Ulei

De ce este mai bine să faci prăjituri cu ulei în loc de unt

De ce este mai bine să faci prăjituri cu ulei în loc de unt

În ciuda opiniei generale, să știi că nu vei pierde nimic la capitolul gust dacă alegi să faci prăjituri cu ulei în loc de unt.

Iahnie de fasole

Ingrediente si cantitati: 500 g. fasole uscata3 cepe2 linguri ulei1 lingura bulion1 frunza de dafinMod de preparare: Se alege fasolea cu bobul mare. Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere de un deget. Se...

Ciuperci umplute

Ingrediente si cantitati: 500 g. ciuperci50 g. ulei2 linguri frunze de patrunjel tocatun praf de pipersareMod de preparare: Se aleg ciupercile albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala. Se aseaza ciupercile intr-o cratita pe masina, punand in fiecare ciuperca un praf de sare si putin ulei. Se...

Alba ca zapada

Foile: 2 oua6 linguri cu lapte6 linguri cu ulei6 linguri cu zahar1lingurita cu amoniacfaina cat cuprindeSe face o coca potrivit de tare si se imparte in 3 parti. Se unge tava pe dos si se coc pe rand.Crema: 200 g unt10 linguri zahar pudra2 pahare lapte2 linguri de faina1/2 zeama lamaieMod de...

Rulada in doua culori

Ingrediente si cantitati:8 galbenusuri16 linguri cu zahar15 linguri cu ulei16 linguri faina8 albusuri5 linguri cu lapte1-2 linguri cu cacaoCrema: 400 g lapte se fierb cu 1 pachet de budinca + zahar dupa gust.Cand s-a racit se adauga 200 g unt frecat cu 4-5 linguri zahar pudra.Se adauga la sfarsit...

Rulouri cu crema de vanilie

Ingrediente si cantitati: 250 g. unt sau margarina1 cana apa sau sifon rece3 linguri uleisareun ouMod de preparare:Se amesteca cu faina cat cuprinde. Se intinde o foaie si se taie suvite lungi si late de 1,5 - 2 cm., dupa care se ruleaza pe forma (puteti folosi si formele pentru carnati).Crema:...

Chec

Ingrediente pentru doua tavi mari (ca de cozonac): 4 oua2 pahare zahar1 pahar uleiun pahar apa sau lapte4 pahare faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiuo lingurita cu varf de cacaoesentestafide sau nuca, dupa gust si preferinteMod de preparare:Se bat albusurile spuma (+ un varf de cutit de sare),...

Prune uscate cu orez

Aceasta este o mancare pe care o puteti face pentru zilele de post de miercuri si vineri. Are un gust usor dulce (datorita zaharului care se adauga), dar nu este desert ci un foarte bun fel doi.Ingrediente si cantitati: 1 ciur de prune uscate2-3 pumni de orez2-3 linguri de ulei1 lingura de...

Zacusca

Folosita mai mult ca un aperitiv de iarna, zacusca se face insa de toamna. Poate fi facuta din ardei si gogosari, din vinete si gogosari sau chiar cu ciuperci, insa este gustoasa oricum ar fi. Daca vrei sa ai provizii in camara ta, citeste retetele recomandate de noi, ca tot de la mama sau bunica...
Tocana de miel cu cartofi

Tocana de miel cu cartofi

Ingrediente si cantitati: 1 pulpa de miel dezosata, taiata in cubulete mari, cu aproape toata grasimea indepartata; 4 linguri de grasime de miel sau ulei vegetal; 1/2 de cana cu vin rosu; 2 linguri de faina; 1 lingura de cimbru; 1/2 sau 1 lingura de piper; 1 1/2 cana cu supa de pui; 8 cartofi...
Taitei Crocanti - Mi Krop

Taitei Crocanti - Mi Krop

Continuam astazi serialul dedicat mancarii thailandeze, cu un alt fel principal: taitei crocanti. Ingrediente si cantitati: 4 cesti ulei; 200 gr orez; 1/2 ceasca de otet; 1/2 ceasca zahar; 1 lingurita sare; 1 lingurita sos de tomate; 3 linguri usturoi; 2 oua; 1/2 ceasca zeama ceapa verde; 1/2...
Cum sa-ti confectionezi singura lumanari

Cum sa-ti confectionezi singura lumanari

Daca vrei sa sa creezi o atmosfera romantica din cand in cand la tine in casa, sau daca iti place mirosul parfumat al unor lumari si nu iti permiti sa le cumperi, noi iti propunem sa iti confectionezi...
Reteta cu trandafir si lavanda

Reteta cu trandafir si lavanda

Pentru a obtine o crema revitalizanta nu trebuie sa faci altceva decat sa amesteci un capac din crema hidratanta pe care sa o amesteci cu 5 picaturi in uleiul esential care ti se potriveste.
Pagina: