Reflexe in spirit eco

Regleaza flacara aragazului in asa fel incat sa se potriveasca exact cu dimensiunea vasului asezat deasupra. O flacara prea mare nu inseamna ca apa din ibric fierbe mai repede, ci doar o risipa inutila.

Fa dus, nu baie!


La o baie consumi circa 150 de litri de apa, la dus maxim 70! Diferenta este substantiala. Daca inchizi apa cand iti perii dintii realizezi, in medie, o economie de 10.000 de litri pe an! Si inca un detaliu care te poate convinge: daca la fel ca tine fac alte doua-trei miliarde de oameni, iti dai seama cat de mare este castigul pentru planeta!

Foloseste cu intelepciune automobilul


Sunt foarte dese situatiile in care folosirea mijloacelor de transport in comun este mai rapida, mai eficienta si mai ieftina decat deplasarea cu automobilul propriu. Foloseste cu discernamant masina proprie, doar daca este necesar si cu adevarat util.
Fa un test: mergi la serviciu cu mijloacele publice de transport si vezi cat economisesti si cat timp consumi. Este posibil sa ajungi acasa mai repede decat daca ai folosi masina proprie.

Invata si tu, invata-i si pe ceilalti


Despre ecologie sunt in prezent zeci de site-uri, toate pline cu tot felul de informatii si sfaturi, care mai de care mai utile. Trebuie sa-ti intre in reflex sa afli noutati, sa gasesti solutii eco la situatii clasice. Uneori, lucrurile sunt mult mai simple decat par. In plus, este un subiect pe care il poti pleda celor din jurul tau.

Invata-i pe micutii tai regulile fundamentale, care nu inseamna doar "economie", ci o atitudine responsabila fata de resursele planetei.
Nu este banal si nici deplasat sa faci astfel de lucruri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod