6 lucruri pe care mamele organizate le fac

Le-ai văzut vreodată pe acele mămici care își lasă copiii la grădiniță sau la școală exact când ar trebui, sunt aranjate și par a avea toată viața mai organizată decât ai tu sarcinile din ziua respectivă?
Ei bine, toate mamele organizate au în comun câteva secrete, pe care le folosesc pentru a-și eficientiza timpul și sarcinile pe care le au de făcut în fiecare zi. Iată care sunt acestea!

Ce obiceiuri au în comun mamele organizate?


1. Folosesc smartphone-ul ca armă secretă


Acest obiect poate fi cel care te ajută să comunici, calendarul tău, agenda personală și deținătorul tuturor sarcinilor legate de familie, treabă și viață. Sincronizează-ți programul cu cel al partenerului tău și nu te mai stresa să-ți notezi toate sarcinile în locuri diferite. 

2. Organizează corespondența


Fie că este vorba despre corespondența pe care o primești la poștă sau cea virtuală, din căsuța de e-mail, încearcă să plătești facturile la timp, să răspunzi e-mailurilor exact în momentul în care le primești, dacă se poate. Iar direcția pe care a luat-o tehnologia îți face mai ușoară chiar și plătirea facturilor (online), așa că activează-ți setările care trebuie, pentru a scăpa de cozile interminabile de la diferite casierii.

3. Planifică mesele din timp


Pare a fi foarte multă muncă pentru o singură persoană, însă mamele sunt niște supereroi. Iar planificarea unei mese nu trebuie să fie făcută cu o precizie de armată.
În timp ce iei masa cu familia ta, duminică dimineață, poți alege împreună cu cei dragi un plan alimentar pe gustul fiecăruia dintre ei, după care puteți merge împreună pentru a achiziționa alimentele necesare.

4. Spală rufele la timp


Dacă ai adormit vreodată în noaptea de dinaintea unei întâlniri importante, cu vestimentația perfectă pentru întâlnire în gând, însă te-ai trezit dimineață și ai observat că hainele pe care ți le doreai nu sunt curate, ne dăm seama cât de frustrată ai fost. Așa că încearcă să speli rufele la timp și să previi coșurile acelea de haine să se umple până la refuz.

5. Se trezesc cu cel puțin 20 de minute înaintea întregii familii


Dacă nu îți place să te trezești foarte devreme, este de înțeles faptul că încerci să profiți de fiecare minut de somn pe care îl poți obține. Însă mamele organizate știu că și câteva minute înainte de trezirea întregii familii pot fi adevărate oaze de liniște și organizare pentru ele.

6. Îi ajută pe copii să-și facă ghiozdanul cu o seară înainte


Dacă nu vrei ca toată familia să alerge dimineața în căutarea culegerii de matematică sau vreunui manual, ar fi ideal dacă ai putea să-i ajuți pe copiii tăi să-și facă ghiozdanul de seara.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod