Unt

Untul sărat sau nesărat: ce să alegi

Untul sărat sau nesărat: ce să alegi

Savoarea cremoasă și frăgezimea prăjiturilor, cremele delicioase și pâinea prăjită de dimineață te pot face să folosești untul zilnic, dar care variantă este mai utilă? Descoperă dacă ar trebui să alegi untul sărat sau pe cel care nu conține deloc sodiu.
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Sunt simplu de facut, simplu de rontait. Au ingrediente simple si rezista, la temperatura camerei, o saptamana. Ingredientele sunt pentru doua tavi (in functie de cat de mari le faci, ies 30-40 de cornulete).
Rulada de cascaval cu stafide

Rulada de cascaval cu stafide

Se face atat de usor si iese atat de buna, incat este mai mult decat o simpla rulada. Sa nu divulgi aceste secrete mesenilor tai, cand vei primi laudele lor. Cantitatile sunt pentru patru portii mari.
Coaste de porc cu varza rosie cu mere

Coaste de porc cu varza rosie cu mere

Au tot ce le trebuie - si traditie, si rafinament. Excelente ca antreu, merg si ca fel de baza, mai ales daca ai gurmanzi la masa. Practic nu au nevoie de garnitura, dar daca vrei sa imbogatesti acest fel de mancare...
Quiche Lorena

Quiche Lorena

Se poate spune ca este reteta de baza. Plecand de la aceasta, combinatiile posibile sunt o chestiune de gust si imaginatie. Ingredientele sunt pentru 6-8 persoane.
Quiche cu morcovi si spanac

Quiche cu morcovi si spanac

Este o nebunie gustoasa si colorata. Cantitatile sunt pentru sase portii.
Budinca de orez cu struguri

Budinca de orez cu struguri

Este gustoasa si foarte usor de pregatit. Dupa acelasi principiu, pot fi preparate budinci din orez cu toate fructele.
Sote de morcovi cu boabe de mustar

Sote de morcovi cu boabe de mustar

Reteta este originara din Ile-de-France, iar ingredientele sunt pentru patru portii. Prepara aceasta bunatate chiar inainte de a o servi si foloseste morcovi tineri. Ai nevoie de maxim 30 de minute.
Supa de morcovi cu nuca de cocos

Supa de morcovi cu nuca de cocos

Este posibil sa fii tentata sa ceri acest fel de mancare intr-un restaurant de lux, dar acest deliciu poate fi preparat la tine in bucatarie. Reteta originara vine din Ile-de-France, iar ingredientele sunt pentru patru portii.
Tarta cu morcovi

Tarta cu morcovi

Un preparat excelent, colorat, aromat si gustos. Bun si cald, bun si rece.
Sufle de telina

Sufle de telina

Extrem de aromat si cu un gust cu totul special. O mancare in sine sau o garnitura rafinata pentru un peste fin sau o friptura la gratar.
Tort de nuci

Tort de nuci

Un tort foarte elegant si foarte gustos. Rafinat si, culmea, incredibil de usor de facut. De unde concluzia ca lucrurile bune nu sunt neaparat complicate!
Tort cu mac

Tort cu mac

O reteta frantuzeasca, dar usor de facut. Aspectul lui este cu totul special.
Oua cu peste

Oua cu peste

O combinatie gustoasa, aspectoasa si speciala, dar care are multe calorii. Din ingrediente rezulta patru-sase portii.
Chec cu banane si nuci

Chec cu banane si nuci

O prajitura rapida. Evident foarte buna!
Branza cu verdeturi

Branza cu verdeturi

Se prepara usor si rezista la frigider doua-trei zile. Este excelenta la masa de dimineata, dar si pentru pachetelul de la serviciu.
Miel cu menta si leustean

Miel cu menta si leustean

Daca ti-a ramas vreo bucatica de carne de miel prin congelator, iata reteta potrivita. In loc de miel, poti folosi carne de vitel.
100% vegetarian, 100% savuros

100% vegetarian, 100% savuros

Vara este perioada in care mancarurile cu carne trec pe locul doi, iar preferate sunt lactatele, legumele si fructele. Eva vine cu cateva propuneri delicioase, fara pic de carne!
Mamaliga cu branza, lapte, oua si unt

Mamaliga cu branza, lapte, oua si unt

Aroma este divina, gustul, la fel. Este simplu de preparat, ieftina, buna si calda, buna si rece. Are un secret: folositi ingrediente cumparate doar din piata (branza, mirodeniile, laptele, smantana), si o sa vedeti diferenta.
Pate de ficat facut in casa

Pate de ficat facut in casa

Iti garentez ca micutul tau il va manca cu mare placere.
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Te rog sa incerci sa prepari aceasta reteta. In ciuda numarului mare de calorii, este prea buna pentru a nu fi gustata. Copiii tai merita un asemenea deliciu.
Pagina: