Timpul - cel mai mare dusman in relatia de cuplu

Mergi pe ideea "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face", cu alte cuvine, daca eu nu vreau sa renunt la cariera mea, de ce sa-i cer celui de langa mine asta. Mai exista o solutie: renuntati amandoi la munca asidua si dedicati-va cat mai mult timp unul altuia.

Ochii care nu se vad se uita


Una dintre cele mai grele probleme in cuplu este timpul pe care il petreceti despartiti... de o granita (sau mai multe). Trebuie sa realizati cat de pregatiti sunteti pentru o relatie la distanta, pentru ca timpul petrecut fara persoana iubita, afecteaza intimitatea cuplului.

Ioanei ii era frica la inceput de plecarea la Bucuresti. Ea era cu prietenul ei Adi de 5 ani asa ca nu se punea problema unei despartiri.

"I-am zis lui Adi 'Trebuie sa fac facultatea la Bucuresti, chiar vreau un viitor, dar vreau sa fiu si cu tine. Nu stiu ce sa fac'. Iar el m-a surprins placut si mi-a zis ca ar face orice ca sa ma faca fericita. Practic, treaba asta m-a facut sa il vad cu alti ochi, sa am si mai multa incredere in el. Asta ne tine impreuna si dupa 7 ani de relatie.

Este vorba de increderea oarba unul in celalalt. Chiar daca in ultimii doi ani ne-am vazut doar in vacante si cam o data la doua luni, nu am simtit o ruptura intre noi. Oricum, noi deja ne-am facut planuri. La anul, cand termin facultatea, am decis sa ne stabilim in alta tara".


Sfat Eva: Daca simtiti ca sunteti suflete pereche, nu lasa sa intervina nimic care sa-ti puna in pericol relatia. Avem telefoane, internet, webcame, concedii si bilete de avion... daca va iubiti, veti stii sa profitati de toate ustensilele.

Important este ca inainte sa te inhami la o relatie la distanta, sa analizati cat de vitala este separarea asta geografica si daca este una definitiva (familiile sau joburile voastre va tin pe loc, iar relatia actuala nu are un plan de viitor care va include pe voi doi cu acelasi cod postal).

Rutina s-a instalat  

 
Este logic ca, dupa un numar de ani, tu si iubitul tau sa ajungeti sa va cunoasteti perfect, sa va stiti toate tabieturile si sa va anticipati miscarile. Prin urmare, obisnuita, senzatia aceea de siguranta si comoditate, isi arata coltii, in timp. Am descusut-o pe buna mea prietena care are o relatie de aproape 8 ani. Ana: "Cand l-am cunoscut pe Catalin aveam 17 ani, deci am crescut cu el, el a fost singurul meu iubit. In primii 5 ani ne-a mers bine. Imediat dupa m-am trezit cu niste replici dureroase. El imi zicea ca vrea sa plece in vacanta singur, ca se sufoca. Eu i-am zis 'foarte bine, esti liber sa faci ce vrei acolo'. Asa ca el a plecat.

Numai eu stiu cum m-am simtit ca nu m-a sunat deloc. In primele doua zile, ma gandeam cum e in bratele altei femei. Voiam sa fiu suparata ca m-a lasat asa, dar de fapt mi-era doar frica. M-a sunat in a treia zi de dimineata si mi-a zis ca in viata lui nu s-a simtit asa singur, ca ii lipsesc nespus. Nici in ziua de azi nu l-am intrebat ce a facut in alea doua zile. Eu sunt fericita ca de atunci el e in aceeasi dispozitie. La fiecare aniversare imi zice cat de mult ma pretuieste. Eu pana acum m-am simtit norocoasa ca mi-am gasit sufletul pereche. El e jumatatea mea, deci oricat de plictisita as fii, nu l-as insela!”.


Sfat Eva: Daca simti ca ti-e dor de fiorii de la inceput, ai de luptat cu un instinct uman: "imi doresc in permanenta ceea ce nu am". Gandeste-te la ce tanjeai tu in primele luni de relatie. Iti doreai ca el sa fie fidel, sa va faceti un viitor si da... sa stii ca vei imbatrani alaturi de el. Dar cand ai dobandit stabilitatea, tanjesti din nou dupa pasiunea de la inceput. Totusi ce ai alege dintre fiori si o relatie sincera si matura?

Daca esti convinsa ca l-ai gasit pe El, ai grija sa folosesti miile de tactici care exista, pentru a-ti pipera relatia. Ce zici de poker pe dezbracate sau un carusel? Iar metoda care nu da gres este "less is more" sau "lasa-ma sa-mi fie dor". Petreceti ceva timp despartiti si veti trai niste senzatii tari...
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ANDRA pe 9 Feb 2010, 23:27
    despre distantza...

    tin sa mentionez k si eu s in aceeasi situatie... am o relatie la distanta.dar spre surprinderea mea totul merge foarte bn(inainte nu credeam in asa cva).motivele:pt k ne iubim enorm si avem multa incredere...dupa c am sa term studiile...vom fi impreuna pt totdeauna-ne vom ksatori...q ajutorul net-ului,tel,samd reusim sa fim aproape!si sincer dc sa renunti la o relatie doar pt k esti departe?exista iubirea kre este kpabila sa invinga...si stiu k noi vom birui...asa k niciodata sa nu spuneti niciodata...asa k profitati de iubire!

    0
    0

  • madalina pe 6 Sep 2009, 22:13
    asteptatu asta..

    si io am o relatie la distanta de 2 ani si 1 luna si ne vedme doar in vacante.. dar sincer va spun tot ce conteaza e increderea in persoana iubita si iubirea intre voi..:X:X

    0
    0

  • denisse pe 15 Iul 2009, 02:10
    asteptatul...

    am citit articolul si mai ales partea cu asteptatul si povestea Dianei in care ma regasesc 100% si mi-a cam starnit rasul...or fi frati?;)). Nu e vb ca ar fi cea mai grava problema dar e deranjant atunci cand devine ceva obijnuit.La inceput ma infuria destul de rau asta dar dupa multe repetate discutii a inteles ce vreau de fapt iar atunci cand suna imi spunea "uite vezi ca sa nu mai zici ca uit si nu te sun" sau "ti-am promis ca te sun..." deci se poate;))bafta fetelor:* si aveti rabdare cu timpul;)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod