Unt

Untul sărat sau nesărat: ce să alegi

Untul sărat sau nesărat: ce să alegi

Savoarea cremoasă și frăgezimea prăjiturilor, cremele delicioase și pâinea prăjită de dimineață te pot face să folosești untul zilnic, dar care variantă este mai utilă? Descoperă dacă ar trebui să alegi untul sărat sau pe cel care nu conține deloc sodiu.
Trei retete delicioase de prajituri, pentru sarbatori minunate!

Trei retete delicioase de prajituri, pentru sarbatori minunate!

De la o masa copioasa de sarbatori nu pot lipsi prajiturile! Apreciate atat de micutii care sigur vor fi prezenti in casa ta, cat si de catre cei mari, dulciurile ne ajuta sa intram mai usor in atmosfera...

Alba ca zapada

Foile: 2 oua6 linguri cu lapte6 linguri cu ulei6 linguri cu zahar1lingurita cu amoniacfaina cat cuprindeSe face o coca potrivit de tare si se imparte in 3 parti. Se unge tava pe dos si se coc pe rand.Crema: 200 g unt10 linguri zahar pudra2 pahare lapte2 linguri de faina1/2 zeama lamaieMod de...

Ecler

Ingrediente si cantitati:100 g apa100 g lapte100 g unt sau untura130 g faina5 ouasareMod de preparare:1. Se pun laptele, apa si untul la fiert. Se adauga "in ploaie" faina. Se fierb pana se desfac de pe lingura.2. Se ia dupa foc, se adauga ouale intregi pe rand si se freaca. Se pun...

Tort de ciocolata

Ingrediente si cantitati:200 g unt200 zahar pudra6 galbenusuri100 g cacao7 linguri cu apa100 g zahar tos2 linguri de pesmet6 albusuriMod de preparare:200 g unt se freaca cu 200 g zahar pudra. Se adauga pe rand 6 galbenusuri. Separat, se amesteca 100 g de cacao si 7 linguri de apa si100 g zahar...

Rulouri cu crema de vanilie

Ingrediente si cantitati: 250 g. unt sau margarina1 cana apa sau sifon rece3 linguri uleisareun ouMod de preparare:Se amesteca cu faina cat cuprinde. Se intinde o foaie si se taie suvite lungi si late de 1,5 - 2 cm., dupa care se ruleaza pe forma (puteti folosi si formele pentru carnati).Crema:...

Prajitura chinezeasca

Ingrediente si cantitati: 250 g. unt sau margarina250 g. zahar250 g. nuci macinate6 oua100 g. fainaMod de preparare:1. Se freaca untul sau margarina cu zaharul. Se adauga nuca macinata si 6 albusuri batute spuma iar apoi faina.2. Se coace compozitia in tava unsa si tapetata. Se freaca separat...

Tort cu frisca si capsune

Umplutura1 kg capsune1/3 cana cu zaharo lingura zeama de lamaieCrema:3 galbenusuri de oua1/4 cana cu zahar1 lingura si 1/2 faina de porumb1 lingura de punch (sau alt lichior de capsune)Blatul:1 si 1/2 cana de fainao lingurita cu praf de copt1/2 lingurita sare9 oua1 si 1/4 cana cu zahar1/4 cana cu...
Tort Dobos

Tort Dobos

Preparat dupa o reteta Ana Pan, tortul Dobos nu poate sa va iasa decat foarte gustos. Incercati-l si veti vedea...Tortul Dobos se pregateste din 6 blaturi, care se umplu cu o crema pe baza de unt si se acopera cu un strat de zahar caramelizat, iar partea laterala se baroteaza cu nuci sau migdale...

Retete usoare si rapide

Iti recomandam azi o salata, pentru ca tot este sezonul legumelor si al fructelor. Nefiind un meniu greu, ne permitem sa iti dam si reteta pentru a prepara un desert amintind de-un dans de pe alte meleaguri.Salata andaluzaIngrediente: 300 g. rosii, 2 castraveti mici, 1 ridiche de iarna potrivita,...
Pagina: