Timpul - cel mai mare dusman in relatia de cuplu

Logic ca eu ii reprosez ca nu m-a anuntat ca sa nu mai astept ca fraiera. Iar el imi raspunde 'Nu aveam cum, ca m-a luat de acasa, fara sa anunte ca vine'. Adica, cum nu poate sa dea un sms, doar pentru ca e cu Cristi? Iar el imediat baga scuza obisnuita, ca a uitat. Sincer nici acum nu inteleg. El chiar nu imi respecta timpul".

Sfat Eva: Desi as fi tentata sa iti zic sa ii platesti cu aceeasi moneda puteti sfarsit prin a uita unul de celalalt... de tot! Vezi tu, desi ai tot dreptul sa-l invinovatesti ca a uitat de tine, faptul ca ai stat asteptand, numarand oi sau observand cate petale are fusta ta inflorata - te-a adus intr-o stare incordata.

Asa ca e bine sa iti opresti orice instinct de a urla la el si sa ii spui calm ca meriti ceva mai mult respect. E clar ca uneori are circumstante atenuante, dar daca el, in mai mult de jumatate din cazuri, zice ca "a intervenit ceva si a uitat sa te anunte", atunci tu nu esti prea sus pe lista lui de prioritati, iar acest fapt trebuie lamurit.

Nu profitam, ci ne irosim


Nu va culcati certati, nu tineti ranchiuna si nu strangeti resentimente. E foarte usor ca, atunci cand nu te faci inteleasa, sa tii suparare, sa-ti duci punctul de vedere pana in panzele albe, sa lasi orgoliul sa judece pentru tine. Adesea facem asta fara ca motivele certurilor sa se justifice. Iar eu ma regasesc cel mai bine in acest caz.

Pana nu demult ma suparam foarte usor si imi trecea foarte greu... pana cand intr-o zi iubitul meu mi-a zis: "Realizezi ca week-end-ul asta ne-am fi putut distra? Am fi putut sa facem ceva dragut impreuna in loc sa ne certam aiurea!". Iar cuvintele lui parca m-au trezit la realitate. Daca ai ceva probleme cu orgoliul (cum e cazul meu) ajungi sa te certi din nimic si sa pui deasupra relatiei tale un norisor negru permanent.

Sfat Eva: E foarte important sa vorbesti cu el ca si cu un prieten (uneori tonul ridicat al vocii se transmite precum cascatul) si sa pui accentul pe cum te face el sa te simti si nu pe ce greseste. E important ca el sa inteleaga consecintele faptelor lui asupra ta. Dar in acelasi timp nu orice greseala merita despicata... pentru ca pierzi timp pretios, timp in care tu si iubitul tau puteti trai in armonie.

Ocupati pana peste cap


Doua cariere sub acelasi acoperis, este probabil o combinatia la fel de proasta ca elefantul in camera cu bibelouri. Doua cariere sub acelasi acoperis inseamna o continua lupta intre voi doi cu scopul de a decide cine e de vina ca nu mai aveti timp unul pentru celalalt. Chiar daca el e liber dimineata si tu seara, asta nu inseamna doua argumente bune in aceasta lupta, ci doar dovada clara ca amandoi contribuiti inevitabil la faptul ca va vedeti asa de rar.

Iulia mi-a povestit cu regret cum s-a despartit de iubitul ei: "Eu am locuit un an de zile cu fostul meu iubit, dar nu ne vedeam deloc. Dupa ce am terminat facultatea a venit vremea sa ma angajez si eu. Si, cum nu mai eram libera, asa cum se obisnuise el, problemele noastre au inceput.

Chiar daca in primele saptamani asteptam cu nerabdare sa dormim impreuna noaptea macar, dupa doua luni deja ne indepartaseram. Ce poti sa faci cand vezi ca cel de langa tine in timpul lui liber pleaca si nu vrea sa stea cu tine? El a fost cel care a renuntat la mine.  Vezi tu, conteaza si omul, nu doar problemele cu care ne luptam. Consider ca el ar fi trebuit sa lupte mai mult pentru noi".


Sfat Eva: Lipsa timpului va poate indeparta irevocabil. Daca relatia ta este extrem de importanta, dedica-i iubitului timpul tau liber si asigurate ca el face la fel pentru tine. Daca observi ca el prefera alte activitati, ar fi indicat sa vorbesti deschis cu el despre preferintele lui. In acelasi timp, nu e indicat sa ii impui iubitului un ultimatum: cariera sau eu.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ANDRA pe 9 Feb 2010, 23:27
    despre distantza...

    tin sa mentionez k si eu s in aceeasi situatie... am o relatie la distanta.dar spre surprinderea mea totul merge foarte bn(inainte nu credeam in asa cva).motivele:pt k ne iubim enorm si avem multa incredere...dupa c am sa term studiile...vom fi impreuna pt totdeauna-ne vom ksatori...q ajutorul net-ului,tel,samd reusim sa fim aproape!si sincer dc sa renunti la o relatie doar pt k esti departe?exista iubirea kre este kpabila sa invinga...si stiu k noi vom birui...asa k niciodata sa nu spuneti niciodata...asa k profitati de iubire!

    0
    0

  • madalina pe 6 Sep 2009, 22:13
    asteptatu asta..

    si io am o relatie la distanta de 2 ani si 1 luna si ne vedme doar in vacante.. dar sincer va spun tot ce conteaza e increderea in persoana iubita si iubirea intre voi..:X:X

    0
    0

  • denisse pe 15 Iul 2009, 02:10
    asteptatul...

    am citit articolul si mai ales partea cu asteptatul si povestea Dianei in care ma regasesc 100% si mi-a cam starnit rasul...or fi frati?;)). Nu e vb ca ar fi cea mai grava problema dar e deranjant atunci cand devine ceva obijnuit.La inceput ma infuria destul de rau asta dar dupa multe repetate discutii a inteles ce vreau de fapt iar atunci cand suna imi spunea "uite vezi ca sa nu mai zici ca uit si nu te sun" sau "ti-am promis ca te sun..." deci se poate;))bafta fetelor:* si aveti rabdare cu timpul;)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod