Ce ulei alegi pentru masajul bebelusului

Printre momentele placute petrecute de tine alaturi de micutul tau se numara si sedinta de masaj. Pentru ca ea sa fie asteptata de micut, rasfata pielea bebelusului...

Printre momentele placute petrecute de tine alaturi de micutul tau se numara si sedinta de masaj. Pentru ca ea sa fie asteptata de micut, rasfata pielea bebelusului cu arome variate si invata sa faci cea mai buna alegere.

Cu siguranta te-ai intrebat ce ulei ar fi mai potrivit sa alegi pentru masajul celui mic. Cel mai bine ar fi sa incepi cu un singur ulei si nu cu un amestec.

Nu uita sa testezi acest produs inainte de a-l aplica pe pielea bebelusului. Testeaza-l pe pielea din interior a bratului tau.

Aplica-l si lasa-l timp de 24 de ore fara a clati pentru a vedea daca irita pielea.

Cand bebelusul este obisnuit cu masajul, poti incepe sa introduci mai multe uleiuri sau amestecuri. Procedeaza exact ca in cazul alimentelor: cate un pic la fiecare sedinta.

Cel mai bine este sa testezi fiecare ulei in parte pentru a vedea cum reactioneaza cel mic la diverse arome si apoi sa incerci un amestec.

Ulei pentru masajul bebelusului 

Pentru a-i face masaj micutului, poti utiliza cu incredere mai multe sortimente de uleiuri esentiale, singure sau combinate:

Uleiul de floarea-soarelui este foarte usor, nu inchide porii pielii delicate a bebelusului si este absorbit cu usurinta de aceasta.

Are un miros caracteristic dar care nu este dezagreabil.

Uleiul din sambure de caise este usor si aproape fara miros. Avantajul este acela ca nu raman urme pe piele.

Uleiul din seminte de strugure se gaseste mai ales rafinat, fiind inodor. Este usor si perfect pentru masajul bebelusilor.

Uleiul de jojoba are o compozitie aprpoiata de cea a sebumului natural al pielii. Utilizat in stare pura, exista riscul blocarii porilor de aceea este indicat sa il diluezi. El devine astfel hidratant si emolient.

Uleiul de ricin este o alegere buna deoarece nu patrunde repede in piele si permite un masaj prelungit.

Uleiul de migdale dulci este excelent pentru masaj dar provoaca in multe cazuri alergie.
Daca bebelusul tau nu prezinta aceasta simptoma, il poti alege cu incredere.

Uleiul de arahide, nuci si germeni de grau trebuie evitat deaorece poate produce alergii.

De asemenea, evita uleiurile minerale care impiedica deschidera porilor. Alege mai curand uleiurile pe baza de vegetale si fara arome artificiale.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena danu pe 28 Feb 2010, 19:14
    sa aratati cum de facut massaj acasa copiilor mici cu desene

    comentarii pina cind nu am fiindca nu am gasit ceea ce eu vreau aratati-mi cum sa fac masaj copilului singura acasa cu foto sau desene

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod