Asociația Română pentru Iluminat promovează beneficiile iluminatului de calitate

"Asociația Română pentru Iluminat" (A.R.I.) este o organizație profesională fondată în martie 2014 de către producători de echipamente de iluminat și specialiști în domeniul iluminatului și al iluminării, fiind o organizație independentă, non-guvernamentală, apolitică și non-profit.
Obiectivele principale ale Asociației sunt reprezentate de: promovarea beneficiilor iluminatului de calitate, alinierea iluminatului la standardele Uniunii Europene și informarea corectă și completă a tuturor categoriilor de clienți din România, beneficiari ai iluminatului.

"Înființarea "A.R.I" vine într-un moment în care industria de iluminat la nivel mondial trece printr-o transformare radicală, tranziția către sisteme LED. Această nouă tehnologie oferă oportunități remarcabile, în deplină conformitate cu misiunea noastră de a promova utilizarea soluțiilor de iluminat sustenabile, eficiente energetic și conforme cu standardele Europene.  Susținem o absorbție rapidă și armonioasă a tehnologiei LED integrată în produse de calitate, care să contribuie la realizarea unui iluminat în avantajul omului, economiei de energie și a mediului” a declarat Dan Ovidiu Vătăjelu, Președinte al "Asociației Române pentru Iluminat".
 
Prioritățile Asociației pentru anul 2015 includ: alinierea la standardele naționale și europene; informarea corectă a utilizatorilor - prin realizarea și elaborarea de ghiduri explicative; promovarea eficienței energetice; implementarea pe scară largă a tehnologiei LED; educarea și formarea de specialiști; promovarea practicilor pro-reciclare a deșeurilor de echipamente de iluminat și inovația continuă în domeniul iluminatului.

"2015 a fost declarat "Anul Internațional al Luminii", iar peste 85 de țări vor organiza evenimente ce vor marca acest moment.
Cele patru teme majore pe care specialiștii în iluminat le vor pune în dezbatere pe parcursul acestui an sunt: știință, tehnologie, artă și cultură. "Asociația Română pentru Iluminat" va desfășura o serie de proiecte pentru a înscrie România pe harta țărilor în care 2015 este un an dedicat iluminatului. De exemplu, primul material pe care îl avem în acest moment în pregătire și pe care îl vom lansa cel mai probabil în luna mai, este reprezentat de un Ghid pentru achiziția echipamentelor de iluminat. Deseori, cetățeanul se regăsește în fața raftului neștiind ce tip de echipament este cel mai potrivit pentru spațiul pe care dorește să îl ilumineze.
Ghidul A.R.I. va explica succint și clar noțiuni legate de: lumină caldă versus lumină rece, durată de viață, redarea culorilor, etc. Practic, dorim să realizăm un scurt dicționar pentru înțelegerea tuturor marcajelor aflate pe ambalajul unui bec, astfel încât cumpărătorul să facă o alegere în deplină cunoștință de cauză" a adăugat Președintele A.R.I.

Pe 8-12 septembrie, vă puteți întâlni cu reprezentanții "Asociației  Române pentru Iluminat" în cadrul     "Lumen! Past, Present & Future”, un eveniment organizat de I.L.A., A.R.I. si C.N.R.I.
ce va avea loc la Sibiu. Pentru detalii suplimentare puteți accesa: http://www.lightingsibiu.eu/



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod