De Duminica Floriilor "înfloresc" afacerile cu flori

Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui.
Cu această ocazie, afacerile cu flori cunosc o creştere puternică, cu atât mai mult cu cât înainte cu o zi se sărbătoreşte şi ziua Sfântului Gheorghe.

Potrivit unei analize realizată de analiştii de la KeysFin şi citată Hotnews, anul 2016 are toate şansele să fie cel mai bun an pentru industria de profil din ultimii 10 ani, deoarece afacerile cu flori au crescut puternic în ultimii cinci ani, de la nivelul de 190 milioane de lei în 2009, la 310 milioane de lei în 2014.

Doamnele şi domnişoarele care poartă nume de flori vor primi cu siguranţă un buchet de flori.
Numărul persoanelor care poartă nume de flori şi îşi serbează onomastica de Florii se ridică undeva la 1,5 milioane, precizează aceeaşi sursă. Dacă mai punem şi cei 1 milion de români care-şi serbează ziua de nume, sâmbătă fiind Sfântul Gheorghe, analiştii estimează că vânzările de flori undeva la 8,4 milioane de euro.

Duminica Floriilor comemorează un eveniment menționat de către toate cele patru evanghelii: intrarea lui Iisus în Ierusalim în zilele dinaintea patimilor.
Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod