Vreau să fiu din nou mamă la 42 de ani. Soţul meu n-a aflat încă!

Din nou mamă. De ce îşi doreşte o femeie la maturitate un al doilea copil? Ce temeri are şi ce o determină să meargă înainte? Nu e vorba numai de singurătate, ci şi de un mic calcul. Citiţi o poveste adevărată

Fiul meu a împlinit 13 ani. Am ajuns la concluzia că mai vreau un copil. Am 42 de ani, soţul meu 45, dar nu ştiu cum să-l conving. Acum trăiesc cu doi bărbaţi în casă, mă simt singură, iar de când a crescut cel mic, pe zi ce trece mă simt mai inutilă.
Soţul meu nici nu vrea să audă. Şi eu am senzaţia că o viitoare sarcină va fi mai dificilă decât prima, iar un eşec m-ar demoraliza. Dar sufletul îmi spune să-mi asum toate riscurile.
Partenerul meu de viaţă susţine că un al doilea copil ar creşte mult cheltuielile familie, că abia ne-am echilibrat bugetul, am terminat de plătit casa, maşina, şi că el nu poate s-o ia din nou de la început.
Dar, uneori mă gândesc că înainte să-l am pe primul era la fel, nu aveam bani, locuiam cu chirie, mi-am pierdut jobul şi am fost obligată s-o iau de la început.

Citeşte şi: Topul ţărilor unde e bine să fii mamă.

Pe ce loc e România?
Valentina
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xyz pe 25 Apr 2016, 12:08
    O sigur

    @Ofelia, pocaita draga, daca te simti incubator ambulant, vita de prasila, e alegerea si problema ta.

    2
    2

  • xyz pe 25 Apr 2016, 12:05
    te superi

    Te superi daca iti spun ca esti o tuta? Sotul tau e prostul satului sau ce? Donator de sperma? Te-a apucat febra boracitului iar? De ce? Un singur copil nu iti ajunge in vremurile astea de rahat, mai oribile ca oricand? Citi vrei, 20? Pai de ce nu faci un bine si adopti unul, aia intr-adevar fapta caritabila? Si-apoi va mirati ca de ce va lasa barbatii. Iata de ce, ca sinteti proaste cu crengi uscate si va udati numai cind auziti de plozi. Egoism si retardare cit cuprinde....

    2
    2

  • Cutache pe 25 Apr 2016, 07:17
    vreau

    din experienta mea ca am al 3 lea copill la 43 ani iti pot spune ca sunt bune si rele!fetita sufera ca nu are o mama tanara ca ceilati copii,dar se bucura de atentie si cadouri multe de la surorile mari!pt mine a fost complicat sa cresc un copil la aceasta varsta,dar azi cand sotul a decedat,am un sprijin real din partea celor 3 fiice.

    0
    3

  • patriciu beldiman pe 25 Apr 2016, 00:47
    mama este insasi renasterea Terrei

    as putea oferi sugestia sublima care este asteptata de univers, pentru a putea surade din nou, adevarat....

    0
    4

  • cristina pe 25 Apr 2016, 00:03
    trist

    E chiar trist ca ai ajuns sa te simti inutila la 42 de ani, si ca doar un copil ti-ar da un sens al vietii, toate se fac la timpul lor, daca sotul nu vrea nu e ok sa impui tu, redescopera viata si frumusetea ei, plimba-te, urmeaza-ti pasiunile, e imposibil sa nu ai un hobby, redescopera-te, viata la 42, 45, 50 ani si chiar mult mai mult este pentru "enjoy life", copiii sunt mari, ai trecut de greutatile inceputului, distreaza-te cu sotul, plimba-te, faceti calatorii, vezi filme frumoase, intalneste-te cu prietene, multe se pot face....

    5
    2

  • Murphy pe 24 Apr 2016, 23:46
    nu inteleg

    e musai ca voi sa traiti toata viata in lipsuri, oboseala si stres? daca n-ai facut doi copii cand era vremea potrivita, de ce tii mortis sa-ti distrugi casnicia acum? ciudata fiinta, in orice caz

    7
    3

  • dani pe 24 Apr 2016, 23:11
    nu se poate

    sotul se va simti intotdeauna inselat si riscati sa-l pierdeti definitiv. Este crud sa risti viata si siguranta unui copil, a unei familii pt ca sotul sa nu-si gaseasca una mai tanara. Presupun ca in general copiii ar trebui facuti din dragoste nu cu forta, in necunostiinta de cauza. Daca il veti pune in fata faptului implinit pe sotul d-voastra s-ar putea dezechilibra totul, iar copiii cand vor ajunge maturi isi vor da seama.

    9
    2

  • 4red pe 24 Apr 2016, 23:04
    Nu

    O decizie de acest fel se ia impreuna cu sotul. Nu e bine sa fie pus in fata faptului implinit, ii pui in carca niste responsabilitati care a spus ca nu le doreste. Un copil nu-l faci ca te plictisesti. La varsta asta cresc si riscurile unui copil cu probleme.

    9
    2

  • Ofelia pe 24 Apr 2016, 22:38
    Vă admir. O decizie înțeleaptă.

    Noi avem mai mulți. Diferența de vârsă între cel mai mare și cel mai mic este de 18 ani. I-am crescut în vremuri grele, când în casă erau 14 grade Celsius și la lapte coada se făcea la 1-2 noapre; și uneori era prea târziu. Vremurile de azi sunt grele, dar mult mai ușoare decât acelea. Iar acum este așa de bine cu mulți copii și nepoți. Nu vă temeți ! Soțul trebuie să vă înțeleagă; și ar trebui să fie fericit că va deveni tată, Copilul cel mare va fi fericit să aibă un frate sau o soră. Noi am luat hotărârea de a avea ultimul copil în tinda unei Biserici. A fost o hotărâre curajoasă și înțeleaptă. Dumnezeu să vă aibă în grija Lui. Si o va face!

    4
    10

  • Ana pe 24 Apr 2016, 21:07
    Hmm

    Deci pt. tine sotul tau e un decor al scenariilor tale...decizia de a fi mama il implica si pe el;si el va fi parinte toata viata...

    8
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod