Aromele toamnei intr-un potpourri

Finalul toamnei merita celebrat cu obiecte decorative de exceptie. Ca atare, iti propunem pentru astazi realizarea unui potpourri din care sa nu lipseasca elementele distinctive...
Finalul toamnei merita celebrat cu obiecte decorative de exceptie. Ca atare, iti propunem pentru astazi realizarea unui potpourri din care sa nu lipseasca elementele distinctive ale acestui sezon, care vor aduce parfumul toamnei mult mai aproape de tine. Fie ca ai un apartament de mici dimensiuni, fie ca te bucuri de o locuinta cu spatiu generos, un potpourri este o alegere ideala pentru improspatarea aerului locuintei, dar si pentru inveselirea acesteia, la nivel cromatic.

Acest aranjament poate "impodobi" o masuta de cafea sau masuta din holul de la intrarea in casa, fiind, in acelasi timp, un cadou excelent atunci cand esti invitata intr-o vizita, la o buna prietena.


Daca amintim si faptul ca este un dar pe care il poti realiza singura, acasa, in cateva minute, cu siguranta te-am cucerit! Ai nevoie doar de frunze uscate, diferite seminte, pastai sau fructe, condimente si uleiuri esentiale. In doi timpi si trei miscari, vei aduce culoare si parfum in intreaga locuinta!

Vei avea nevoie de:

ulei esential de cuisoare;
ghinde;
conuri de brad sau de pin de mici dimensiuni;
fasii de coaja de mesteacan;
frunze uscate, de mici dimensiuni;
betisoare de scortisoara;
stelute de anason;
cuisoare intregi;
foi de fain;
muschi de padure;
macese;
coaja de portocala;
alune de padure.

Ce trebuie sa faci:

1. Aduna la un loc toate "ingredientele" de mai sus, la care poti adauga orice alt condiment sau element natural preferat.

2. Asaza-le intr-un bol din plastic sau de sticla, preferabil neporos.
Exceptie din acest "amestec" vor face: fasiile de coaja de mesteacan si foile de dafin, care au un parfum specific.

3. Stropeste peste "ingrediente" cateva picaturi de ulei esential de cuisoare si apoi amesteca incet, cu ajutorul mainilor. Este indicat sa folosesti manusi atunci cand realizezi aceasta operatie, pentru a-ti proteja mainile, impiedicand, astfel, absorbtia uleiului esential in piele.

4. Adauga treptat ulei esential pana in momentul in care parfumul potpourriului se potriveste preferintelor tale.

5. Asaza potpourriul intr-un vas sau un cosulet cat mai atractiv cu putinta, preferabil din lemn sau rachita.

6. Adauga fasiile de coaja de mesteacan si foile de dafin.

7. Amesteca din nou elementele naturale, cu foarte multa delicatete.

8. In cazul in care doresti sa faci cadou acest potpourri, te sfatuim sa introduci vasul intr-o punga inchisa etans si legata cu o fundita decorativa, pentru ca mirosul sa se pastreze cat mai mult timp posibil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod