Reflexe in spirit eco

Ce ai zice daca la serviciu ai inlocui paharul de plastic cu o cana colorata si simpatica, pe care sa o umpli cu apa cand ai nevoie... Si oare cum ar fi daca alte milioane de suflete ar face la fel? Gandeste-te! Este doar un exemplu!

Respecta hartia


Ai cu adevarat nevoie de toate zecile de printuri pe care le comanzi? Cu siguranta nu. Cea mai mare parte din hartie este risipita. Este o mare gresala sa gandesti ca o coala de hartie este doar o banala coala de hartie! Gresit!

O coala de hartie este o bucatica de copac - si copacul are frunze, care inghit dioxid de carbon si iti ofera oxigen! Deci, respecta hartia! Foloseste-o pe ambele parti, cumpara produse care provin din hartie reciclata si evita produsele din hartie virgina!

Intrerupatorul, prietenul tau!


Stinge lumina in locurile in care nu este necesara. Efortul este minim, dar avantajele majore.
Daca gestul iti pare minor si neimportant la scara planetara, gandeste-te ca alte mii de oameni fac la fel. Sa stingi lumina in locurile in care aceasta arde degeaba, ar trebui sa fie unul din reflexe.

Da mai departe! Reconditioneaza!


Nu arunca lucrurile si obiectele care nu-ti mai trebuie, dar care pot fi folosite si de altii. Tot ceea ce folosesti inmagazineaza un consum de energie, deci elimina in atmosfera o cantitate de dioxid de carbon.

Jucariile, hainele care i-au ramas mici copilului tau, obiectele de mobilier de care nu mai ai nevoie - de toate acestea se pot bucura altii.
La randul tau, poti primi de la altii. Din aceiasi categorie de reflexe eco face parte si reconditionarea, readaptarea, modificarea. Imaginatie sa ai!

Oala cu capac!


Un reflex care iti aduce doar beneficii! O mancare care fierbe intr-o oala cu capac se face mai repede, este mai gustoasa, are mai multe vitamine si este gata cu un consum mai redus de gaze sau curent cu pana la 30%.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod