Ulei

De ce este mai bine să faci prăjituri cu ulei în loc de unt

De ce este mai bine să faci prăjituri cu ulei în loc de unt

În ciuda opiniei generale, să știi că nu vei pierde nimic la capitolul gust dacă alegi să faci prăjituri cu ulei în loc de unt.
Ce ulei alegi pentru masajul bebelusului

Ce ulei alegi pentru masajul bebelusului

Printre momentele placute petrecute de tine alaturi de micutul tau se numara si sedinta de masaj. Pentru ca ea sa fie asteptata de micut, rasfata pielea bebelusului...
Aromele toamnei intr-un potpourri

Aromele toamnei intr-un potpourri

Finalul toamnei merita celebrat cu obiecte decorative de exceptie. Ca atare, iti propunem pentru astazi realizarea unui potpourri din care sa nu lipseasca elementele distinctive...

Telina cu piure de legume

Gustoasa si sanatoasa, telina este foarte mult folosita in retetele oricarei gospodine. Fie ca este utilizata ca ingredient in supe si ciorbe, carora le adauga un plus de textura, fie ca semintele sale au o mai larga intrebuintare in rol de condiment, telina este extrem de hranitoare. Telina in...

Bucate alese, de Paste

Pe langa traditionalele oua rosii si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paste cat mai fericit.Salata de ciuperci cu oua si parmezanIngrediente si cantitati:200 g ciuperci4 oua2 linguri de parmezano ceapa1...

Rondele de cartofi la cuptor

Aceasta reteta este foarte simpla, iar rondelele, preparate fara grasime, au un gust deosebit si sunt extrem de sanatoase. Cartofii pot fi de orice soi. Se poate folosi boia dulce sau iute, praf de chili sau piper pentru a da un gust mai placut acestui aperitiv sau garnituri deosebite.Ingrediente...

Scovergi dospite

Pentru ca dulciurile de post sunt putine, va recomandam scovergi dospite, care sunt economice si usor de facut. Singura "problema", ar putea fi, pentru unii, prajitul. Dar merita! Ingrediente si cantitati: 1 ciur de fainadrojdie cat o nuca1/2 de lingurita de sareapa caldutaulei Mod de...

Rulouri de varza cu stafide si seminte de floarea-soarelui

Intr-o reteta ca aceasta, cu multe ingrediente, este foarte important ca ele sa formeze impreuna o compozitie omogena.Aceaste rulouri se pot servi cu fasole verde sau mazare si rondele de ceapa.Ingrediente si cantitati:1 capatana mare de varza2 lingurite ulei de legume1 ceapa rasa1 cana orez...

Gogosari

Gogosarii sunt apreciati mai mult murati decat proaspeti. Si daca sunt pregatiti dupa o reteta sigura, nimic nu poate da gres. Mierea si otetul se combina minunat atunci cand intra in scena si gogosarul.Gogosari cu miere si otetAlegi 4 kilograme de gogosari mari si frumosi pe care ii tai apoi in...

Bame grecesti

Reteta de bame grecesti este pentru 2 portii. Fiecare portie are 9 g. de glucide, pentru cei interesati de cat si cum mananca. Ingrediente si cantitati: 200 g. bame150 g. rosii100 ml. bors10 g. ceapa5 g. faina (o lingurita rasa)15 ml suc de rosii5 ml. uleisuc de lamaieverdeataMod de preparare:...

Galuste cu prune

Cititoarea noastra, Tania, ne-a recomandat o reteta de sezon: galuste cu prune.Ingrediente si cantitati: 1 kg de cartofi2 oua200 g. zaharpesmet dintr-o franzela200 ml. uleifainaprune cu samburele scosMod de preparare:1. Se fierb cartofii in coaja lor, iar intre timp se face pesmetul (painea...

Meniu de vara

Pentru ca probabil va ganditi ce sa mai gatiti acum in plina vara, mai ales ca este mult prea cald pentru a sta in bucatarie, va propunem un meniu usor si rapid, de sezon.Felul ISupa de salataIngrediente si cantitati: 3 l apa6 salate1 ceapa1 capatana de usturoi1 lingura untura50 g. slanina2...
Cotlete de porc cu smantana

Cotlete de porc cu smantana

Ingrediente si cantitati: 3-4 cotlete; 4 linguri ulei; 2 linguri faina; 2 cepe; 200 g smantana; sare, dupa gust; piper. Mod de preparare: 1. Cotletele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza, se bat cu ciocanul de lemn si se pun intr-o cratita cu ulei si putina apa, la rumenit. 2. Dupa ce...
Cotlete de porc flambate

Cotlete de porc flambate

Ingrediente si cantitati: 8 felii de cotlet scurt dezosat; 30 g unt; 1 lingura ulei; 400 g ciuperci; 100 ml smantana; putina votca sau putin coniac; sare, dupa gust; piper macinat. Mod de preparare: 1. Carnea se bate, se sareaza si se pipereaza. Dupa aceea, se prajeste rapid in grasime, se scoate...

Praz cu masline

Pentru ca inca mai suntem in post si poate ati vrea sa va diversificati meniul, va recomandam o reteta utila si actuala, de doua portii, ingredientele gasindu-se pe piata in acest moment. Ingrediente si cantitati: 240 g. praz60 g. masline10 g. faina20 ml. ulei10 ml. otetsarepasta de tomateMod de...

Placinta cu ceapa

Ingrediente aluat:500 g faina;1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns;0,5 litru apa calda;sare dupa gust.1. In movilita de faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa, uleiul, sarea.2. Se framanta bine si se bate cu maiul 10 minute.3. Se intinde pe o planseta...

Salata de spanac

Revenim cu retetele de post. Saptamana aceasta ne-am oprit asupra unei salate de spanac cu zeama de lamaie. Speram sa-ti iasa din prima si sa ai pofta!Ingrediente si cantitati:250 g spanac;1 lingura ulei;2 fire usturoi verde;1 varf de cutit de piper;1 praf de sare;1 lingura zeama de lamaie;1...
Negresa de post

Negresa de post

Ingrediente si cantitati:8 linguri zahar4 linguri cacao1 pahar ulei2 lingurite bicarbonat nestins2 cani de apa2 cani si jumatate de fainaMod de preparare:Se amesteca foarte bine, apoi se incorporeaza cu 1 borcan gem (sau dulceata) acrisor. Se unge tava. Se poate pune la sfarsit frisca, cand se...

Mazare batuta

Ingrediente si cantitati: 500 g. mazare200 g. fasole boabe1 ceapa1 morcov4 linguri uleisareMod de preparare: Mazarea si fasolea se aleg, se spala si se pun impreuna in apa rece unde se lasa circa 12 ore. Se spala din nou si se pun la fiert cu apa rece. Dupa ce a dat un clocot, se pune ceapa...

Varza calita

Ingrediente si cantitati: 1 varza mijlocie4 linguri uleisarepiper boabeMod de preparare:Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine ascutit, in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora, dupa care se freaca cu mana si...

Tocana de ciuperci

Ingrediente si cantitati: 500 g. ciuperci500 g. cartofi1-2 cepe mai mici4 linguri uleipatrunjel verdesarepiperMod de preparare: Se taie ceapa marunt si se caleste usor in grasime, adaugand ciupercile taiate in bucati potrivite, sare si piper. Se lasa sa fiarba inabusit,  pana cand scade...
Pagina: