Cum sa bem apa la modul eco?

O femeie trebuie sa bea cel putin doi litri de apa intr-o zi pentru a se hidrata corespunzator si pentru a-si pastra pielea fina, catifelata si luminoasa asa cum ne place noua.

O femeie trebuie sa bea cel putin doi litri de apa intr-o zi pentru a se hidrata corespunzator si pentru a-si pastra pielea fina, catifelata si luminoasa asa cum ne place noua.
 
Dar cum sa te descurci cu aceasta misiune intr-o zi aglomerata la birou?
 
Foarte simplu! Cumperi o sticla de o jumatate de litru pe care o bei in masina pe drum. Treci prin traficul infernal si ajungi proaspata si hidratata la birou.
 
Iti incepi treaba de zi cu zi si din cand in cand mai bei cateun pahar cu apa de la aparatul din hol, aruncand de fiecare data paharul, ca doar de aceea se numeste de unica folosinta.


 
La plecare, iti mai iei o provizie de apa in masina pentru ca nu se stie cum o sa fie traficul.
 
Mergi la sala seara, ca doar trebuie sa fim in forma maxima, si te aprovizionezi cu vreo doua sticle de apa de jumatate de litru, ca poate reusesti un antrenament intens si trebuie sa te hidratezi corespunzator, nu-i asa?
 
Pe drum catre casa, te suna fetele si te atrag la o terasa. Profiti de prilej si mai comanzi o sticla de apa, ca doar e foarte buna pentru un par matasos!
 
Inchei ziua acasa, alaturi de iubitul tau cu un ceai relaxant de plante.
 
In total, s-au intrunit cei doi litri regulamentari, deci poti sa adormi linistita.
 
Suna bine, nu? Ceva este totusi profund gresit!
 
Consumul excesiv de plastic este o sursa bogata de poluare.
De ce? Pentru ca el nu este colectat diferentiat pentru a fi reciclat de fiecare data si ajunge de multe ori in natura sau in locuri nepotrivite pentru a fi refolosit. Plasticul nu este biodegradabil si ramane in mediul inconjurator pe o perioada nelimitata sau foarte indelungata. In plus, la producerea plasticului se consuma resurse naturale care nu mai pot fi inlocuite (carbune, gaz natural, petrol).
 

Ce poti face tu in fiecare zi?

 
In loc sa cumperi doua sau trei sticle de jumatate de litru de apa, cumpara o singura sticla, de 1,5 litri sau chiar de 2 litri, din care sa poti bea pe toata durata zilei.


 Daca te gandesti ca o sticla mare de apa tinuta toata ziua in masina nu mai poate fi bauta cu placere seara, exista o solutie. Ia sticla cu tine la birou, pune-o in frigider si vei avea seara la plecare apa proaspata si rece.


 In loc sa folosesti paharele de unica folosinta pentru automatul din hol, mai bine bei apa din cana ta personalizata.

Va fi mult mai fun si vei irosi mult mai putin plastic.


Daca esti la o terasa sau intr-un bar, alege sa consumi lichidele care provin din recipiente de sticla, nu de plastic.
 Cand mergi la sala, in loc sa cumperi o sticla de apa de 0,5 litri, alege sa folosesti un mini termos frumos colorat in care ai adus apa proaspata si rece de la birou sau de acasa. Apa isi va pastra temperatura pe toata durata antrenamentului si tu te vei putea mandri cu cel mai cool termos.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod