acestea ne pot afecta silueta ca si alimentele. Alegerea corecta a bauturilor te poate ajuta sa-ti imbunatatesti metabolismul, sa reduci numarul de calorii si senzatia de foame.
Cand vine vorba de dieta, multi se gandesc la alimentele pe care trebuie sa le consumam si uitam de bauturi. Acestea ne pot afecta silueta ca si alimentele. Alegerea corecta a bauturilor te poate ajuta sa-ti imbunatatesti metabolismul, sa reduci numarul de calorii si senzatia de foame.

Nu stii care sunt bauturile care iti pun silueta in pericol? Afla de care trebuie sa te feresti sau sa reduci portia zilnica.

Nerecomandat: bauturile carbogazoase


Inainte de a cumpara astfel de bauturi, gandeste-te la numarul ridicat de calorii pe care le contine. Potrivit Centrul pentru Stiinta in interes public, bauturile carbogazoase dulci fac parte dintre cele mai mari surse de calorii.


O optiune mai saraca in calorii o reprezinta bauturile dietetice, insa nu exista inca dovezi clare care sa arate ca acest tip de bauturi ajuta la reducerea numarului de kilograme.

Recomandat: apa


Inlocuind bauturile carbogazoase cu apa vei reusi sa reduci semnificativ numarul de calorii consumate zilnic. De asemenea, doua pahare de apa consumate inainte de masa iti vor da o senzatie mai mare de satietate si astfel vei reusi sa mananci mai putin. Studiile efectuate au mai aratat ca un consum ridicat de apa ajuta metabolismul.

Recomandat: lapte degresat


Consumul de lapte este foarte important pentru sanatate, insa nu este inca stabilit daca te ajuta sau nu sa slabesti. Exista studii care sugereaza ca un consum ridicat de calciu poate ajuta organismul sa arda mai multa grasime, insa dovezile existente sunt putine.
Specialistii au mai observat si ca lipsa calciului din organism favorizeaza cresterea productiei de celule grase.

Recomandat: sucul de fructe


Desi poate contine un numar ridicat de calorii, sucul de fructe ofera nutrienti importanti pentru sanatate. Pentru a beneficia de acesti nutrienti fara a-ti risca silueta, cauta sucuri 100% naturale. De asemenea, poti reduce numarul de calorii consumand apa combinata cu putin suc de fructe.

Recomandat: sucul de legume


Bogat in nutrienti ca si cel de fructe, sucul de legume are un numar mai mic de calorii. 340 g de suc de tomate contine 80 de calorii comparativ cu 160 de calorii din sucul de portocale. De asemenea, sucul de legume este bogat in fibre si ajuta in controlarea senzatiei de foame.

Nerecomandat: bauturile energizante


Ca si bauturile carbogazoase dulci, cele energizante sunt adevarate bombe calorice. Persoanele interesate in mentinerea siluetei trebuie sa evite aceste bauturi si sa consume apa pentru a se hidrata.

Recomandat: cafeaua neagra


Daca simti nevoia de cafeina, cafeaua reprezinta o alternativa mai buna decat bauturile energizante sau cele carbogazoase. Cafeaua neagra nu contine calorii si este bogata in antioxidanti.
Conform studiilor, consumul moderat de cafea imbunatateste dispozitia, concentrarea, reduce riscul de diabet tip 2 si al anumitor tipuri de cancer.

Recomandat: ceaiul verde


Ceaiul verde este o alta sursa buna de cafeina. Nu numai ca nu contine calorii, dar cercetatorii au aratat ca ajuta la pierderea kilogramelor prin actiunea fitochimicalelor.

Nerecomandat: bauturile alcoolice dulci


Acest tip de bauturi ingrasa si asta din cauza continutului ridicat de glucide care se metabolizeaza rapid si se depune ca rezerva in urma stimularii secretiei de insulina.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 19 Feb 2014, 14:40
    Articolul e cel putin gresit, as putea spune dezinformare. Mi-as permite cateva sfaturi legate de lichidele bune pentru sanatatea organismului uman (dieta sanatoasa si echilibrata)

    lichide sanatoase: apa (de preferat cat mai pura - de izvor), uleiul (presat la rece), borsul natural 100 %, mierea de albine, otetul natural de miere si mere, sucul natural de fructe (doar ocazional), ceaiuri specifice unei anumite afectiuni,sucul natural de legume,lapte (copiii mici de preferat lapte de capra- adultii ocazional late degresat), plus cateva bauturi (ex. lapte de migdale,limonada cu miere si patrunjel verde) lichide nesanatoase: apa minerala , sucuri de orice fel (altele decat cele expuse in paragraful anterior), cafea de orice fel, alcool de orice fel si in orice cantitate,atet (acid acetic), ulei rafinat la cald si multe alte prostii la care mintea noastra bolnava ,ravneste. Va doresc sanatate si o minte limpede!

    0
    0

  • Anda pe 1 Nov 2012, 20:43
    Suc

    Eu am eliminat de tot sucul, iar in loc de ceai verde, iau slim and fit pentru ca are extract de ceai verde.

    0
    0

  • Anghela pe 11 Apr 2010, 19:14
    Ceaiul verde e cel mai bun prieten al meu

    Fetelor pot sa dau un sfat la toata lumea ca cel mai bun ajutor in lupta cu kilogramele in plus e ceaiul verde.Am o reteta speciala ce ajuta la arderea grasimelor iau apa fiarta adaug ceai verde o lingra si o lingurita de chimbir da la gust e cam neplcaut dar pentru ca organismul sa o primeasca mai bine avem dreptul de a amesteca o lingurita de miere si atunci gustul se schimba incercati si o sa vedewti ca veti pierde gustul de mincare!

    4
    1

  • ank pe 5 Mar 2010, 15:37
    e foarte important sa bem apa

    am ajuns la varsta de 25 ani fara probleme de grautate, ma ingrasam putin dar slabeam foarte usor si repede. acum insa am observat ca, kg in plus pe care le-am acumulat cu greu scap de ele asa ca am inceput un nou stil alimentar care ma ajuta sa imi pastrez greutatea ideala fara prea mari sacrificii. consum zilnic minum 2 l apa iar cele 3 mese ale zilei le-am inlocuit cu produse sanatoase: salata de legume, fructe proaspete ce nu au continut de zaharuri ridicat, supe si carnita facuta pe gratar.Sa nu uit: cat mai mult sport. Acum sunt foarte multumita!

    4
    1

  • mami3dulce pe 16 Feb 2010, 20:59
    am inceput si eu sa beau apa..........

    pana acum nu am inteles de ce ,dar acum imi dau seama ca apa este cel mai bun prieten al sannatatii

    4
    0

  • oanaoaky pe 9 Feb 2010, 14:08
    super adevarat!

    beau apa, 3 l pe zi si intradevar se vede! la inceput e mai dificil,ai stari de ameteala si chiar greata,plus ca mergi des la toaleta,dar in timp se regleaza organismul si te obisnuiesti! este un mic secret in curele de slabire:))tine de foame si de sete,iar dak faci si miscare la sala te ajuta f mult,eu asa fac de 3 ani si ma simt excelent!!!succes!

    7
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod