Timpul - cel mai mare dusman in relatia de cuplu

Orice relatie serioasa, de viitor se contruieste in timp. Ce nu realizam este ca timpul nu e un factor pasiv, ci tocmai el ne construieste relatia daca il lasam. Rezultatul adesea nu coincide cu ce...
Orice relatie serioasa, de viitor se contruieste in timp. Ce nu realizam este ca timpul nu e un factor pasiv, ci tocmai el ne construieste relatia daca il lasam. Rezultatul adesea nu coincide cu ce ne-am propus noi. Constructia poate sa aiba "lipsuri", iar noi sa nu mai fim in stare sa dam timpul inapoi ca sa refacem baza.

"Timpul e relativ", spune Albert Einstein, dar nu din motive pur fizice, as adauga eu. In viata mea de zi cu zi, timpul este relativ, pentru ca il simt de fiecare data altfel. Cand sunt cu iubitul trece foarte repede, iar cand stam despartiti limbile de la ceas parca stau pe loc.

Pornind de la aceasta idee am constientizat ca multe probleme in cuplu au legatura cu timpul, dar ne putem apara, printr-o simpla constientizare!

Timpul este viclean si ne afecteaza relatia pe numeroase cai, indiferent cat de mare este iubirea si compatibilitatea:

Ne iubim pe pilot-automat


Nu mai stim sa traim clipa, sa ne bucuram sincer si profund de relatia cu iubitul. Obsesia de a face cat mai multe lucruri, cat mai bine si cat mai repede la munca, aduce cu sine acelasi tip de comportament si in relatie.

Elena confirma spusele mele: "Cand eram foarte ocupata cu facultatea si cu munca, eram obsedata sa imi iasa totul perfect. Ajunsesem sa fiu absorbita de problemele mele. Iar prietenul meu statea si inghitea. Pana intr-o zi. In ziua aceea el nu si-a luat permisul de conducere. Eu eram dupa o zi plina si, ajungeam sa ne vedem abia seara. Cand mi-a zis de permis, jur ca astea au fost primele cuvinte care mi-au iesit pe gura: 'Hai mai, deci nu mai mergem la mare cu masina'.

Dar mie nici prin cap nu mi-a trecut ca obtinerea permisului nu e o chestie sigura si usoara.
El imediat s-a enervat si mi-a facut o gramada de reprosuri. Cel care m-a durut cel mai tare a fost cand mi-a zis ca sunt mereu pe alta lume si il iau ca pe un bun garantat. Atunci mi-am dat seama ca nu pretuiam relatia noastra. Acum depun efort, facem lucruri impreuna si ma bucur de el! Tin cont de amandoi si incerc sa constientizez ce baiat bun am langa mine."


Sfat Eva: Bucura-te de relatia ta! Nu lasa jobul sau problemele, sa te faca sa uiti de omul care iti este alaturi. Mai bine organizeaza-te. Fa-ti o agenda cu ce ai de facut si invata sa iti prioritizezi sarcinile. In plus, iti propun sa alegi o zi pe saptamana pe care sa i-o dedici in intregime iubitului tau.

Mergeti in parc tinandu-va de mana sau stati in pat toata ziua. Este foarte important ca din cand in cand sa-l privesti in ochi si sa-l saruti cu pasiune, sa rememorezi fiorul pe care l-ai simtit prima oara cand v-ati vazut. Toate aceste lucruri te fac sa nu uiti ca relatia ta este cel mai frumos lucru, pe care merita sa-l experimentezi cu toate simturile!

Astept, astept, dar pana cand?


E clar, problema cea mai frustranta legata de timp este "asteptatul". Ea scoate copilul din tine... Diana stie: "Vesnica mea problema cu Alex este ca uita. Facem planuri si uita sa sune cand promite. Eu stau si astept, nu-mi mai fac alte planuri... si raman cu asteptatul. Cel mai bun exemplu este ce mi s-a intamplat acum trei zile. Mi-a spus ca ma suna la 16.00 ca sa iesim. La 16:15 il sun eu si ghici ce-mi zice: 'Aaa, pai sunt cu Cristi la o terasa, ca a avut o problema si voia sa vorbim'.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ANDRA pe 9 Feb 2010, 23:27
    despre distantza...

    tin sa mentionez k si eu s in aceeasi situatie... am o relatie la distanta.dar spre surprinderea mea totul merge foarte bn(inainte nu credeam in asa cva).motivele:pt k ne iubim enorm si avem multa incredere...dupa c am sa term studiile...vom fi impreuna pt totdeauna-ne vom ksatori...q ajutorul net-ului,tel,samd reusim sa fim aproape!si sincer dc sa renunti la o relatie doar pt k esti departe?exista iubirea kre este kpabila sa invinga...si stiu k noi vom birui...asa k niciodata sa nu spuneti niciodata...asa k profitati de iubire!

    0
    0

  • madalina pe 6 Sep 2009, 22:13
    asteptatu asta..

    si io am o relatie la distanta de 2 ani si 1 luna si ne vedme doar in vacante.. dar sincer va spun tot ce conteaza e increderea in persoana iubita si iubirea intre voi..:X:X

    0
    0

  • denisse pe 15 Iul 2009, 02:10
    asteptatul...

    am citit articolul si mai ales partea cu asteptatul si povestea Dianei in care ma regasesc 100% si mi-a cam starnit rasul...or fi frati?;)). Nu e vb ca ar fi cea mai grava problema dar e deranjant atunci cand devine ceva obijnuit.La inceput ma infuria destul de rau asta dar dupa multe repetate discutii a inteles ce vreau de fapt iar atunci cand suna imi spunea "uite vezi ca sa nu mai zici ca uit si nu te sun" sau "ti-am promis ca te sun..." deci se poate;))bafta fetelor:* si aveti rabdare cu timpul;)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod