5 lucruri care îți afectează nivelul de concentrare

Nu este neobișnuit să nu te poți concentra cum trebuie, în această lume plină de informații și agitație. Însă există anumite lucruri care îți afectează nivelul de concentrare, pe care le poți exclude din viața ta.
Ai ghicit, platformele de social media sunt unii dintre principalii vinovați. Ce-i drept, este ușor să te deconectezi de la muncă și să ții legătura cu prietenii tăi de câteva ori pe zi. Însă fiecare întrerupere de genul acesta te face să-ți pierzi concentrarea și să ai probleme când vine vorba de muncă. Iată care sunt lucrurile care îți afectează nivelul de concentrare!

Ce lucruri care îți afectează nivelul de concentrare ar trebui să eviți?


1. Social media


Încearcă să eviți folosirea platformelor de social media atunci când lucrezi. Dacă simți nevoia să verifici pulsul din rețelele sociale, încearcă să o faci în timpul pauzelor, când acest lucru nu interferează cu concentrarea ta.
Dacă nu poți rezista tentației mai mult, mai oprește și internetul, dacă nu ai nevoie de acesta.

2. Multitudinea de e-mailuri


Ți se pare că atunci când primești un e-mail ar trebui să îi răspunzi imediat? Cu toate că s-ar putea ca multe dintre e-mailurile pe care le primești să aibă legătură cu munca, acestea reprezintă distracții care îți afectează nivelul de concentrare. Nu vei reuși să progresezi prea mult, dacă te oprești tot timpul din ceea ce faci, pentru a răspunde la fiecare mesaj.

3. Smartphone-ul


Poate că un lucru care te întrerupe mai des decât e-mailul tău este soneria telefonului. Este un sunet pe care puțini dintre noi îl pot ignora.
Însă atunci când nu răspunzi la telefon, eviți pierderea timpului. Dacă ești de părere că un apel nu este urgent, poți reveni tu cu un apel mai târziu. Dacă lucrezi la un proiect intens, îți poți da telefonul pe modul silențios. 

4. Multitasking-ul


Dacă ești deja maestră în arta multitasking-ului, probabil că simți că faci mai multe lucruri într-un timp mai scurt. Însă experții nu sunt de aceeași părere. Cercetările au ajuns la concluzia că, de fiecare dată când îți schimbi atenția de la o sarcină la alta, nivelul tău de concentrare este afectat.
Iar rezultatul este că pierzi mai mult timp decât ai crede. Încearcă să-ți dedici atenția unui singur proiect la un moment dat, mai ales dacă ai sarcini prioritare sau grele de rezolvat.

5. Plictiseala


Unele dintre sarcinile pe care le faci în fiecare zi sunt mai interesante decât altele. Iar cele plictisitoare s-ar putea să-ți piardă atenția în câteva minute, făcându-te vulnerabilă la distracții. Telefonul, internetul și chiar și ieșirile la țigară pot fi tentante atunci când ești plictisită la locul de muncă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod