4 modalități ciudate care te ajută să slăbești

Multe persoane sunt de părere că un regim sănătos de slăbit include o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice. Din fericire, ceea ce mănânci și cât mănânci sunt factori pe care îi poți controla.
Însă știai că există și câteva modalități ciudate care te ajută să slăbești? Probabil că nu ai auzit de acestea până acum, însă aceste lucruri sunt confirmate de cercetări. Ține minte că aceste modalități neobișnuite nu pot fi folosite ca singură metodă de slăbit, ci doar stimulează celelalte modalități pe care le folosești.

Ce modalități ciudate te pot ajuta să slăbești?


1. Miroase un baton de vanilie


Gustul și mirosul merg mână în mână. Dacă miroși ceva delicios, șansele sunt să-ți crească apetitul pentru mâncare.
Și situația contrară este adevărată. Dacă miroși ceva urât, pofta de mâncare dispare. Dacă miroși un baton de vanilie, s-ar putea să reușești să-ți calmezi pofta de desert. Această aromă dulce are un efect calmant asupra unei părți a creierului, care stârnește poftele, ceea ce poate ajuta la reducerea apetitului. De asemenea, poți apela la ajutorul unei lumânări parfumate cu aromă de vanilie.

2. Mănâncă de pe farfurii colorate


Alimentele pe care le mănânci de pe farfurie au cu siguranță un impact asupra greutății tale. Cu toate acestea, o cercetare realizată la Universitatea Cornell sugerează faptul că și culoarea unei farfurii poate influența cantitatea de mâncare pe care o consumi.
Cercetătorii au descoperit că atunci când participanții la studiu au mâncat de pe farfurii de aceeași culoare cu mâncărurile, au consumat cu aproximativ 30% mai multă mâncare decât în mod normal. Iar când au consumat alimente de pe farfurii de altă culoare decât mâncarea, au mâncat porții mai mici. 

3. Alege-ți persoanele potrivite în compania cărora să mănânci


Cu cine mănânci și socializezi poate avea un impact semnificativ asupra propriului model de alimentație. Un studiu a ajuns la concluzia că unei persoane care are un prieten obez îi cresc șansele cu 57% de a se îngrășa.
Cercetările au dezvăluit și că mărimea porțiilor persoanelor din jurul tău poate deveni un obicei propriu. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să-ți schimbi prietenii, ci să devii conștientă de micile indicii din jurul tău care îți pot schimba modelul alimentar, mai ales dacă vrei să slăbești. 

4. Redu intensitatea luminilor atunci când mănânci


Atunci când mănânci la restaurant, este probabil ca luminile să aibă deja o intensitate mai mică. În contrast, restaurantele tip fast-food sunt mult mai luminoase. Un studiu realizat în 2012 a ajuns la concluzia că lumina difuză dintr-un restaurant fast-food i-a ajutat pe oameni să mănânce mai puțin.
Această atmosferă mai relaxată crește nivelul satisfacției și reduce cantitatea de alimente pe care o consumi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod