Nunti tematice

Una dintre cele mai importante griji ale unei mirese este, normal, rochia. Acea rochie care s-a conturat de-a lungul anilor in oglinda copilariei si care in sfarsit va fi imbracata. Dar este nevoie de foarte multa rabdare si cautari indelungi pentru a gasi exact rochia imaginata.

Se spune ca rochia de mireasa este a doua dragoste a unei femei, ca ea te gaseste pe tine si nu invers. Daca te privesti in oglinda imbracata in acea rochie, vei putea spune "da" a doua oara, "da" rochiei pe care deja o iubesti din copilarie si ai regasit-o acum. Fosnetul fin de matase si broderiile cusute manual ti se potrivesc perfect, decolteul de tip sweetheart incardeaza gatul subtire de zana al miresei din primavara imperiala.

Accesoriile completeaza tinuta si sunt alese in functie de rochie.
Daca aceasta e mai incarcata, cerceii vor fi de dimensiuni mici si foarte simpli, se poate chiar renunta la colier sau alte bijuterii. Daca rochia este mai simpla, cum e cea a miresei descrise, iar tema mai indrazneata, se poate opta pentru bijuterii mai dramatice, impunatoare, care prin contrast vor pune in evidenta fragilitatea rochiei.

Cerceii, colierul, bratara, brosa de par sau diadema, toate formeaza o "orchestra", in care numai unul va fi solistul, ceilalti doar il vor "acompania" din umbra.

Posetuta este optionala, multe mirese renunta la ea din cauza buchetului pe care trebuie sa-l poarte in mana, dar un plic elegant va avea mereu un efect pozitiv. Pentru o mireasa chic, in stil victorian-vintage, se poate opta pentru manusi din dantela foarte scurte, voaleta cu palarioara si umbreluta (pentru sedinta foto).


Voalul este optional, nu orice rochie "cere" voal. Trebuie tinut cont doar ca el este un accesoriu si completeaza tinuta la fel ca si bijuteriile, trebuie sa evidentieze rochia, mireasa nu trebuie sa se piarda in drapaje.

La capitolul pantofi, sfatul meu e sa mergi pe un model cat mai confortabil, eventual pantofi de dans, pentru ca ei nu sunt foarte vizibili in tabloul vestimentar, dar trebuie sa te ajute sa dansezi toata seara. O pereche de pantofi asortati cu buchetul, ambele colorate puternic vor arata foarte chic si vor sublinia personalitatea indrazneata a miresei.

Verighetele si fotografiile sunt singurele lucruri care vor ramane ca si amintire, care vor ilustra in amintirea voastra si a invitatilor aceasta zi minunata.
Acestea ar trebui sa aiba prioritate pe lista de achizitii, sa-i acordati un buget mai mare.

Verighetele pot fi din aur alb, galben, roz, sau combinatii intre acestea. Pentru mai multa stralucire, cea a miresei ar putea avea briliante sau diamante. O noua tendinta in materie de bijuterii este folosirea diamantelor negre, ce ofera un contrast interesant cu luciul aurului.

In aceeasi tema a nuntii se realizeaza si tortul. Fie ca e unul clasic, etajat, sau realizat din minitorturi, gen cupcakes, tortul poate fi o adevarata opera de arta. Flori, dantela glazurata, fluturi sau pasari il pot impodobi, intr-o multitudine de combinatii si palete cromatice care vor incanta privirile si poftele invitatilor.

Un moment important al nuntii este aruncarea buchetului.
Inmiresmat de florile primaverii, scaldat in violet si albastru, cu accente de pene de paun si sclipiri ale cristalelor colorate ce-l imbogatesc, buchetul va face fericita prietena care-l va prinde.

In aceasta zi de basm, mireasa si mirele vor fi in centrul atentiei. Nu lasati micile evenimente neplacute sa va intunece privirea. Zambetul este cheia fericirii pe care o veti trai in noua viata, in doi.

Foto by Jambor

 

 

 

de Oana Hajos, decorator
Tel: 0740.193.450
www.mmdesignstudio.ro www.edencluj.ro
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexia pe 27 Mai 2013, 11:16
    Tortule meu

    Nunta mea o sa aiba ca tematica veselia... o sa fie in culori vii si de tort o sa se ocupe o cofetarie din Brasov care stiu ca o sa faca o treaba excelenta. Prajiturile lor sunt foarte delicioase si invitatiilor sunt sigura ca o sa le placa.

    0
    0

  • moi pe 10 Feb 2010, 19:41
    super!

    O poveste superba pentru mirese pe masura. Felicitari pentru articol si elementele care se vad in imagini! Am vazut si site-urile, am remarcat atentia la detalii e extraordinar ce faci tu, mult succes!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod